Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Thursday, 21 May 2015

Broken heart

Assalamualaikum..

Hmmm ... banyak kebenaran yang Allah tunjuk pada kita bila kita dekat dengan Allah. Sebab dia sayang hamba-NYA. Ade hikmah jugak disebalik semua yang jadi. Ade hikmah jugak bila Allah pertemukan kita dengan orang yang salah. 😞

Perit memang perit. Tak tau nak cakap macam mana lagi dah hati ni. Kalau hati ni diperbuat dari kaca, dah lama pecah berderai jadi abu pastu ditiup angin. Hilang. Kalau air mata ni mengalir tak henti, banjir.

How matter i tried to not to cry. But i can't. My hearts broken so badly.  Be crush on someone, always have a broken heart. Non-stop. But i try to be more positive it makes you more stronger than before.
Betul lah. Allah cuba untuk mengingatkan, kebahagiaan dunia ni sementara. Akhirat adalah selamanya.

Just make it to be 'not important' in life. Wanna reach my dreams ! Travel the world.

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Friday, 1 May 2015

Bila mengadu pada Allah.

Assalamualaikum

Bila kau mengadu pada Allah, confirm kau rasa lega lepas tu. Kalau tak percaya. Buat !Yang penting kena yakin pada Allah. DIA yang menciptakan langit dan bumi. DIA yang menciptakan Adam & Hawa. DIA yang menciptakan kita.
Macam mana kau boleh hidup dalam dunia ni? Agak kau, siapa mentadbir alam ni kalau kau tak percaya pada Allah?Bila manusia tak bertuhan. Buat apa-apa tanpa batasan. Tak fikir panjang. Tak takut dengan Allah.Fikir balasan akhirat.

Lepas solat Asar tadi, aku rasaaa ..
entahlah. Rasa serabut sangat. Nak sampai rakaat terakhir aku tak tahan, tak sabar nak berdoa mengadu dengan Allah. Rakaat terakhir tu aku nangis. Dah lepas tahiyat akhir, waktu berdoa, aku nangis puas-puas. Nasib baik waktu tu roommate semua takde. Ade yang dah balik untuk study week, ade yang keluar. Kiranya ni aku tak balik untuk study week. Aku plan nak study je dekat KB ni.

Yes, I'm in type of person yang suka pendam masalah aku sendiri. Sebab aku tak suka susahkan orang lain dengan masalah aku. Aku tahu, lambat  laun, masalah akan selesai jugak. Sebab kalau percaya pada Allah. Allah akan tunjukkan aku jalan. Cuma lambat atau cepat je. Yang penting aku kena bersabar. Sementara nak tunggu msalah selesai tula aku pendam. Selama aku pendam tu la aku cuma mampu mengadu dengan Allah.
Serius rasa lega bila lepas mengadu dengan DIA.

Allah dengar doa kita. Allah ade jawapan untuk doa kita.
1. Yes
2. Yes but  not now
3. I have another plan for you.


Nak mengadu dengan mama dengan abah pun aku taknak susahkan hati dorang dengan fikir masalah aku lagi. Selagi aku rasa aku boleh selsaikan masalah aku sendiri, aku buat.



Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...