Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Monday, 28 March 2016

New Cinderella Skirt Floral

Assalamualaikum


Hai Semuaaaaaaaaa Sayang Sayang sayaaaa . Jangan naik muntah cikidelicious dengan entry saya ye. Erghhh ..Taktahu lah kenape sekarang ni bila nampak corak-corak floral and vintage rasa gatal je mata ni tau !






Ha, yang gegadis tengah baca entri ni. Ada yang minat dengan skirt? Kalau tak minat pun, boleh mencuba kan, tiba-tiba lah kalau korang pakai terus naik seri ala the barbie Anzalna ke? Hahaha .. kan comel tu .. 


Yang geguys pulak ? I suggestkan kat you. Meh sini nak letak keywords banyak-banyak. 
#Idea hadiah apa nak bagi untuk kekasih.
#Hadiah untuk perempuan
#hadiah sweet untuk perempuan
#untuk wanita dan para gadis.
#Hadiah hari jadi 
#hadiah hari lahir



Guys, korang boleh pilih mana-mana skirt yang berkenan kat mata korang, yang korang rasa bila si pemakai tu bila pakai skirt ni jadi Babie Mariposa fuhhhh ... Gerenti sengehh jee....
Skirt ni sesuai jugak untuk time piknik, jalan-jalan, pegi majlis kasual.







CINDERELLA SKIRT FLORAL

Material: Cotton Spendex

Free size fit from S until L


Maximum waist 100 cm

Length 105 cm

Harga: RM 49.00 Include postage SM & SS
























Place your order quick ! Whatsapp 014-7238721 

For more information, saya heshtag kat sini visit my instagram : white_sagiso 
Jangan lupa follow okay, untuk dapatkan update terbaru anytime, anywhere ha gitu ...
Bonus lagi kalau turn on post notification. kihkihkih.






Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Sunday, 27 March 2016

Result of Tourjours Advanced on my bad allergy

Hai everyone ! 


Wish you have a good day today. Dah baca pasal story allergy teruk yang aku baru post? Well you should read it.

NIGHTMARE OF BAD ALLERGY ON MY SKIN ! ( MUST READ )

Sejak terjadi kes allergy aku, aku memang totally take precautions and be careful dalam pemilihan makanan. Nak pulihkan my skin back to the normal pun makan masa jugak. But still, aku bersabar. 

Aku try consume Toujours Advanced Collagen Shots dengan harapan, allergy aku akan surut sikit demi sikit walaupun lambat. Aku tahu, bila dah jadi skin allergy ni automatically chance to recover tu mungkin makan masa bertahun. Sebab bila umur dan meningkat, collagen yang dihasilkan naturally dalam badan kita berkurang dan makan masa jugak. To boost up our collagen, the we need another collagen to support it.

Then, I've decided to try the Toujours Advanced Collagen Shots sebagai makanan tambahan aku. Untuk membaikpulih kulit muka yang teruk disebabkan bad allergy aku. Dalam Toujour Advanced ni ada macam-macam estrak buah-buahan and makanan sunnah macam delima, kurma and madu. 
Collagen Shots ni senang ! 

Dapat beri kita nutrient and vitamin yang cukup bila kita kekangan masa. Nak peel of the fruit pun tak cukup msa kan ? (haha, yes. bila dah dewasa, nak kupas buah pun takde masa/malas) Tapi badan kita perlukan macam-macam vitamin. So, Collagen Shot ni terus koyak dan minum. 

RASA DIA ?
Haha, Tipulah kalau aku cakap tak sedap. Sedap lah wehh.. rasa manis-manis masam gitu. Lagi satu, aku ada gastrik, selalu tak sempat nak isi perut or breakfast so aku akan ambik collagen shots ni aje. 100% Natural Ingredient. So jangan risau okay. Dijamin HALAL oleh JAKIM and dapat kelulusan KKM jugak. 

Kepada yang kulit dah lawa cuma ade seketul jerawat kacang kuda tu, aku rasa 3 hari TA ni dah boleh clear up your skin. Menaikkan seri wajah you all. Lagi-lagi yang nak kahwin tu. Takkan nak depends to make up all the time kan ?


  1. Seawal 3 Hari Penggunaan, perubahan seri wajah dapat dilihat jelas, bibir dan pipi menjadi lebih merah jambu, dan kulit Tidak lagi kusam.
  2. Mengecutkan dan seterusnya menghilangkan jerawat.
  3. Memudarkan Parut Jerawat dan Jeragat.
  4. Lingkaran leban bawah mata semakin cerah dan semakin hilang dengan penggunaan berterusan.
  5. Mengecilkan pori-pori di wajah.
  6. Kulit Semakin berseri (dengan ‘Glowing Effect’) dan cerah seluruh badan.
  7. Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit mati.
  8. Menganjalkan dan mengurangkan kedutan, kulit yang anjal tidak tertumpu apada wajah sahaja, perhatikan perubahan positif pada buah dada (bagi wanita) dan punggung.
  9. Turun berat badan apabila kadar metabolism di tingkatkan dengan pengambilan berterusan.
  10. Semakin Hari kandungan kolagen badan kita semakin berkurangan, Toujours Advanced Collagen Shots terbukti meningkatkan penghasilan kolagen tubuh badan


Dah dua kotak aku consume and this is the result. 




