Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Saturday, 21 December 2013

tak sampai

Assalamualaikum..


Hm .. terasa nak membebel panjang. Tapi aku tak tahu nak membebel ape ? . Ada sesetengah cerita aku suka kongsikan dengan readers, tapi ada sesetengah nya tak.  kiranya, privacy aku tetap ada even aku shared banyak story pun.

Aku ni ego.
Aku ni penakut. 
Bila terdengar orang lain sebut pasal cinta. Aku akan lari dengan sekuat hati. Pergi jauh-jauh. Aku taknak dengar ape-ape pun pasal cinta. Sebab apa yang aku tahu, cinta ni menyakitkan aku. Even aku sedar .. cinta tu ada dalam diri setiap manusia. Tapi aku tetap nak elak. *nampak tak ego aku kat situ? aku sedar, diri aku ni masih menunggu dia dan mengharap yang tak pasti. aku tak tahu apa yang membuatkan aku buat begitu. Aku pun pernah terfikir .. apa yang istimewa nya dia sampai aku jadi macam ni? 5 tahun aku cuba lupakan dia tetap tak boleh. Now? Sekarang.. kami contact semula. tapi takdalah rapat macam dulu. Sekadar biasa-biasa aje. 

Baru-baru ni 12 Disember 2013, it was my birthday. Ouh. Gila. Aku otp dengan dia dari pukul 12 sampai pukul 3. Betapa bahagianya aku waktu tu. *dapat cakap dengan dia. Dapat dengar suara dia. Aku rindu dia. Dia orang terakhir yang wish my birthday, padahal aku harap dialah orang yang pertama. Aku mati-mati ingat dia dah lupa birthday aku. Sedihh taap gaban. Tapi, aku tetap tunggu dia. Aku yakin dia tak lupa birthday aku. Then, suddenly .. pukul 10:34mlm. Baru dia sent wish message. Dia kata dia takde kredit nak mesej. Ha! Aku dah agakkkk .. *then, aku gelak sorang-sorang sebab aku bahagia sangat.

Taktau lah apa nak jadi dengan aku ni. Tak mampu nak luahkan segala yang terbuku di hati aku ni. Mungkin aku dah terbiasa simpan semuanya dalam hati aku. So, bila time nak luahkan .. aku terkelu. Tak tahu apa aku nak cakap ? Arghhh. frust ahh macam ni. tapi aku fikir jugak. dah lah sekarang tengah study. gatai pulak nak bercinta bagai. kang frust menonggeng. apa pun tarak. bayangkan, cinta jarak jauh pulak tu? arhhhh... lagi buat aku frust. Otp aku boleh membebel panjang dengan dia. Tapi, bila dah face to face.. satu apa pun tak keluar dari mulut. Nak pandang mata pun apatah lagi?

Ni lah luahan hati seorang perempuan yan lemah. entah apa masalah aku? malu tapi mahu. Puiii ... yes. aku tak berani. aku tak berani amik risiko. fine.

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

2 comments:

Nour Adieb said...

yup, same with me. suka mengelak tntg cinta

JIRAN SEBELAH said...

dalam hati ada taman nampak ? hehe..




Btway, happy birthday.. yeah saya jadi org yg terakhir kan hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...