Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Tuesday, 9 September 2014

Because of his truth and dare.



Hai semua.*salam tak bermaya, mencuka. I dont know how to say it.
Hm..*perasaan aku bercampur baur macam ABC. Ade sedih, ade macam marah. Ade macam kecewa. Rasa nak tunjal-tunjal kepala orang, rasa nak letupkan kepala orang pun ade jugak.
Susahhhh hidup bila kau mula kenal someone yang kau tak kenal sepanjang hidup kau. *maksud aku.. new friends in your life.
Ada yanggg.. kau akan kawan dengan dia, dari mula hingga sekarang. Ade jugak yang kau baru kenal dia, ya. kau still kawan dengan dia tapi jarang jumpa. Maka kalau terserempak, tegur sekali sekala aje. Pernah tak? kau baru mula nak berkawan dengan seseorang tuu.. tapi, ada sesuatu yang menghalang kau berkawan dengan dia. maka kau buat keputusan untuk walk away dari dia. Ya. If you put yourself in my shoes, you will know my situation.

Macam mane haa aku nak explain pasal ni? Oklah, macam ni. "Kau baru kenal dengan someone tu, tapi ade orang lain yang tak suka kau kawan dengan diaa.." Dekat situ, aku rasa macam most wanted person aje. Hari-hari rasa macam most wanted yo ! Cuak sikit. Mula-mula aku tegaskan diri aku, 

"Alaaa, hak berkawan. hak aku laa. engkau sape nak halang aku?"

Tapi, entah kenapa aku tak sedap hati. Kang budak tu tetibe bawak geng sound aku. huh! Then, angin takde ribut takde. Aku rasa diri aku ni macam annoying pada dia, so I've decide to walk away. He's deserve to be friends with someone else, better from me. but not me. 


Then, krik ~ krik ~ krik ~ Macam, aku nak tutup kontroversi palsu maka aku diamkan diri aku supaya orang tak sedar kewujudan aku. Lebih komersial punye ayat. Jauhkan diri. *aku berharap yang orang yang aku taknak jumpa, tak sedar kewujudan aku. Kot-2 kalau terserempak dekat mane-mane ke? Aku harap,"buat-buatlah tak nampak aku."
Tapi kalau kau faham situasi aku. Even aku cuba nak jauhkan diri. Tapi rindu tu semakin .. ah ! 

Well, memang ade mesej yang aku terima. Aku taktahu nak reply ke tak? I didn't even know how to start the conversation. Takot die tanye macam-macam pulak. Jenuh pulak aku nak menjawab. Aku ni dah lah jenis yang tak pandai nak bohong kelentong orang? serius aku tak pandani nak tipu . Kadang-kadang pun aku perasan yang tweet aku di-favorite or di-retweet. Tapi entah kenape aku still diam.? Aku still buat-buat tak nampak? Didn't achieve the communication sebab aku yang berdiam diri.*macam jahat je rasa. aku selalu cakap dalam hati. Pegilah kawan dengan orang lain, jangan kawan dengan aku. ( walaupun berat betul rasa hati ni )

Jujurnya, aku taknak dia dapat masalah lain kalau kawan dengan aku.
Pernah haritu, aku terserempak dengan dia dekat depan bilik pensyarah, entah semena-mena kaki aku automatik lari daripada dia. Dah nampak muka dia dah ni! Bolehhh pulak patah balik ke belakangg.. *adushh, waktu tu aku rasa nak ketuk-2 je kepala sendiri dekat dinding. Aku lari ke arah member aku, then, "eh, jom pegi koperasi. Lapar la pulak, tak jadi pegi jumpa madam." Sampai sekarang aku diam.

And aku sure jugak, yang dia taktahu pun kenapa aku berdiam diri sampai sekarang. kalau dia dah tahu. mesti dia faham macam mane keadaan aku kan? Aku tak suka orang kaitkan aku dengan anyone, much like macam kontroversi laaa macam tuu.. aku tak suka. Macam, benda yang aku tak buat, orang ade-ade kan cerita. Orang spread cerita yang tak betul pasal aku. Pasal peribadi aku. Didn't i broken his heart ? atau buat die kecil hati. Berlalu tanpa sebarang kata. ?

i'm sorry ... forgive me.

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

1 comment:

imantizz_truper said...

'dia' yg wieya maksudkan tu lelaki kan??? waa...dilema..:)

syg, awak ditag ;)

http://cintasampaisyurgaabadi.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blog-award-seven-random.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...