Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Wednesday, 6 November 2013

Pengalaman alam kampus.

Assalamualaikum...

Bismillahhirohmannirohim ...

*pejam mata. Tenangkan hati. Senyum ..

Rasanya macam terlalu lama Wieya tak update blog ni .. sejakkk , sibuk dengan aktiviti kolej . At first memang tak dapat update blog sebab tak bawak laptop. Tapi, bila  assignment semakin menimbun, HARUSLAH jua bawak laptop. So, adik-adik kecilku yang berada di rumah tu memang tak dapat guna laptoplah. Haha .. Tungu Wieya balik cuti baru boleh guna.

Sejak masuk ke alam pelajar kampus .. macam-macam yang Wieya belajar kat sini. Yang mana satu intan permata, yang mana satu kaca. Yang mana suka ambil kesempatan terhadap kita, yang mana ambil berat tentang kita. Yang penting, stay berjauhan dari keluarga kena pandai jaga diri. Walaupun berjauhan, tetap ingat pada ibubapa yang banyak berkorban untuk kita. 

Pada mulanya memang perit untuk Wieya lalui semua ni. Tersangat perit. Tapi mungkin, semakin lama kita akan rasa semakin biasa. Pada masa yang sama untuk menjadi seorang yang lebih matang dan tabah dalam hadapi apa jua cabaran dan dugaan. Allah Maha Mendengar, Allah Maha Melihat, Allah Maha Penyayang, Allah Maha Agung. Kita duduk di bumi Allah, kena sentiasa ingat padaNYA. Minta oertolongan dan berdoa kepadanya. Jangan sesekali lupa padanya sebab Allah tak pernah lupakan hambanya.

Percaya juga kepada Allah. Andai ada yang berbuat jahat pada kita, TRUST ! Allah akan membalasnya dan memberikan petunjuk kepada orang yang buat jahat tu. 

Hari ni Wieya start exam final year untuk semester 1. Subjek inggeris untuk hari ni. Dakan Wieya berjaya ookehh ! Kejap je. Pejam celik- pejam celik dah nak masuk Semester dua untuk tahun depan. hikhik .....

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...