Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Saturday, 8 June 2013

Throughout the day

Assalamualaikum


Ngaa .. letihnyaa, hari ni pun same jugak sebab letih tak hilang lagi. Tapi, berpuas hati..

Semalam Wieya ada appointment dengan skincare specialist dekat PPUM tempat my mum kerja. Dah alang-alang pergi hospital tu .. buat sekali medical check up dekat situ. Preparayion for college. Aku dah serik nak pergi hospital yang kelmarin hari khamis (7.06.2013 ) aku pergi tu .
TENGOK ENTRI NI.

Hurm, semuanya berjalan lancar semalam . Buat pemeriksaan Xray. hahah .. Gila punya u***e test .
Test penglihatan mata, haha. tak perlu. Wieya memang rabun jauh. Ukur ketinggian dan timbang berat badan.

Tinggi 148cm ( laaa ? Lagi 2 cm je ? apesal tak cukup 150cm teruss ? haha .. )
Berat : 38.2 kg. ( haha.. makin turun nampaknya. 2 bulan lepas adalah satu rekod terbaik . Dapat capai berat badan 41 kg, namun hanya sementara aje. Lepastu dia turun balik. Tak aci betul. )

Appointment kedua dah ditetapkan. Next tuesday. Dating dengan doktor nanti. Haha.. Doktor nak check pasal kesihatan yang lain pulak. Lepas buat medical check up, pukul 11 pagi pergi ke Klinik tempat yang dah buat appointment skincare. Amek number, lepastu tunggu giliran. Lama jugak lah, sebab ramai.

Pukul 12 lebih baru nurse panggil nama.
"Rabi'atul Adawiyah .."

huuuu .. bergegas Wieya masuk dalam bilik doktor tu . Tengok-2, aikkk ? Apesal ramai gila doktor kat sini. Takkan sume nak check aku kot ? Wieya pun duduklah dekat kerusi . Ada sorang doktor ni, gaya macam Prof. I mean, doktor yang betul-betul doktor pakar yang dah lama berkhidmat, serba serbi tahu about skincare. Yang ramai-ramai depan dia macam student ?

Then, after she takes a call, terdengar dia cakap. " I have no phone at me, i don't know where did I put the phone ? . "
Haha . Student lain tu gelak je . Aku pun tergelak jugak. Laaa ..
Then, she look at my face which having so much problems.

She's give some advice to me and at the same time, she teach her student (bakal-2 doktor tu ),
what they must do when have a teenager patient like me. huahuaaaa ..
what the first question they must ask their patient.
What they should suggest to their patient to recovery the problems.

Doktor (prof ) perempuan tu maybe nak teach them. and aku yang jadi patient contoh idorang. haha. bertuah sunggoh. Tapi malu ooo .... Haha.. para student tu sporting, they take a look at my face and find the solution to the problems. nak dekat 10 orang kott ? Ada sorang student lelaki chinesse. hensemmm. haha..

At last, Prof tu bagi advice how to treat well your face. Yang penting, harus disiplin.!

Lepas habis tu, cari ubat dekat farmasi. Ada satu sabun acne ni , dekat farmasi tu takda stok. Kena cari dekat farmasi luar. Satu KL kitorang  round cari sabun acne dekat farmasi-2, tapi diorang takda jual. ada pulak yang dah habis stok.

Masa nak balik, terjumpa kawan sekerja mama. She's chinesse woman. But look preety do not like her age. She's excited when look at me.

"She is your daughter?"

"Ha'ah. " My mum said.

"Well, she's the second one ?"

"No laa.. She's the eldest daughter .."

"Aiyakk ? Is she ? Wahh, I remember her when her was small. I remember her hair, kerinting gulung like chinesse. So cute. Now, she's preety as her mother too. Now, her hair even curly too? "

" Yaa, but not to curly. Little . "

Lepastu aunty tu tanya Wieya. " Umur berapa ni?"

"18 tahun. " I said.

" She graduated from school and now do some medical check up , preparation get into the college. "

"Ouh? where ?"

" Kelantan. Is far isn't it ? "

"Yeah .. eh ? ambil kos ape ya ? "

" Saya ambil kos tourism. "

"Ouh.. tourism bagus ! . Boleh melancong ke sana sini.  Enjoy before you get married. Don't married to early, enjoy first . haha .. "

haha. mestilah nak enjoy dulu aunty .. banyak lagi benda yang nak dicapai .  

Kesian mama. Setia menemani Wieya sepanjang hari. Drive sana sini. Berjalan ke sana ke sini.Tunggu giliran sampai tertidur. Hantar ****e test tu .
Terasa aku ni menyusahkan mama pula. Am I ?



Penat mama teman aku sepanjang hari semalam. But, i'll make sure ianya berbaloi . I'll study hard and repay your kindness mum. I won't forget it. Thankss mum ! Love you so much ! You're my life.



Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...