Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Sunday, 22 March 2015

In semester 4

Assalamualaikum ..

Konichiwa Minna !

Hahahahaha... Well, this time I've got nothing to share with all of you. But, suddenly my finger just want to open up my blog and see how is it doing? Just, my life is lack of time right now and all my time was full of classes, assignment, projects and bla bla blaa ...*ok sedih.

Last Friday, my friends and I ( which is, they are my group member in doing our project. ) Kitorang decide nak cari souviner for our project. Our course ( Tourism Management ) need to do some project. Do some tour in any part of Kelantan. We have choose our destination. But I cant tell you right now and I'll give some teaser which is it a picture of that place. Dah semester 4 kan. memang banyak assignment and project nak kena handle. 






Waktu ni cuaca panas #gilanakmampus. Pegi tempat ni jalan kaki je sebab we all takde transporation. Nak naik teksi pun fikir pasal duit. 
Tapi aku tak kisah. Aku happy dengan group aku. Well, their style, their cooperation , their sincere in friendship. Never stop to make me smile. Take care of each other.

Alright. Then part of the souviner we just find any place any shop that can make the souviner like we want. Survey je duluuuu. Survey harga, survey barang semua. Then, nak jadikan bahan waktu next meeting kitorang pulak nanti. (*Fuh! berdebar. ) Its a mock meeting ! Need to score it for our pointer. Huh. 


Kitorang decide nak keluar lepas solat Jumaat. Sebab pakcik teksi yang Iqa call tu boleh datang lepas solat jumaat.  So, then its alright. Lepastu bila dorang whatsapp 
" dah otw, tunggu dekat depan Bank Rakyat. "

hah? aku pun capai beg then, sarung je kasut , tak ikat tali kasut pun. Pastu meluru keluar bilik turun tangga. Lepastu lari marathon pegi dekat depan bank rakyat. My roommate jenguk dari tingkap bilik atas siap jerit lagi. 
"Cepat ! cepat lari ! lari ! " 

macam bagi semangat gitteww.. I guess diorang belum sampai? Lepastu terdengar my roommate gelak punya gila-gila. I was like ? Asal en ?

Lepastu tiba-tiba sebuah kereta myvi hitam berhenti dekat tepi aku. PIntu belakang kereta terbuka. "Lahh ? Ekin? " 

Kate naik teksi ? aku pun beria-ria lah berlari marathon cari teksi warna merah putih tadi. ? Rupa rupanya waktu aku siap fefeling berlari tadi, that myvi pass by my side and diorang dalam kereta dok panggil-panggil aku tapi aku tak dengar ? Mane nak dengar ? berlari punya tak ingat dunia . 

Haihh .. then the explain yang teksi diorang call tu tak dapat datang pulak so diorang call pakcik yang lain. heh. Lepastu boleh pulak pakcik tu cakap ape tau? 

"Set awok dok panggil awok takdi, laju gilo mace lari marathon. "


- aku pun? Haihhh.. blushing gila muka aku. Ramainya nampak aku lari marathon tadi. -

Lepas habis survey souviner dekat KB Mall, kitorang decide nak pegi makan. *Lapar sehhhh.. dari pagi aku tak makan ape? Just makan tart nenas yang housemate aku bagi je. Sedap gila. Lembut pulak tu . Dua bekas tart Nenas aku boleh habiskan dalam masa beberapa hari je. Even aku ni bukan jenis yang suka tart nenas. Tapi bila makan tart nenas yang ni, I can't stop. Seriously. And now, Tart Nenas tu dah habis and I was like ..

" Waaaaaaa ! Sedihnyaaaa .. ! "

Bila dah masuk dalam KB Mall tu, tiap kali lalu depan  ade sebuah kedai jam ni. aku sellau teringat kat someone. Die pernah temankan aku tukarkan bateri jam tangan aku yang aku pakai sampai sekarang. Sweet moment isn't it? But .. hmmm.. dahlah. Enough.

Ok dah. Turn back to the story yang kitorang gi makan tu. First ingat nak makan kat Food Court dalam mall tu je. Tapi, entahlah? Tengok food court tu macam takde hati pulak haritu. Lepastu Kak Iza suggest gi makan kat Kenny Roger Roaster. 
"Hmm.. Ok jugak. "

Bila dah masuk dalam KRR tu, aku pandang ke luar pintu keluar KBMall tu. Tetiba terfikir pasal Cafe Comel yang kitorang decide nak pegi tapi tak sempat haritu. Then, I suggest kat diorang. Ok Jom ! Hahahaha .. Nasib baik belum order lagi kat KRR tu. So, we all pun keluar. 

Well, dari luar cafe it looks like chinese cafe. Well, yeah it is. The owner of the cafe pun chinese actually. But they serve serve Halal Food. So, muslim boleh masuk jugak. Sebab cafe die jenis yang ala-ala santai gitu. Ni kalau nak buat assignment kat cafe ni memang boleh jadi tempat favorite aku lah kan. hoho.. sape nak dating pun best gak sini. haha. Kitorang ambik port kat luar cafe. Dapat sedut kembang kempis hidung angin sepoi sepoi bahasa gituu ..





Well, if you want some art at the top of your drink I suggest to you to order Latte or Cappuchino. Haaaa .. engkorang kan suka benda-benda comel ni . Ade bentuk lovelove laa.. Bentuk daun laa .. jangan cakap korang je, aku pun suka jugak .. kann, die ala-ala Barista gitewww.. 

Tapi aku order menu lain. Espresso Coffee and Chicken Burger. Yummy !



p/s : Haaa, dalam gambar ni nampak je kecik burger ni, tapi bila makan dengan semua habis satu pinggan tu Ya Allah kenyang gila. Tak larat nak angkat kaki je rasa. Roti die ranggup crunchy gittewww .. dengan fun fries die pastu salad die. and their Espresso ~ Wahhhhh.. sedap. *sebab aku dah lama tak minum caffeine. Ha ambik kau , aku order Espresso terus ! 

But, sape-sape yang tak suka minum something terlalu pahit tu, sila batalkan niat anda nak order Espresso. You should order Latte or Cappuchino. Its even better than Espresso. But, if you want to try how the taste of Espresso is , its okay too. You can try it. Sebab memang ade sediakan air masak. (*Kalau tak tahan pahit, sila request air masak lagi ye. Kang mati tercekik sebab tak tahan pahit pulak kat situ. Ok, kidding. )




Well, ade jugak cafe macam ni dekat dalam Kelantan ni selain KL. Hmmm .. not bad. I like it. Hard to find yeahh .. 






Aicecehh ..ala perempuan melayu terkahir giitu.. But no. Aku garang ehh .. serius aku garang. tak main-main.
ni gambar candid hokey. Kak iza yang curi-curi tangkap while we waiting for our food. Hakhakkssss ! 

Well, I've a great day with them ! 
Lupa nak mention. Nama Cafe ni pun sweet jugak ! 

Sweetheart Coffee Shop

Anyone yang ade instagram, you cant check it out on my insta too . 

IG : dhia_adawiyah

*Kalau jumpa yang cute-cute comel-comel haa tu akulah tu.


(aku dapat mimpi pelik-pelik lagi do. selain dari mimpi perang syahid haritu, aku mimpi aku ade misai lebat. Ceh! Gilo )







Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...