Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Saturday, 8 June 2013

Matlamat impian | naipmi tamaltaM

Assalamualaikum

Ramai kawan-2 aku dapat masuk universiti idaman impian diorang.
Aku ?
Alhamdulillah, walaupun tak segah atau sehebat U lain, aku dapat sambung belajar jugak. Tapi, dekat kolej aje. Bidang Tourism . Ok tak ? Wieya  ni actually kaki jalan, and I think, maybe its suitable for me. As a human, Wieya pun ada cita-2 untuk sambung belajar di U jugak. tapi, takda rezeki. Pasrah.

Nak sambung diploma ni pun Wieya rasa Wieya banyak susahkan parent. Dah la nak study jaoh-jaoh. Berjauhan dengan family. Nanti bulan Ramadhan kena sahur soranggg - sorangg .. berbuka sorangg-soranggg .. Dah la selama ni pula Wieya tak pernah pergi ke tempat yang jauh sangat,  dah tu ? Sorang-sorang pulak tu ? Even, selama ni Wieya asyik berkepit dengan family aje.

Now dan tak lama lagi, aku kena berdikari ( ouh, kari ~ kari ~ ) ..dan bergerak buat semua urusan all by myself. Itulah kehidupan kan ? Mengajar segala-galanya.

Meskipun Wieya tak dapat study diploma dekat U , tapi Wieya akan pastikan next degree, Wieya akan berada di universiti yang aku target  ! UiTM. Dan pada masa tu, aku akan guna duit simpanan aku sendiri. Insya allah , andai dipanjangkan umur . Ihik !

Matlamat aku.

Oklah, that the story for today . Thank for reading this entri .

Matlamat impian | naipmi tamaltaM   <-- baca dalam keadaan terbalik .

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

4 comments:

hafiz hafizol said...

pakai duit simpanan sendiri ?? mmg terbaik.. all the best ye dik :")

Dhia adawiyah said...

wuu.. thanks Bro . @hafiz hafizol wish me all the best okay .

imantizz_truper said...

wieya dah pi study ke? bestnya dia...tahniah,dik..^_^..akak punya masa nak 'angkat kaki' keluar umah sambug studi,bulan 8,lepas raya...gd luck ya dik? ^_^

Dhia adawiyah said...

insya allah, 24/6 ni akak ..@imantizz_truper

moga maju jaya jugak untuk akak ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...