Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Wednesday, 19 June 2013

Sebenarnya ...saya

Assalamualaikum

(  -_-" )  .
Apekebenda lah yang ada dalam kepala aku ni ?? Lain yang nak luahkan, lain yang aku cakap . ?? Sebenarnya, rindu yang teramat. Tapi, rindu tu disorokkan .nak luahkan punggggg susah . Susah sangat. Tak tau lah sampai bila hati ni asyik nak pendam je?
Mess !

Mungkin aku mencintaimu walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu,

 

Mungkin kita tak bersama di takdirkan,
Tak mengapa asal kau bahagia,

 

Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,


So, Wieya nak tahu apa yang dia tengah buat .. Wieya try sent message kat die. Try okay ! Tak taulah dia reply atau pun tak. ? Sekadar mencuba aje.


Me : " Kenal adik kiter tak ? " 

( Actually, takde motif pun tanya soalan ni. ? Taktau nak tanye ape ? Padahal saje nak berborak tapi taktau nak tanye ape ? )

Him : " Jap2, yang mane eh?Tak pasti ar . Asal ? "

( OMG ! Alhamdulillah. Dia reply ! .. Ok, Wieya. Relaxxx .. jangan gabra sangat .. rilekkk .. tenangkan hati.)

Me : "Oh, takde ape. Haha. Saje tanye, busy ke ? " 

 ( Padahal, sebenarnya dalam hati, mana ada tak ada ape-2 ? . Mestilah ... ada tujuan saya mesej awak ni.. Maaf sebab saya terpaksa tipu awak yang saya rindukan awak. Sebenarnya saya saje je mesej awak. nak lepaskan rindu sebab tak lama lagi, saya akan berada jauh dari awak. Uwaaaa...)


Him : " Takdelah sangat. Hm, sape adik kamu ? "

Me : " One of the girl yang jaga koperasi. So? Form 6 ok tak? "

Him : " Ow. yeke. Hm, buat masa nh ok jew. "

( Dia cakap ok ? Oklah tu kot  )

Me : " Oh. Tggu upu untuk next year punya intake ke ? "

Him : " Kekal Form 6. Adik kenal **** ke ? "

Me : " Oh. Oklah. Form 6 lagi better. Just kena struggle lebih. Owh. Tak, die tak kenal pun. Oh, oklah. saje nak tanye khabar, sihat ke tak. Ok, ke tak. Hehe. Dont be to stress yup. Kte always doakan yang terbaik, ok. "

( No, why awak tak mohon KPTM macam kiter ? mana tawu boleh dapat satu kampus ke ? Hari-2 saya boleh usha awak dari jauh. Lepastu tersengih sorangg-sorangg ..)

Him : " Kita sihat je.ok trima kasih. "

( Ok, dia sihat. Alhamdulillah. )

Me : " Alhamdulillah. Rindu nak tengok orang tu senyum ohh. Haha. oklah. nyte. "

( Serius ! Rindu nak tengok dia senyum. Sebab dia senyum, boleh buat hati kita cair. Lepastu rindu nak tengok dia pakai songkok. Kalau boleh, nak pengsan time tu jugak. Masa taip ayat mesej ni ..I feel like ??? Uiihh ? nak sent ke taknak ? Alih-2, tutup mata lepastu tekan button sent .. haha ..  )

Him : " Raye nanti, owang datang rumah die. Huhu "

( Uihh ? Really ? Betul ke ni ? betul ke ? Excited ni ! )

Me : " Yeayy ! Haha. Tapi, raya nanti taktau dapat cuti panjang ke tak nanti dah lah jauh kat kelantan. Entah bila balik lg. "

Him : " Oo, kamu sambung mana? "

Me : " Kptm kelantan. Jauh sehh .. " 

 ( Sedih woo .. nanti saya jauh dari awakk .. *nak nangis .. )

Lepastu dia tak reply ? aikkk ? nape tak reply ?? Wieya sent lagi mesej. Nak bagi semangat dekat dia.

Me :  " ****, just nak say, walau kat mana kita berada pun, kalau kita usaha, kita akan berjaya. jadi, next destination.. mesti **** akan berjaya.Okay !! Doa kiter selalu ada dengan ****. Remember that ya. Nyte. Ada masa,kita jumpa or berkumpul macam dulu ok. Nyte again. "




Suddenly ? He replied message.

Him : " Bidang apa ? "

Me : " Tourim. Haha. Kaki jalan.  " ( Nanti, boleh saya bawak awak jalan-jalan. :p )


Him : " Oww.. Bila masuk ?"

Me : " Isnin minggu depan. Wish me luck ya ? " 

 ( aduhh , bukan nak cakap pasal ni. Nak cakap saya rindukan awak. Itu aje. Tapi, dari tadi tak terluah pun. )

Him. " Ow ok. insya allah. "

( Saya betul-betul berharap awak doakan saya.  )





Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...