Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Wednesday, 8 June 2016

JIMAT MASA & JIMAT TENAGA ANDA DENGAN BELI BARANG ONLINE

Assalamualaikum

Haaa ... entry kali ni tak banyak beza dengan entry sebelum ni. ALL ABOUT ONLINE.
Maklumlah, semua dah maju sekarang. Internet semua dekat hujung jari.

Kalau bayangkan waktu zaman dulu-dulu nak beli baju raya, baju sekolah dengan family kena naik bas.  Bayangkan lagi kalau semua family bawak semua family memers diorang naik bas nak beli baju raya, betapa sesak tak bernafasnya dalam bas tu. Itulah untung  nya kids zaman sekarang. Semuanya maju. Lahir-lahir je dari perut mak dah pandai main tablet, swipe IPAD, scroll iphone. 
Fuh, Wieya tak  merasa semua tu dulu. Bdak hingusan yang just follow the flow of the live. Just menangis sebab tak dpat ice cream or gula-gula. Budak sekarang nangis ebab tak dapat. OKaylah, stop pertikaikan zaman sekarang. Zaman sekarang dah maju. 

Kita pun ikot jelah teknologi zaman sekarang sebab kebanyakannya memudahkan urusan kita dan kadang-kadang buat msalah jugak d samping buat manusia menjadi bertambah malas. Ahahaha ...

Ada suggestion nii . Kalau nak cari tudung baru ada tak yang pergi ke tempat-tempat sesak sebab tudung-tudung kat situ murah. Siap bersesak-sesak lagi dengan warga asing yang ada bertambah tension tapi bila balik, baru perasan tudung yang dah beli tak berkualiti. Ada yang tercabut benang and so on. Sedih kan?

Sini, nak memudahkan korang tak payah pegi ke tempat sesak semata nak pilih tudung. 

Memanglah price up sikit sebab campur dengan kos postage barang ke rumah korang lagi. Itulah gunanya you bayar mahal-mahal. Barang siap sampai depan rumah kot? Sementara barang sampai depan pintu rumah, macam-macam lagi yang korang boleh buat. Contohnya, buat susu anak, basuh baju, kemas rumah mop lantai , bersihkan rak-rak yang berhabuk. 

Yes, everyone ada pendapat sendiri. Ada yang suka beli barang tengo usik kutil depan mata baru puas hati. Tapi ada waktu-waktu jugak yang kita malas & tak ada masa kan ? 
Haaa, waktu itulah patutnya you guna untuk perkara macam ni. eh paham ke tidak?

I pun luahkan pendapat. Its up to you nak hadam ke tidak, I tak paksa. Baca entry ni dengan enjoy okay. Jangan stress-stress. 

Tapi berbaloi. 
Korang pilih jenis dan colour >> Dah siap, whatsapp to seller OR do some survey at instagram bigheart.co >> Place your order with us. Make your payment >>Lepastu tunggu van poslaju/penghantaran barang sampai ke rumah korang. 

*Depan rumah korang okey. So barang yang korang order dah sampai depan mata.

Sini ada Bawal BIDANG Crepe 45/50/55/60.

LIMITED QUANTITY / FEW COLOURS LEFT . SIAPA CEPAT DIA DAPAT !



BAWAL CREPE BIDANG 45

RM8/pcs exclude postage






BAWAL CREPE BIDANG 50/55/60

RM10/pcs exclude postage
















Harga postage SEMENANJUNG MALAYSIA:
1pc: RM6
2pcs: RM7
3pcs: RM8
4-9pcs: RM10
10-20pcs: RM15-RM20


Harga postage SABAH & SARAWAK:
1-5pcs: RM10
6-10pcs: RM15
11 keatas : Perlu check berat poslaju terlebih dahulu.


Ada jugak barang lain yang you all boleh survey from the previous post.

BELLA BLOUSE YANG ELEGANT



Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

BELLA BLOUSE YANG ELEGANT !

Assalamualaikum

Baru lepas scroll instagram ke tadi? Jumpa tak instagram bigheart.co ?? Alaaaa .. takpe. stay with this post dulu. At the end nanti boleh scroll instagram balik untuk cari bigheart.co okay. takpe. tak lari kemana .. hihi. 

Ahah ! ada sesiapa yan tengah mencari blouse ? Ye blouse? Blouse yang labuh, mentup aurat, Untuk dipakai ke pejabat atau tempat kerja, blouse jalan-jalan, lagi-lagi blouse untuk raya. *Kalau-kalau ada yang malas nak pakai baju kurung kan sebab nak kena cuci pinggan pastu tetiba baju kurung kotor. Okay, menangis tak berlagu. Sini ada blouse yang korang cari. *insha allah, yang korang cari. :) (letak smiley sikit)



BELLA BLOUSE

RM39 exclude postage

FREE SIZE fit from S until XL

Material: Poly Crepe
Measurement:
Length: 28.5 inch
Shoulder: 15 inch
Armwhole: 16 inch
Bust: 40 inch
Waist: 48 inch
Sleeves: 23.5 inch
Hem: 72 inch

COLLECTION OF BELLA BLOUSE COLOUR










Cantik kan semua warna ni. Unfortunately, warna yang tinggal sekarang sangat limited ! Some colours are available while stock last !
You all boleh do some survey , nak tengok warna apa yang available, ada baju baru ke, blouse baru ke skirt baru ke tudung baru ke Ha dekat instagram bigheart.co. 

