Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Sunday, 29 December 2013

Percaya pada warna coklat m&m

Assalamualaikum...

Hm ... dalam masa beberapa hari lagi nak masuk tahun baru. 
Tahun 2014.
Tahun 2014 jugak aku tekad nak lupakan harapan yang lama dan mulakan harapan yang baru.
Setelah ditambah, tolak, darab dan bahagi ( *ape aku merepek ni? )

aku fikir, kita kena maju ke hadapan. Tak boleh lah nak teruskan stay berapa di kedudukan yang sekarang. Tak boleh nak stay denan ( *haaa.. kan dah typo kat situ ) harapan lama sebab, makin lama kita tunggu tapi tiada sebarang perubahan? Kelak, satu hari akan merosakkan diri kita.
Waktu berputar,
Masa bergerak ke depan dan tak pernah nak tunggu kita. Kita aje yang kadang-kadang terpaksa mengejar masa. Sebab orang dulu-dulu cakap, masa itu emas. Sampaikan diorang buat pepatah untuk sedarkan manusia sekalian alam yang masa itu berharga sangat. kalau nak dipendekkan cerita, "jangan suka buang masa" aje. Hahahah... aku pulak yang memanjang-manjangkan cerita.

Kemonnn .. *come on
Positifkan diri okay ? Teruskan hidup. Dengan itu akan dapat buatkan diri kita jadi lebih baik dari dulu.

Pernah aku lalui macam-macam cabaran macam warna coklat m&m ni. 

 ( *ada bakat jadi photographer tak? ) Tadi aku tengah makan m&m sambil conteng-conteng dlm buku , apebenda aku nak tulis dalam blog nanti. so, dapatlah idea tangkap gambar ni. Wohohohoo ... )


Kegagalan, ditinggalkan, dikecewakan .. ( bab-2 kecewa ni ada tahap macam kemehameha Goku dragonball pun ada ) Lepastu aku sedar, janganlah atas sesuatu perkara .. takkan kita nak seksa diri kita sendiri? 
Happykan diri. 
Buktikan yang kita boleh kuat !
( *bangkit bila ditolak jatuh bangkitlah semula. )

Haritu aku ada tengok video ceramah  kebangkitan semangat tahap Avatar dari Ustaz Azhar Idrus .. watch it okay .. maybe dapat beri harapan baru. Aku tukang bagi semangat je. Chaiyokk !






Hemohemohemo ~ Hoooo
ada betulnya jugak apa yang beliau cakapkan tu. Tak semstinya seorang kan? Mesti ramai. ( *aku pun terfikir gak? A'ah kan? )
Cuma berapa lama kita kekal dengan dia. Itu aje. Sebab tu dalam hidup ada pertemuan, ada perpisahan.
Sebenarnya banyak lagi yang beliau sampaikan, pandai-2 lah u alls cari dekat youtube tu. Berlambak.Haha.


# Untuk sesiapa yang baca blog ni .. Nahhhhh,  ambik. saya hadiahkan awak warna warni m&m supaya hidup awak penuh dengan warna warni yang dipenuhi dengan kemanisan pekat berkrim. 
Percaya pada takdir, ketentuan dan qada qadar Allah. 


Ouh ya ? baru teringat.. aku terharu gila bila ada orang like entry aku yang lepas. Tak sangka, terharu nak menangis tahap nak banjir . tapi aku tak dapat tengok sape yang like tuuu ..  terima kasihlahhh . tak sangka ada jugak orang baca blog buruk tahap usang ni.

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...