Anyone yang nak purchase Toujour Advanced from me, may go to instagram: white_sagiso

Make sure beli Toujour Advanced yang original okay .. Saya jual yang original punya. *wink

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Nightmare of bad allergy on my skin ! ( Must read ! )

Assalamualaikum to every Muslim and Good Evening to non- muslim who read my post right now.

Hi, Actually I don't even know if I want to share about this or not? Yeah, maybe some people may think this is like,

"disgusting!"
"didn't she take care of her skin?"
"Why she is so ugly?"
"Why there's so many acne, pimples and inflammation on her skin?"
"whats wrong with her skin?"

Well, i know that. I know I can't shut up people mouth. That's why I just let my mouth shut. Because they don't know even know how i feel and they judged. They don't know my situation and they're not in my shoes when that things happen to me, and they judged.(too many 'and' btw)

On that time, only Allah knows my pain, my sadness, my sorrow. How much my tears drop every day. Its painful. Non-stop too, everyday I pray to Allah to show me the way. What is wrong with me, give me an answer so I can find my own way to handle this situation. I cried a lot, and no one knows except my family. Two month, I'm hiding from everyone. I locked myself and stay in my room. Never show myself to anybody.  I've depression on myself. I feel useless. Lack of confident.


To be truth, I have a sensitive skin which is I have an allergy to animal protein such as 
( Milk, Dairy product, Egg, Cheese and every food that contain all of this ingredient.) Besides, nowdays almost all of food like dessert, bakery and the other things contain the ingredient. 
If you have a question like "do you know that you have the allergy?"

The answer is, "NO. I don't even know about that. That's why I'll just keep eating all my favorites food without any limit as long till my stomach full. As llong as I love the food, I'll just keep eating till i'm satisfied. To me, Food is everything. Its same like I don't take any precaution in eating. I thought I have safood allergy? Or resdung or kayap. Something like that. But the truth is, its protein Allergy."



But still, tak lama lagi nak praktikal. Which is need me to face with everyone. Waktu tu aku fikir, boleh ke aku lalui semua ni? Ape orang akan fikir pada aku nanti? Waktu tu aku redha jelah. Ignore kalau ada negative perspective comes from negative people.

Till the second day of my internship at Kuala Lumpur, theres a tourist from Australia looked at me and realize about my skin. 
She started to approach me.

"Can I say something personnel to you?" *waktu tu aku dah agak dah die mesti nak tanye pasal muka aku. tapi takpelah. dengar dulu die nak cakap apa.

 " Ouh ya? Sure. What is it"

"Actually, i used to have a skin like you before. But now as you can see, My skin slowly recovered slowly. Its because of the milk. I stop drink dairy and milk, stop eating cheese  and i think you have to try it. Maybe your skin is sensitive and have an allergy to milk and you don't know about it? "


And yeah, bila balik rumah. Aku cerita kat parents apa yang tourist tu kata pada aku and tiba-tiba diorang teringat aktu aku baby dulu aku tak boleh minum susu teung yang susu lembu tu because I'm allergy to it. *sigh.

So, they'll just buy me the soy milk which is more expensive than other milk powder. They have no choice. Diorang pun tak ingat yang aku ade allergy tu. I cant blame them. Dah lima enam orang anak nak kena uruskan takkan nak kena ingat semua kann .. lagi-lagi yang sulung . 
Well, its almost 7 years. Cuma tahun lepas it was like a NIGHTMARE for me ! Sebab aku makan chocolate Cadburry Dairy Milk (large size) and cheese at the same time. Crazy isn't it?

Well,I love both of it sebab boleh kurangkan stress aku. Terutamanya chocolate cadburry tu. Serius kau tak gila tengok coklat tu memanggil-manggil nama kau? Mintak kau makan die, dan kau pun makan dengan riang ria even kau ada allergy tapi kau tak tahu?

Yang part cheese tu pulak, aku exxperimen sendiri makan dengan salad, ha engko ! Sedap nikmat heaven gila masa tu. Heaven tak terkata.Tapi keesokannya bila bangun pagi, you'll experience it ! The starting of cyst and inflammation on your face and skin. Just on your face. Some people kalau ada allergy, they'll feel at their body, hand,leg or anything. But to me? My face skin will show it up first !
Sejak aku dapat tahu, memang macam detektif Conan aku buat research. From A to Z. Aku google semua.

3 tahun lepas aku ada jumpa dengan doktor pakar. Firstly dorang ingat jerawat kat muka aku ni sebab tak jaga muka aku elok-elok macam cuci muka ke ape. Walhal, habis cuci dah muka aku ni, aku sendiri pun pelik kenape muka taknak surut. So, diorang just bagi antibiotik,  and aku makan almost 6 bulan, sampai tahap aku rasa mual gila nak muntah makan antibiotik. Aku stop. Then, kadang-kadang die datang balik.