Kitorang cadangkan you all follow our instagram untuk memudahkan lagi hidup you all dapat notice through our instagram. 




Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

TUDUNG ALIANNA BAWAL CHIFFON LIMITED EDITION, MUDAH DIBENTUK, TAK JARANG, STRECHABLE KE HATI

Assalamualaikum

Okay gaisss. Tengah scroll bloglist tetibe terjumpa post ni? Its okay guyss . itu yang I sayang tu. Mehh sini nak bagitahu kot sesiapa yang ada masalah dengan dunia tudung dia. Especially masalah tudung bawal. Tapi tudung bawal itulah favorite korang nak pakai hari-hari pegi keje, pegi pasar, pegi rumah jiran, pegi kelas, pegi dating *opss maafkan saya. 

Tak kira lah masalah Bawal biasa:

- Tudung bawal susah nak dibentuk ikut bentuk muka *ataupun bentuk muka yang diidamkan.
- Bila pakai tak sampai tengah hari dah lembik macam Taufu Fah
- Tudung Bawal chiffon dia nampak jarang bila dipakai sampai kena pakai inner.
- Tudung bawal tak mesra alam, rasa geram nak gigit-gigittt je !
- Tudung bawal yang korang beli cepat kedut.
- Tudung bawal korang beli, bila berpeluh je nampak sangat peluh pada tudung tu macam korang baru lepas main air hujan.
- Tudung yang korang beli tu korang rasa baik guna buat aas meja mak kat rumah je.*ehh emo pulak eh.

Banyak sangat masalah kan? Tapi itulah realiti. Kat sini and instagram @bigheart.co ada jual tudung yang insha allah boleh atasi masalah korang tu. Tapi bukan tahap power no 1 tau. Yang power no 1 tu Allah. Yang ni power dalam menutup aurat. Best dengar kan?

*she's wearing Alianna Bawal Chiffon in Wheat colour

ALIANNA BAWAL CHIFFON ni limited tau ! Maknanya yang buat pre order by batch sahaja yang ada Alianna Bawal ni. Kiranya macam eksklusif laaa . Pelanggan setia gitu.
Setiap minggu ada pre order tau. Kita closed order hari khamis siap buat ayment semua before 3PM. And then, kita pos your order hari selasa. Lepastu tunggu siap-siap depan rumah kalau-kalau ada van poslaju pin pin depan rumah dalam 2-4 hari gitu.*bergantung kepada jarak tempat

LIMITED TIME & LIMITED EDITION ! (Order By Batch)
Material: Chiffon Georgette (HANAMI)
Jahitan: HIGH CLASS BABY SEAM

STRECHABLE SAMPAI KE HATI
TIDAK JARANG
MUDAH DIBENTUK
TIDAK MUDAH BERKEDUT
LAMBAT MENYERAP AIR

1pc : BIDANG 45/50/55 : RM45
1pc : BIDANG 60 : RM50

3pcs : BIDANG 45/50/55 : RM130
3pcs : BIDANG 60 : RM145

5pcs : BIDANG 
45/50/55 : RM200
5pcs : BIDANG 60 : RM230


PRICE DIATAS SUDAH TERMASUK POSTAGE SEMENANJUNG MALAYSIA.
POSTAGE SABAH & SARAWAK, TAMBAH RM5 UNTUK KUANTITI DETAILS DI ATAS.


NO RESERVATION
NO COD
FIRST PAY, FIRST SERVE



COLLECTION OF ALIANNA BAWAL CHIFFON COLOUR









MOHON TERGODA TENGOK SEMUA COLOUR ALIANNA BAWAL CHIFFON NI. 



SEBAB APA KENA BELI? 

1- Tudung Alianna Bawal ni senang dibentuk. 

Kalau pakai dari pagi, sampai ke petang pun still kemas lagi melainkan  korang pegi buat acara lompat jauh ke lompat pagar ke lompat tinggi ke tak pun berlari 4x100 ke tu I tak jamin.

Tak perlu letak starch/pengeras tudung
By the way, nak bagitahu. Tudung Bawal Alianna Chiffon ni takk perlu letak starch tau kengkonon korang rasa insecure takot tak sampai petang die dah lembik ke ape kan. Serious cakap. Tak perlu. Alianna Bawal ni bukan macam tudung bawal biasa tau. Best bila pakai !

