Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Sunday, 24 August 2014

Urusan harini masih belum selesai

Harini, selesai urusan bank untuk buka akaun simpanan CIMB aku. Well,  how hardit is, do everything without mom at my side. Mama pesan suruh berdikari. Kalau bukan sekarang ? Bila lagi?


I ask my roommate to accompany me too. 
Pukul 11 lebih kitorang sampai, tunggu turn dekat dalam bank tu. Pukul 1 lebih baru habis.  Nasib baik, semuanya ok. You just have to bring your ID Card and your offer letter from your college if kalau umur dah cukup 18 tahun. Kalau umur belum cukup 18 tahun, kena bawak parents untuk jadi penjamin. Itu syaratnya. Aku ni kalau bab-2 urusan macam ni, nak berjumpa dnegan orang .. face to face .. bla .. bla.. bla.. aku memang cepat gemuruh. Terus sakit perut. Dulu, iyelah aku tak boleh nak kawal gemuruh aku tu. Macam yang time aku ada test JPJ Motosikal dulu. Punyelah sakit perut . Ulang alik aku ke tandas. Tapi, sekarang, dah makin dewasa, dah boleh kawal sikit-2 dah. Don’t worry, I’m fine. 

Tapi kan ? Rasa puas hati dapat buat semua tu sendiri. hasil usaha aku. 

After that,lepas selesai urusan bank, aku pegi Cyber Cafe pulak. Hajat nak print borang-2 permohonan pinjaman Mara tu. Tapi, bila dah kemaskini maklumat dalam online tu. Nak tekan “HANTAR”, tapi tak Berjaya. Aduhh .. dah kenapa tak boleh nak hantar? Act, die dah boleh print borang-2 tu. Tapi .. aduhh ..

Hari selasa ade exam mid term pulak. Then, hari khamis malam baru balik ke Selangor. (*adushh, baru teringat! Tiket bas tak beli lagi. Hurm, maybe esok kot?)

Another .. ( Monday, Tuesday, wednesday , bla. bla. bla... ) Another almost one week to survive here without handphone. T_T (*Sadisnya rasaaa ) Balik nanti baru boleh cari lain. 
Well, semalam mama contact through facebook. (*nasib baiklah tergerak hati nak bukak facebook. )

Mama kate Iffah missed at me. She want to speak with me through handphone. And as you know, handphone kau rosak, and i dont have any other phone. Then, terpaksa  pinjam handphone roommate.

Then, bila dah on the phone ~
" Kak yong !!! Kak yong ! Iffah ... bla .. blaa.. bla .. "

Lepastu Nuha pulak cakap. " Kak Yong, kau naik ape? "

"Nak bas ~ "

"Ouhhhh ~ " Then, she keep ask the same question. 
"Kak yong, kau naik ape ?"    -,-" and i repeat the same answer. 


Lepastu berborak dnegan mama. Mama risaukan anak dia. She ask a question that i can give the answer. 
" Duit ade lagi?"
"Err .. ade. ade."
"Ade ~ Ade. cakap betul-2 kalau takde."

Lepastu aku senyap. Bukan ape? Segan nak mintak. Biarlah. Selagi boleh hidup, hidup. 


Bhahaha.. balik Selangor nanti I have a little surprise for two of them. Aku dah downloadkan lagu upin ipin untuk diorang. Dan semestinya banyak pengajaran dan bermanfaat. Tunggu ye adik-2 akak. hahahaha ..


“ Ya Allah, Engkau permudahkanlah urusanku ini sebagaimana engkau permudahkan urusan aku yang lain Ya Allah. Aku mohon, niat aku untuk meringankan beban ibu dan bapa ku serta berhajat taknak susahkan mereka. Amin.”

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...