Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Tuesday, 6 August 2013

Studies : 2 days before leave Selangor

Assalamualaikum

Hehe .. Hari ni baru dapat taip entri selepas selama sebulan lebih aku sambung studies. Ohhh myy .. without laptop, without television, without internet .. sungguh sadis . Selama aku jauh dari family pun .. aku dapat merasai rasa homesick yang teruk. Nak dekat dua tiga minggu aku nangis bila teringatkan family aku. Sampai ada roommate aku ni siap perli free-2 dekat aku. Huh, aku diam jela. Memang kuat memerli la. Tapi, itulah dugaan dan ujian yang perlu kita tempuhi.

Once again, inilah dinamakan berdikari. Semua kita kena hadapi sendiri.

 Disebabkan banyak benda aku nak cerita, tapi selama aku studie tak dapat nak buka blog .. aku just menulis dalam diary je. dari dalam diary .. aku ceritakan balik dekat blog ni ..so, dah alang-alang aku cuti rayaaa ni .. better aku luangkan masa tulis blog untuk entri yang banyak aku terlepas.

Entri 21 Jun 2013 : Dekat rumah, dalam bilik. ( 2 days before leave Selangor )

- Esok 22 Jun 2013. Esok kena balik kampung, spend time dekat kampung, Pahang sebelum bertolak ke Kelantan on 23 Jun 2013. Kelantan kan jauh dari Selangor .. so, if stay kejap dekat kampung .. rasanya boleh jimat masa perjalanan sikit. Merancang perjalanan. Now, dah nak pukul 5 pagi. Aku still tak tidur lagi.

Nak spend time peghabeh dengan laptop and my room. Sayu hati nak tinggalkan Semua. Katil, Bilik, Motor .. Petang tadi aku sempat bawak motor round satu taman perumahan. Bawak Iffah and adik Nuha. Now, tengah tengok Twilight 1-4. haha.. Tak tido sebab tengok twilight .. Kang, dekat Kelantan dah tak boleh nak menghadap laptop dah. Gila best twilight !


Entri 24 Jun 2013 - 

Pukul 5 lebih, nak dekat pukul 6 aku dah bangun dah. Gemuruh punya pasal ! Aku, kalau gemuruh .. mesti sakit perut. Hadoiyy .. please jangan buat hal ~




Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...