Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Monday, 3 November 2014

Nervous dengan dia

Assalamualaikum

Haaa ... aku baru download image resepi Jeruk Asam Boi kat intenet tadi. Hahahaha, tak tahan dohh tengok Kak Irene, Kak Uzu post benda tu kat facebook. Asyik post pasal jeruk ni je. Aku pun, haihh .. Tak boleh jadi ni. So, yeah. Memang dah save dalam laptop. Tapi, nak buat tu, bila ? Sekarang dah start final exam. Harini first paper. Uwaaaaa !! Tourism Geography. Rasa nak menangis jugak la tengok kertas soalan tadi. *Ikutkan hati tadi, nak tengok kertas soalan pastu blahh lari keluar dewan. Kalau boleh buat macam tu, aku dah buat dah. Tapi masalah nye aku tak buatttt .Aku tenungg je paper exam tu. hhahahahaa .. Okay, lagi 3 paper lagi. 16 hb November baru cuti sem.

Lagi mendebarkan aku .
Sebahagian daripada bebudak kelas aku kene duduk kat dewan utama, separuh lagi dekat dewan kuliah. Maka, akulah insan bertuah namaku dalam list senarai yang ambil exam di dewan. Baguihhh naa, jadilah bebudak baik takyah meniru. *sigh. Kos aku yang ade dalam dewan tu 13orang je. Hok lain, kos lain. Maknanya ade jugak campur dengan kos lain. Tapi aku sendiri tak sangka. Aku dah nampak dah sorang member aku ni. Member aku ni kos lain.
"Eh? Member aku ni exam kat sini jugak ? Kalau gitu. Mesti "dia" pun ade jugakk nanti ?"

Omaigaddd... Omaiigadddd ..
Hati aku dah berdebar dah .Aduusehh.. Ni lah fefeling yang aku taknak ni .... Last-last. Tengok dia masuk dlm dewan. Cari tempat duduk. Walawehhhhhh .. Dekat kot dengan tempat yang aku duduk !  Selang satu baris je dengan aku. Alahaiii .. *Bertambah nervous lah I Youuuu ... Kecut jugak lah perut I ni. I dah taktahu nak lari mana dah.Dah potong rambut dah die. nampak matang. 


Ok, when exam starts. Tipulah kalau aku tak usha die enn. memang ar aku usha. Aku tengok die "Oooo, gini die jawab examm. " Fokusnya die, menulis tak henti. Fuuhh ~ Lepastu aku sambung menulis balik.

Then. Bila waktu exam nak habis. Aku keluar. die tak keluar-2 lagi. Still menulis jawapan lagi. Tak pelah. aku keluar dulu. Then, lepas 5 minit kemudian, tengok die keluar pulakk..

Wehhhh .. dalam hati aku ni nakkkk tegur die. Tapi aku tak tahu nak cakap ape kat die. Lagipun aku ni bukannya jenis yang tegur orang dulu. Sebab aku memang tak tahu nak cakap ape kalau aku yang mulakan dulu. Haaaaaa ....

Kat lobi dah penuh dengan student yang lepak lepas habis paper dorang. Aku duduk depan koperasi. Usha die dari jauh, Nampak die jawab phone call .. pastu gi kat receptionist... Aku nampak dieee .. tapi nak pandang tu. adush ! Rasa macam nak tumbuk diri sendiri kau tahu takkkk
Aku sendiri tak tahu ape yang aku fikir. 
Then, nak beli nasi untuk makan. *Yelah, lepas habis perah otak dalam exam tadi, gila kau tak lapar. Terbakar otak rasa. Lalu depan kolej, yes. Nampak die tengah berbual dengan member die. And I'm accrossing in front of him. But, I keep on talking with my friends, pandang die curi-2 je... Sorry ahh tak tegur.. tapi aku nervous do !

Waktu nak beli nasi berlauk, he was at there too .. Waktu tu aku rasa aku nak tatap mata dia kau tahu ! Tapi aku nervous, aku buat-buat tak nampak. Tapi aku tahu die ade. Die amik nadi, die amik lauk semua. Aku nervousss ! Aku harap die tegur aku macam dulu. Tapi takkk .. 

Lepas dah habih  bungkus nasi, nak balik . Lepastu classmate tegur. 
" Wehh kau . bagi aku jawapan dua je kan? "
" Dah kau mintak dua, dua jelah dapat ? Nak banyak mana lagi?"

Lepastu lagi sorang classmate datang duduk kat sebelah classmate aku tu. Sengih-sengih je die tengok aku berborak dengan classmate aku tu.

" Lahh, bagi jelah semuaaaa. barulah ok. "

Malas layan kelakar die tu, aku pun blah. Hahahaha ... 

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...