Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Thursday, 7 November 2013

Niat dan kawan

Assalamualaikum.. Heeee...

Dalam sedar tak sedar, dah hampir 6 bulan Wieya berjauhan dari family tercintaaa. Homesick, rindu, menangis, tahan rindu .. semua ada. Perit rasanya. Nak buat macam mana? Adat ke naegeri orang nak sambung belajar. Mama kata, "Yang penting, pelajaran."

Dah masuk bulan November dah pun. Hari ni hari kedua dalam kalendar islam. 
2 Muharam 1435H. Tetapkan dalam hati, niat yang suci murni dan ikhlas. 

Pertama: Niat nak habiskan Diploma dan belajar bersungguh-sungguh.
Kedua: Always want to make my parents proud of me.
Ketiga: Jadi contoh yang baik kepada adik-adik.
Keempat: Alhamdulillah, sehingga hari ni.. hati Wieya masihh lagi menunggu dia. Menunggu dia dalam hidup ini. 

Amin. Moga Allah SWT permudahkan segalanya.

Dalam 2 minggu lebih je lagi dah nak habis exam final untuk semester satu. Lepastu cuti semester dan boleh habiskan masa depan laptop. Before balik Selangor, kena cari rumah sewa atau bilik sewa area KPTM Kota Bharu sebab tahun depan dah tak duduk asrama. So, kena cari tempat tinggal dekat luar. Alhamdulillah jugak. Pada mulanya memang kita tak kenal kawan-kawan dekat sini. Kita terasa asing sangat.  Tapi, bila dah kenal antara satu sama lain. Smeakin okay walaupun pada walnya Wieya tersalah pilih kawan. Biasalah. Lumrah hidup.

Wieya harap, persahabatan yang mula terjalin ni akan kekal hingga akhir hayat. Wieya akan perkenalkan kawan-kawan di semester dua nanti insya allah.

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

1 comment:

imantizz_truper said...

hai wieya! dah nak final ya? akak punya final tengah bulan 12,sekarang tengah struggle buat assignment..good luck ya? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...