Suka pakai tudung bawal tapi stress dengan tudung bawal korang

Haa ni nak cakap ni, kalau korang beli and pakai tudung Alianna Bawal ni insha allah tak stress sebab dia senang dibentuk, mesra alam dan tak mudah kedut.

2- Material yang bagus

Alianna Bawal ni bukan calang-calang bawal. Alianna bawal terhangat di pasaran tau. Made frm Chiffon Georgette Hanami and jahitan dia HIGH CLASS BABY SEAM. Tak menyesal okey.


3- Lambat menyerap air

Yang ni bagus untuk sesiapa yang kuat berpeluh tu, perasan tak bila korang berpeluh pastu nampak dekat tudung bawal korang? Lepastu orang lain ingat korang main air?
Don't worry. Alianna Bawal ada untuk protect korang. Hahaha sebab Alianna Bawal lambart menyerap air. 

4- Tak jarang
Tiap kali beli tudung, mesti risau kan kot kalau tudung korang jarang sampai nampak rambut or leher korang? Serious talk ehh. Alianna Bawal ni tak jarang. Sebab tu kita jadikan die pre order and limited edition. 


Apa kata cuba beli satu and try pakai. Konfirm happy seluruh dunia alam semesta. Lepastu bagitahu kitorang feedback korang macam mana? Kalau dah yakin and postive dengan @bigheart.co lepas ni boleh beli lagi. Beli borong pun boleh sebab Alianna Bawal ni UNLIMITED. Nak order berapa banyak pun boleh. 

Lagi satu, kalau beli banyak colour & kuantiti mestilah dapat harga borong ! 
Pre order by Batch 7 minggu ni still dibuka tau ! Sampai hari Khamis 09/06 before 3PM siap payment. Then, kita akan pos pada hari selasa minggu depan 14/06.

Beli untuk pakai raya nakk ? Mesti sedara mara kengkawan yang lain pun berkenan tengok. Ehhh tiba-tiba pulak dapat calon mak mertua. Kalau nak tahu sama ada bila kita ambil order, bila tarikh tutup order, apa-apa yang kita update boleh follow our instagram @bigheart.co atau whatsapp to 0147238721


TERLEPAS PREVIOUS POST ? PALAZZO MURAH AYAME ! RM37 EXCLUDE POSTAGE http://dhiaadawiyah.blogspot.my/2016/06/palazzo-crepe-ayame-murahhhh.html


Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

PALAZZO CREPE (AYAME) MURAHHHH !!

Assalamualaikum

Haii all of you and Assalamualaikum *again even I've already said it just now 

Welcome to the third Ramadhan in 2016. Urghh I feel like a dream. Things happen so fast like a blink of eyes. Fuhh terasa macam buat pantun dalam bahasa inggeris pulak. 

Oklah, nak berborak sikit ni. Ada lagi ke yang tak dapat nak cari Palazzo idaman korang? Maybe in your mind, nak yang specific yang tak jarang? Mesra alam? Ada poket? And paling  penting, buat korang nampak georgeous pretty beautiful gitu kan?




Don't worry beb! Sini ada Palazzo tu. Kebetulan pulak baru restock warna tau ! Kebetulan pulak lagi, warna yang tinggal sipi-sipi warna Black & Soft Brown. Jangan tanyalah kenape sebab warna tu memang femes. I sendiri nak beli pun pikir banyak kali. Kalau customer nak nanti macam mana? Kesian pulak. SO I cancel kan hasrat hati ni jelah and jual pada customer yang lebih menginginkan. 

Buat masa ni semua colour available sementara stok masih ada *cehhh macam dalam iklan tv. 



Lagi satu, jangan terkejut okey kalau tengok Palazzo AYAME ni cantik macam bidadari. 

Material: Poly Crepe (Lembut)
Measurement:
Waist:26-42 inch
Length: 39 inch
Ukur lilit pinggul: 40 inch
Ukur lilit peha: 26 inch

- FREE SIZE fit from S until L
- Sesuai untuk ketinggian 165cm kebawah
- Tak jarang
- Pinggang full getah
- Poket di kiri dan kanan



Harga: 

1pc/RM37 exclude postage

3pcs/RM117 INCLUDE POSTAGE

























Amacam? Cantik kan? Nak cantik lagi boleh follow instagram @bigheart.co untuk keep updated with our product ! Supaya korang tak terlepas. Banyak skirt, blouse, palazzo yang cantik. Ouh ya ! Shawl dengan Bawal pun ade. Macam-macam jenis okay. 



Lepas scroll blog ni, scroll instagram pulak tau and follow us ! Hehe . Dah pilih colour, and confirm order please direct whatsapp to 0147238721


GOING TO THE NEXT POST. ALIANNA BAWAL CHIFFON http://dhiaadawiyah.blogspot.my/2016/06/tudung-alianna-bawal-chiffon-limited.html

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...