Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Thursday, 30 October 2014

Adik make me cry tonight.



Holaaa.. aloha everyone .. SAD ! 

I dont know how to decribe my feelings. Just, she make me cry tonight. NOt bad, just drop a few tears on my chicks. 

Actually, now tengah cuti study week untuk final exam 03 November nanti. Todays, dah hari ke 5 ade kat rumah. And, sabtu ni have to go back to Kota Bharu semula untuk redah final exam for 2 weeks. Omaigaddd ! Serius, macam lama je. Dan-dan tu pulak aq dah plan. Lepas habis final exam, terus balik KL then cari keje. Cuti semester ni aku nak habiskan masa nak KERJAAAAAAA saja. 

Today, tadi. Tengah feeling-feeling layan lagu dalam laptop. Tiba-tiba Nuha ( my little sister 3 years old ),ketuk pintu bilik panggil aku. Lepas bukak pintu, she showed me something. 
Theres something stick in front of my rooms door. 



Then I was like ? " Ehh ? Gapo dioo nihh ? " Then .. bila baca .


Uuuuwaaaa !! Serius banyak riyes ! Nak nangis ahhhh ... 

Nuha showed me that, Iffah ( my little sister 6 y/0 ) ade lukis something and tampal lukisan die kat depan pintu bilik aku. 


At first picture. Adik lukis, "me" were waiting for bus at the bustop *selalu naik bas dekat Greenwood tu haaa .. you can look theres two tyres of the bus and three windows and me. Ngaaaaa .... she write " Kak Yong jangan lupa kan kita orang "


Second picture. I dont even know what is that but i really appreciate it ! It looks like i were studying ? Right ? Or, is it she drew my rental homes ? and she write " Kak Yong balik kelantan jaga elok-elok "


Third picture, I guess that is me . She drew me . and i was so pretty.*i wanna cry actually. air mata dah bertakung dah. She write " Kak Yong kalau balik kelantan hari apa"



Before that, adik mintakk kertas lukisan dekat aku while die ternampak buku lukisan aku dalam bilik. Pastu aku bagilah satu. I didnt even think she will drew this alll ? Serius dah terharu sangat . Nak nangis.. It was like, deep nyaaaa adikk .. 


She draw this, stick it in front of my rooms door and down to the living room and continue to watch Upin and Ipin on the laptop. Adik. If you know what I want to say about. Kita jauh kejap je . Akak struggle sambung belajar ni pun sebab akak nak  support adik-adik akak bila akak dah kerja nanti. Kita tak boleh nak harapkan mama dengan abah untuk tanggung hidup kita untuk selama-lamanya kan. Akak sayang adik-adik akak.Doakan akak berjaya dunia akhirat. 



Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...