Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Saturday, 3 January 2015

Only human

Assalamualaikum



WELCOME 2015. 


I'm sorry to those who i've avoid for last year. I cant explain why just I'm hurt. Too many thing that breaks my heart. Breaks my feeling and I cant take it anymore. Because of I dont want to be hurt anymore. So I tried to make a distace between us. Allah will decide the fate. 




Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Tak nak senyum

Assalamualaikum

01 September 2014 (*throwback)


Tiba-tiba harini teringin pulak nak makan kat Marrybrown. Lepastu langkah kanan pulakkkkk tiba-tiba *lagi* mama ajak makan kat Marrybrown. Hah ! Ape lagi. Rezeki jangan ditolak.

Sambil makan-makan tu. Mintak Iffah (*my lil sis 6 y/o ) tangkapkan gambar aku dengan mama . Yeah, ouh yes of course she was holding my phones. iffah suruh mama senyum, tapi mama taknak senyum. Lepas Iffah tangkap gambar, Iffah cakap dekat mama.


Iffah: "Mama, rosak kamera telefon Kak Yong kalau mama tak senyum. "

Both of us was like ? " Err ?? what ?"

Pastu mama kate . " Ape kene mengena? "

*Bagus jugak taktik kau adikk.. tapi ingat mama percaya ke ? haishhh ...

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Thursday, 1 January 2015

the stars and the keys

Assalamualaikum

I have a stars in my life. 
Planning to chase it. 
Planning to achieve it.
Very well.
Caled it THE STARS.
So of course it so important.
It so meaningfull.
But, can  i say that I dont know what dreams that i want ?


I have a keys.
The keys will show me the way to the star. 
Real stars in my life.
Without the keys, the stars cannot be accomplished.
Take care of the keys, and i'll get the stars
Listen here carefully ya. 
I'll find you till my last breath.

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Not fair

Assalamualaikum

Kalau die, elok je balik malam ke ape ? kenape aku tak boleh ?
kalau die, elok je form 3 keluar KL dengan kengkawan die. Apesal aku tak boleh ?
Kenape semua lebihkan die sekarang padahal.
Tak adil.
Memang.
Memang nak sorokkan perasaan ni selama-lamanya sebab taknak orang lain terluka.
Tapi tak boleh sebab masalahnya aku sendiri yang luka.
Soalan yang diajukan aku, tak ada yang jawab lagi. 
Biarkan bergantung tak bertali.
Kenape?
Tak adil. 

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...