Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Friday, 31 October 2014

Naqiuddin


Continue from my last post He's gone forever.


Aku nak kemas barang dah ni. Esok nak balik kolej dah sebab Isnin dah final exam untuk semester 3. Lepas habis final, aku balik semula aku ziarah rumah baru kau kat Kaloi. Doakan aku dapat jawab exam dengan lancar. 
" Udin, aku tak pernah cakap macam ni tapi aku betul-betul rindu kau. Nak sembang gurau dengan kau. "

Aku tak boleh nak describe panjang-panjang apa yang aku rasa. Tapi rasa sedih tu memang menusuk sangat. Aku tak sangka aku akan rasa kehilangan macam ni. Tapi Udin, kau bertuah sangat sebab dapat meninggal waktu muda. Allah sayangkan kau. Tak semua orang dapat peluang macam ni tau. 

Aku teringat. Target kau untuk cita-cita kau jadi graphic designer, cinta kau pada dia, target kau nak kahwin semua.  Aku rindu nak dengar kau story banyak cerita pasal hari-hari kau kat aku. 
"adik kau macam singa kan, tadi kitorang gi beraya. Aq naik moto dengan adik kau. Adik kau marah aku. Adik kau cakap. "

Udinnn ! Kau kalau tak pandai bawak moto jangan bawak moto. Biar aku yang bawak . 

Aq teringat lagi macam mana suara kau bila kau cerita semua tu Udin. Aku ingat.

Aku rindu kau, aku bukak balik wechat dengan kau. Aku dengar balik voice chat kau. Tak tahan sedih aku. Waktu kau hidup dulu kau banyak tolong aku. Sekarang, aku pulak tolong kau kat sane. Insya Allah aku akan sedekahkan Al Fatihah dengan Surah Yassin banyak-banyak untuk kau. 

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

He's gone forever

Assalamualaikum .. 

Tanggal 30 Oktober 2014 ( 6 Muharam 1436H ) 

Apa yang jadi harini rasa macam ..entahlah? Pantasnya masa berlalu. Aku rasa macam, baru semalam aku sembang gurau dengan kau. 

Aku tahu, Allah pinjamkan kau pada aku hanya untuk seketika. Hanya untuk sekejap aje. Kau kawan paling baik Udin. Kawan ibarat seperti permata berharga jarang jumpa kat mana-mana. Kitorang sayang sagat kat kau Udin, tapi sebanyak mana kitorang tadahkan sayang pada kau, sayang Allah pada kau tak dapat kitorang tanding. 

Udin, terima kasih sebab tolong aku tengok-tengokkan adik aku waktu aku jauh. Tak terbalas jasanya budi kau. Terima tu kasih jugak sebab jadi peneman aku, kawan aku dan penghibur aku. Aku bersyukur pada Allah sebab pinjamkan kau jadi kawan aku walaupun untuk sementara ni .. 
( *Udin, Air mata aku dah bertakung habis aku tahan. Tak nampak skrin laptop aku nak menaip ni. Aku sedih Udin, aku rindu kau Udin. " )

Mulanya, pagi tadi aku sendiri tak percaya bila adik aku mesej. Waktu tu aku harap semuanya ni tak betul. Lpeastu aku tertidur. Tapi aku mimpi kau. Aku mimpi aku telefon kau. Aku nak paksa kau bagitahu jugak yang semua ni tak betul Udin. 

Aku : " Udin, kau kat mana? Weyhh, jemput aku balik sekolah weyhh .. " ( aku pun pelik ? sekolah ? padahal aku dah habis sekolah dah ? " *mimpi kan?biasalah 
Udin : " Ha, yela. Ok, ok. " 
Lepastu Udin jemput aku naik moto. Dalam mimpi tu moto die memang warna putih. Then lalu dekat highway. ( what the? jemput sekolah tapi lalu highway? ) *mimpi pelik. 
Aku tanye die. 
Aku : " weyh Udin. Yang pasal diorang cakap kau meninggal tu kau main-main je kan ?" 
Udin:" Aku main-main jela. saje je aku nak tengok reaksi member-2 aku kot aku mati." 
Lepastu dan-dan pulak ade roadblock polis. Udin dah nak patah balik lari dari roadblock polis. Tapi tak sempat. polis tu dah sempat tahan dulu dah. Lepastu aku terjaga.

aku macam tak percaya udin. aku rasa macam aku stil bermimpi lagi. tersekat dengan khayalan dan nyata. Aku stop menaip untuk harini. Aku tak tahan nangis dah Udin. 

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Thursday, 30 October 2014

Adik make me cry tonight.



Holaaa.. aloha everyone .. SAD ! 

I dont know how to decribe my feelings. Just, she make me cry tonight. NOt bad, just drop a few tears on my chicks. 

Actually, now tengah cuti study week untuk final exam 03 November nanti. Todays, dah hari ke 5 ade kat rumah. And, sabtu ni have to go back to Kota Bharu semula untuk redah final exam for 2 weeks. Omaigaddd ! Serius, macam lama je. Dan-dan tu pulak aq dah plan. Lepas habis final exam, terus balik KL then cari keje. Cuti semester ni aku nak habiskan masa nak KERJAAAAAAA saja. 

Today, tadi. Tengah feeling-feeling layan lagu dalam laptop. Tiba-tiba Nuha ( my little sister 3 years old ),ketuk pintu bilik panggil aku. Lepas bukak pintu, she showed me something. 
Theres something stick in front of my rooms door. 



Then I was like ? " Ehh ? Gapo dioo nihh ? " Then .. bila baca .


Uuuuwaaaa !! Serius banyak riyes ! Nak nangis ahhhh ... 

Nuha showed me that, Iffah ( my little sister 6 y/0 ) ade lukis something and tampal lukisan die kat depan pintu bilik aku. 


At first picture. Adik lukis, "me" were waiting for bus at the bustop *selalu naik bas dekat Greenwood tu haaa .. you can look theres two tyres of the bus and three windows and me. Ngaaaaa .... she write " Kak Yong jangan lupa kan kita orang "


Second picture. I dont even know what is that but i really appreciate it ! It looks like i were studying ? Right ? Or, is it she drew my rental homes ? and she write " Kak Yong balik kelantan jaga elok-elok "


Third picture, I guess that is me . She drew me . and i was so pretty.*i wanna cry actually. air mata dah bertakung dah. She write " Kak Yong kalau balik kelantan hari apa"



Before that, adik mintakk kertas lukisan dekat aku while die ternampak buku lukisan aku dalam bilik. Pastu aku bagilah satu. I didnt even think she will drew this alll ? Serius dah terharu sangat . Nak nangis.. It was like, deep nyaaaa adikk .. 


She draw this, stick it in front of my rooms door and down to the living room and continue to watch Upin and Ipin on the laptop. Adik. If you know what I want to say about. Kita jauh kejap je . Akak struggle sambung belajar ni pun sebab akak nak  support adik-adik akak bila akak dah kerja nanti. Kita tak boleh nak harapkan mama dengan abah untuk tanggung hidup kita untuk selama-lamanya kan. Akak sayang adik-adik akak.Doakan akak berjaya dunia akhirat. 



Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...