Aku tak halang kalau sesiapa nak makan coklat ke cheese ke anything ? Cuma, kalau makan tu, make sure ada limit okay? Hadkan pemakanan and amalkan pemakanan yang sihat. Contoh kalau kau dah makan benda manis, its either chocolate or ice cream or dessert? Make sure lepas tu kau minum air masak banyak-banyak. Sebab experience aku, kalau banyak sangat gula dalam badan kita kan tak elok. They'll show up on your skin first cuma kadang-kadang kita tak sedar? 

Kalau ada yang tak show up pun? They'll show up in a long term way which is in disease. Penyakit kencing manis. Engko nak?


And now, slow-sowaku berusaha amalkan pemakanan yang sihat. I've no longer eating any junk food with dairy or cheese.Tak minum air manis dah. Everything aku minum air masak. Biarlah orang nak cakap ape low class ke minum air masak time pegi jalan-jalan. Badan aku sukahati aku.

Nak tengok improvement dalam 2 bulan aku diet semua pemakanan yang sihat. Baik korang berdoa banyak - banyak dulu sebelum korang tengok gambar ni. Aku taknak bertanggungjawab kot ade yang nak muntah hijau ke sakit jantung ke ape kat sini.




Gambar kecik tu. 

As you can see how bad my allergy is? Dalam ketulan-ketulan tu, kau jangan cerita lah. Nak mandi pun sakit.

Serius waku tu aku rasa macam berputus asa dah. Apa nak jadi lepas ni jadi lah. Aku dah tak nak kisah dah pasal benda ni.

so, now Happy sikit sebab tinggal nak clearkan parut yang ada and pori-pori aku. Yes, slow-slow aku tahan diri aku makan something cheesy, bakery food, segala big apple la, coklat la, kek, muffin, pizza, aiskrim list kanlah semua. Aku memang stop makan semua tu. Nak order Subway sekarang pun aku check betul-betul ingredient roti tu diperbuat dari ape? Ade susu tepung ke tak? Cheese memang aku tak ambik la.

Rasa gila membuak-buak dalam diri aku ni bila nampak semua makanan yang aku suka tapi aku tak boleh nak makan. Lagi-lagi bila keluar jalan-jalan dekat Mall. Segala benda yang kau bau, banyak yang tak boleh nak makan. Menangis dalam hati jela. Tapi aku lagi rela menangis dari benda yang dah jadi, pisang berbuah dua kali. Oh no. NO. Memang tak. I'm not letting that happen to me again. Makana yang ade susu and egg, memang aku reject habis.

Kalau ade yang aku salah makan pun mungkin sebab aku tak tahu dalam makanan tu ade ingredient ape? 


What I have with me is:
Discipline
Faith
Plain water
Tourjours Advanced
Pati Ibu Putih by Jannalawwa.


Aku minum air masak banyak-banyak. Cuci muka semestinya harus !
Ouh yes, bila aku start amalkan Toujours Advanced Collagen Shot ni dua kali sehari before breakfast and before sleep. After that, I got my result as the picture above. Itu memang my real experience. Yang penting, aku bersabar, disiplin kena ada.





Toujours Advanced memang 
- membaikpulih segala struktur lapisan kulit kita dari dalam.-Bagi vitamin yang secukupnya untuk kulit kita- Banyak estrak buah-buahan dalam Toujours Advanced ni yang sesuai untuk lelaki and perempuan. Kualiti bahan dia tinggi dan aktif. 

kalau kulit muka aku yang teruk kena allergy pun dua bulan dia boleh sapu settle? Apatah lagi kulit korang yang dah gebu cuma ade jerawat seketul kacang kuda tu je ye dak? Memang habis lah Tourjous Advanced ni sapu licin gebu kulit korang.

Kalau aku nak explain kebaikan dia dalam ni memang lagi panjang la entry aku jawabnya. Maybe next time aku cerita pulak pasal toujour Advanced ni. 

Nak reda kan inflammation kat kulit aku ni pun aku pakai Pati Ibu Putih by Jannalawwa. Kenape aku pilih Jannalawwa? Sebab bahan dalam produk die bahan semula jadi. Takde bahan kimia. So, kulit aku ngam dengan Pati Ibu putih by Jannalawwa ni. Die buat kulit kau jadi natural bila kulit kau dahh terlalu terdedah dengan bahan kimia dari poduk lain.






THERE'S NO UGLY WOMAN IN THIS WORLD, ITS THE LAZY ONE. 

Yes, aku berusaha untuk tak jadi "the lazy one". Tipulah kalau takde orang nak berusaha kumpul duit sedikit demi sedikit. Well, if you gonna purchase this two things from me. Feel free to visit to my instagram. Aku jadikan pengalaman aku untuk tolong orang yang sama nasib dengan aku.

Instagram : white_sagiso


Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...