Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Saturday, 8 June 2013

Damn ! She so rude , Kalau macam tu, baik tak payah kerja.

Assalamualaikum


Huh ! Ni kes nak meluahkan rasa ketidak puas hati ni .

Kelmarin ( hari khamis ),aq nak buat medical check up dekat hospital situ. Madical check up ni persediaan sebelum sambung belajar ke ipta atau ipts, tak silap aq .. kene buat medikal check up terlebih dulu. Okay, aku sampai situ pukul 9 lebih, pagi. bila dah sampai dekat hospital tu, aq pegi dekat kaunter pendaftaraan. Aq dah la jarang pegi hospital tu , so aku mana tau selok-belok pasal hospital tu.

Aku ke kaunter pendaftran tu. Tanye akak yang bertugas. Dengan sopan santunnya aq nak tanya dia pasal medical check up tu.

Aq : Assalamualaikum, kak. Saye nak tanye pasal medical che ...

 ( aku tak habis cakap lagi ! die terus potong cakap aq .dahla salam aq tak jawab woiii .. ! )

Akak tu : Tu ! tu ! bace tu !

Die tunjuk kertas yang dah ditampal pada cermin kaunter tu. Okay, sabarr Wieya, sabar ~ .
Aq dahla nervous dok pikirkan medical check up tu, aq pun bce.
Medical check up untuk sambung pengajian ke IPTA/ IPTS.
Bilik 8
( selasa hingga khamis )
Okay, finneeeee ! Aku cari sendiri bilik tu. Aku dah jumpa, aku tanye makcik yang ada dekat situ.

Aq : Cik, nak tanye .. nak daftar untuk medical check up dekat mana ?
Makcik tu : Tuu, daftar dekat kaunter depan tuuu .. ( makcik tu tunjuk kaunter yang aku pegi tadi )

Aku pun, pegilah  balik ke kaunter tu .. aku tanye.

Aq : Err .. akak, makcik kat sane suruh saya daftar dulu kat sini.
Akak kaunter tu : Daftar ape ?!!!

(sentap owhh die marah aku macam tu . dahla depan orang ramai. nak nangis je rasa. )

Aq : Err .. daftar untuk medical check up ~
Akak kaunter tu: Tu ! Baca habis tak kertas tu ?!

Aku pun bacalah ..  rupa-rupanya dekat bawah sekali tu ada tulis . JAM 2 petang hingga 5 petang. 

Okay .. fine, aku tak baca habis tadi sebab aku nervous !. Tapi, tak payah lah marah-marah aku macam tu ! marah-marah aku macam tu , hang ingat, hari-hari ke aku datang situ ? Tak boleh ke cakap elok-elok ?contohnya macam ni .

 "Adik ~ medical check up pukul 2 nanti , petang nanti adik datang balik, ye .  "

Haaa ? Tak boleh ? susah sangat ke ? Wieya bukan nye suruh dia berlari satu hospital tu ? Die duduk dalam kaunter tu je kan ?
berlagak nak *****s ! Haaa ..sombong ,kerek betoii ... .nasib baiklah dia pakai mask, nampak mata je. kalau aku nampak muka dia kat luar, aku maki dia balik.

Dah kena marah tu, aku balik lah!  . Malas nak mengadap muka akak tu lagi.
Taknak aq pegi situ dahh . Serik woohh ..
Hospital dekat hulu je pun . -,-"

Kalau macam tu perangai hang layan orang, better tak payah kerja. Duduk je rumah lagi bagus.

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...