Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Friday, 19 April 2013

hunted by someone ! Arghh! Tak suka .

Assalamualaikum..


*huarghhh .. rasa macam nak nangis je .

Yesterday, i was think like wanna to kill myself.
Ouh, Astgharafirullah ..

Mana tak nya ? Kan Wieya pernah ceritaaa yang Wieya kerja part time tolong jiran  meniaga dekat Genting. So, mesti lah jumpa ramai orang kan ? Here, I want to tell a story .
Almost everyday, kitorang singgah ke tempat yang sama untuk jual makanan. Bila singgah dekat satu tempat ni .. Wieya mesti rasa macam ... ? ( Waa! Taknak singgah sini ! jom balik ........! ) Tapi ? apakan daya ? kerja kan ?
Sob .. sob  ..

Bila kitorang dah sampai dekat port  yang kitorang selalu menjual tu .. adalah sorang mamat ni ..  he was just ? acting soooo weird ? Wieya tak taulah sama ada itu memang sikap dia or memang sengaja dia buat untuk tarik perhatian Wieya .. or .. whatever ..
But, if that's the way he wanted to pull my attention,
100% Wieya memang tak suka.tak suka dan tak suka.

( ni Wieya betul-betul nampak dari jauh okay)
Bila kitorang datang je ? Dia duduk dekat tempat port kitorang tu, then .. dia tundukkan kepala dia , tutup kepala dia dengan hooded jaket dia tu. Sementara menanti kami sampai.
I was think, For what ? supaya kitorang tak kenal dia ? Or, he want us to suffered a heart attack ? Erghhh ! .

One more thing .
kelmarin, lepas kitoang habis jual makanan dekat port tu .. kitorang dah nak siap kemas-kemas dah . Then, dia panggil dari jauh supaya kitorang jangan gerak balik lagi. Dalam hati Wieya .
" Ya Allah, ada pulak dia ni .. Ya Allah, lindungilah aku "

Ok, fine. Wieya dah tahap gila punya takut ni.
He's a person who's like to do something weird ?!
Wieya nampak dia dari jauh, Wieya rasa macam nak lari masa tu jugak ! Tapi, Wieya duduk dekat sebelah jiran Wieya tu . Dekat sebelah Wieya, ada pintu tersorok. Wieya duduk sebelah pintu tu .
Tetibe ? Someone bukak pintu tu, then terkena Wieya . Ouh !! Ok, mula lah rasa geram ni .

Tengok-tengok .. ? He 's ?!!
Ya Allah , sebesar-besar ruang dekat depan kitorang memang besar boleh masuk ikut ruang tu .. kenapa dia masuk ikut pintu tu ?! Sebelah Wieya pulak tu ..? kawan dia elok je ikut ruang depan kitorang tu ? bila dia bukak pintu tu, terkena Wieya..
I just don't know what to say ? Tahan sabar jelah. When he wanted to cover his shame, he's say .
" Ouh, sorry. boleh duduk sini? "( sebelah Wieya . ) .

Grr ! duduk lah, tapi  Wieya bangun n lari duduk tempat lain , jauh sikit dari dia. Lepas dia beli kuih, he ask me if i had an facebook account and he want me to add his facebook acoount. Siap bagi dia punya username lagi ? Ouh, no way. I don't want to make things, become more worst!

 Then, semalam . dia ada lagi. Bila dia datang nak membeli.. Wieya buat-buat tunduk bawah, ikat tali kasut. Tetiba Cik Lin kata . "Kak yong, tuu .. abang **a* tanya tu, jawab lah . "
I was just ? Hah ? tak dengar pun ape dia cakap tadi ? Sebab aku dengan khusyuknya berdoa supaya dia tak buat somehing weird lagi. Aku pandang dia ? "Hah ? "

Dia tanya . "Adik sekolah lagi atau dah habis sekolah ? "

"Ouh? Err.. baru habis sekolah . "

Dia tanya Wieya, dia tak pandang Wieya pun. Biasanya, if someone ask a question to someone, mesti face to face kan ? Ni, tak ? . Dia pandang kuih tu, macam dia tanya soalan dekat kuih tu je? .
Lepastu, bila dah gerak tempat lain, i was so ...... relieved ! Wahhh! leganya !

After almost a half an hour, kitorang singgah pulak dekat klinik. Ada staff nurse nak beli jugak. Tetibe Cik Lin kata. " Lahh, dia pun nak amik mc jugak ? ". I was think ? Cik lin cakap pasal ape . ? When I keep on walking, tengok-tengok .. ? warghhhh ! kenapa dia ada dekat sini pulakkkkk ?

bila dia nampak je Wieya, dia bangun dari kerusi then on the focus dia pandang Wieya sambil tersengihnya lain macam ?? . Wieya terkejut gila. Macam mana nak lari ni ?
Dia bangun, dia terus datang dekat sebelah Wieya . "ada kuih apa lagi ? "

Huh ? tadi dah beli kuih ? ish .. then, pandang Cik Lin, lepastu melarikan diri dari dia. Dah terketar-ketar dah tangan ni . Gatainyaaa ! Lepastu Cik Lin kata, dia bukan nak beli kuih tu . saje nak menggatal ~ Huh ! aku dah agak dahhh !.. memang taktik dia lah tu .


huarghh ! tak suka ....... rasa macam nak berhenti je ...



Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

4 comments:

Lissa LaLissa said...

hee., peminat agaknya., tapi better hati2 tau. zaman sekarang nii kena berjaga-jaga., :)

Sayidah Nafisah Ruslan said...

eee takutnya orang macam tu. macam saiko je.. huu

Dhia adawiyah said...

@Lissa LaLissawuu.. sekarang ni mesti kena hati-hati ..

Dhia adawiyah said...

@Sayidah Nafisah Ruslan itulah, pelikk ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...