Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Saturday, 10 August 2013

Studies : Days 9 - Hari kedua kuliah bermula

Assalamualaikum

02 Julai 2013 - Hari ke 9 aku berada di perantauan . *lah sangat ..

Without my family, without adik-adik ... Hari ni hari kedua kuliah bermula. :(
Tadi, waktu ada kelas foregein language Bahasa Arab, aku duduk dekat meja betul-betul depan meja lecturer . *menyesal lah pulak amik tempat depan ni . kang tak pasaiii-pasaii muka aku yang first sekali kena soal .

Sambil lecturer tu memperkenalkan diri, aku tulis segala apa yang lecturer tu cakap dalam notebook. Memang terlebih khusyuk lah.aku menulis tu. Then, terdengar lecturer tu cakap .. "Okeh .. ghoyak namo, asal mano, doh nikoh ko belum .. "

Ingatkan lecturer tu cakap dengan orang lain? Rupanya dia cakap dengan aku ? Hah! aku pun ? pandang lecturer tu .. terpinga-pinga. Dah agak .. aku pulak orang yang first sekali perkenalkan diri. Grrr .. bangun slow-slow ~  Tetiba dok terfikir .. Miss Yuslina cakap, budak Tourism kena beranikan diri dan ramah. Haihhh .. terketar-ketar jugak lah kaki n tangan aku.

Dengan ayu dan sopan. " Assalamualaikum . Nama saya .... ( bla .. bla ... bla ) , Asal dari Selangor, anak sulung dari 5 adik beradik. Sambil aku dok memperkenalkan diri tu .. tiba-tiba aku terpandang sorang budak lelaki ni . muka dia macam pelakon kot ?! Yang macam muka Aidil Aziz tu .. Tapi, Aidil Aziz tu lagi hensem .. dia tak hensem pun. Then, lecturer tu boleh pulak mengusik aku, tanya .. "Doh kawen ka belum ? "

Hooiihh, of course lah belumm ...

Then, ada sorang boys yang kecoh, yang memang wa tasuka dari hari pertama seminar hari tu .. aku ingatkan orang situ ? Rupanya dari Perak ?  Pelik ..

Dah tu ? Waktu kelas Miss Yuslina pulak , Miss cakap budak tourism kena jaga penampilan.  Pakai yang smart-smart and profesional ? Heh ? Aku ni dahla buta fashion .. dah tu ? Belajar pakai high heel dan wedges ? .. perghhh ...

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...