Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Wednesday, 8 June 2016

TUDUNG ALIANNA BAWAL CHIFFON LIMITED EDITION, MUDAH DIBENTUK, TAK JARANG, STRECHABLE KE HATI

Assalamualaikum

Okay gaisss. Tengah scroll bloglist tetibe terjumpa post ni? Its okay guyss . itu yang I sayang tu. Mehh sini nak bagitahu kot sesiapa yang ada masalah dengan dunia tudung dia. Especially masalah tudung bawal. Tapi tudung bawal itulah favorite korang nak pakai hari-hari pegi keje, pegi pasar, pegi rumah jiran, pegi kelas, pegi dating *opss maafkan saya. 

Tak kira lah masalah Bawal biasa:

- Tudung bawal susah nak dibentuk ikut bentuk muka *ataupun bentuk muka yang diidamkan.
- Bila pakai tak sampai tengah hari dah lembik macam Taufu Fah
- Tudung Bawal chiffon dia nampak jarang bila dipakai sampai kena pakai inner.
- Tudung bawal tak mesra alam, rasa geram nak gigit-gigittt je !
- Tudung bawal yang korang beli cepat kedut.
- Tudung bawal korang beli, bila berpeluh je nampak sangat peluh pada tudung tu macam korang baru lepas main air hujan.
- Tudung yang korang beli tu korang rasa baik guna buat aas meja mak kat rumah je.*ehh emo pulak eh.

Banyak sangat masalah kan? Tapi itulah realiti. Kat sini and instagram @bigheart.co ada jual tudung yang insha allah boleh atasi masalah korang tu. Tapi bukan tahap power no 1 tau. Yang power no 1 tu Allah. Yang ni power dalam menutup aurat. Best dengar kan?

*she's wearing Alianna Bawal Chiffon in Wheat colour

ALIANNA BAWAL CHIFFON ni limited tau ! Maknanya yang buat pre order by batch sahaja yang ada Alianna Bawal ni. Kiranya macam eksklusif laaa . Pelanggan setia gitu.
Setiap minggu ada pre order tau. Kita closed order hari khamis siap buat ayment semua before 3PM. And then, kita pos your order hari selasa. Lepastu tunggu siap-siap depan rumah kalau-kalau ada van poslaju pin pin depan rumah dalam 2-4 hari gitu.*bergantung kepada jarak tempat

LIMITED TIME & LIMITED EDITION ! (Order By Batch)
Material: Chiffon Georgette (HANAMI)
Jahitan: HIGH CLASS BABY SEAM

STRECHABLE SAMPAI KE HATI
TIDAK JARANG
MUDAH DIBENTUK
TIDAK MUDAH BERKEDUT
LAMBAT MENYERAP AIR

1pc : BIDANG 45/50/55 : RM45
1pc : BIDANG 60 : RM50

3pcs : BIDANG 45/50/55 : RM130
3pcs : BIDANG 60 : RM145

5pcs : BIDANG 
45/50/55 : RM200
5pcs : BIDANG 60 : RM230


PRICE DIATAS SUDAH TERMASUK POSTAGE SEMENANJUNG MALAYSIA.
POSTAGE SABAH & SARAWAK, TAMBAH RM5 UNTUK KUANTITI DETAILS DI ATAS.


NO RESERVATION
NO COD
FIRST PAY, FIRST SERVE



COLLECTION OF ALIANNA BAWAL CHIFFON COLOUR









MOHON TERGODA TENGOK SEMUA COLOUR ALIANNA BAWAL CHIFFON NI. 



SEBAB APA KENA BELI? 

1- Tudung Alianna Bawal ni senang dibentuk. 

Kalau pakai dari pagi, sampai ke petang pun still kemas lagi melainkan  korang pegi buat acara lompat jauh ke lompat pagar ke lompat tinggi ke tak pun berlari 4x100 ke tu I tak jamin.

Tak perlu letak starch/pengeras tudung
By the way, nak bagitahu. Tudung Bawal Alianna Chiffon ni takk perlu letak starch tau kengkonon korang rasa insecure takot tak sampai petang die dah lembik ke ape kan. Serious cakap. Tak perlu. Alianna Bawal ni bukan macam tudung bawal biasa tau. Best bila pakai !

Suka pakai tudung bawal tapi stress dengan tudung bawal korang

Haa ni nak cakap ni, kalau korang beli and pakai tudung Alianna Bawal ni insha allah tak stress sebab dia senang dibentuk, mesra alam dan tak mudah kedut.

2- Material yang bagus

Alianna Bawal ni bukan calang-calang bawal. Alianna bawal terhangat di pasaran tau. Made frm Chiffon Georgette Hanami and jahitan dia HIGH CLASS BABY SEAM. Tak menyesal okey.


3- Lambat menyerap air

Yang ni bagus untuk sesiapa yang kuat berpeluh tu, perasan tak bila korang berpeluh pastu nampak dekat tudung bawal korang? Lepastu orang lain ingat korang main air?
Don't worry. Alianna Bawal ada untuk protect korang. Hahaha sebab Alianna Bawal lambart menyerap air. 

4- Tak jarang
Tiap kali beli tudung, mesti risau kan kot kalau tudung korang jarang sampai nampak rambut or leher korang? Serious talk ehh. Alianna Bawal ni tak jarang. Sebab tu kita jadikan die pre order and limited edition. 


Apa kata cuba beli satu and try pakai. Konfirm happy seluruh dunia alam semesta. Lepastu bagitahu kitorang feedback korang macam mana? Kalau dah yakin and postive dengan @bigheart.co lepas ni boleh beli lagi. Beli borong pun boleh sebab Alianna Bawal ni UNLIMITED. Nak order berapa banyak pun boleh. 

Lagi satu, kalau beli banyak colour & kuantiti mestilah dapat harga borong ! 
Pre order by Batch 7 minggu ni still dibuka tau ! Sampai hari Khamis 09/06 before 3PM siap payment. Then, kita akan pos pada hari selasa minggu depan 14/06.

Beli untuk pakai raya nakk ? Mesti sedara mara kengkawan yang lain pun berkenan tengok. Ehhh tiba-tiba pulak dapat calon mak mertua. Kalau nak tahu sama ada bila kita ambil order, bila tarikh tutup order, apa-apa yang kita update boleh follow our instagram @bigheart.co atau whatsapp to 0147238721


TERLEPAS PREVIOUS POST ? PALAZZO MURAH AYAME ! RM37 EXCLUDE POSTAGE http://dhiaadawiyah.blogspot.my/2016/06/palazzo-crepe-ayame-murahhhh.html


Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...