Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Monday, 8 April 2013

hantu & maskot Genting jahat .! benci ar ..

Assalamualaikum

Bismillah ..
Grr .. -_-"

Ni kisah pasal Wieya kerja dengan Cik Lin tadi. Kerja jual makanan dekat staff Genting. Jalan-jalan bawak troli makanan ke merata tempat dekat First World. 
Ceritanya macam ni ..

Tadi dah nak balik .. tapi singgah sekejap dekat kedai baju Giordano. Nak hantar makanan dekat Kak Mira.

Lalu dekat depan pentas tu. Then, ramai jugak lah pelancong yang datang. Waktu tengah jalan tu .. tetibe ternampak ada sorang ..er.. ? someone ? .. ahh ! whatever ..

Ada sorang manusia ni, kerja dia jadi "hantu". Actually, kerja dia nak jemput pelancong datang ke rumah hantu dia .. So? Biasalah . Dah nama pun HANTU kan ? Dia dress up pun.. design baju dia macam hantu puntianak la. Tapi, yang bezanya.. dress up dia warna hitam. SERBA HITAM. Lepastu pakai topeng hantu yang menakutkan tu ..



Tadi , Wieya dengan selambanya tengah lalu depan dia. Tapi jauh sikit lah sebab Wieya takut. Dah prepared kan diri. kalau hantu tu nak kejar .. sempat lah lari nanti.

 Ni haaa dia ! .. Hantu ni jenis yang menyakat orang tau . suka takut-takutkan orang ..!
Wieya dengan Cik Lin ternampak dia tengah nak bukak kunci pintu pagar.
( "dia" sebagai hantu tu berada di dalam. Wieya ada dekat luar lah kira nya.. )

Then, bila dia nampak Wieya lalu depan dia,dia nampak muka Wieya macam takut dengan dia. dia macam tergopoh-gopoh, dia gegar-gegarkan  nak bukak kunci pintu pagar tu tau ! .. Ok fine. Wieya dah berdebar-debar gila ni .. Dia macam nak datang dekat dengan Wieya je?..Wieya pun , apelagi ? Lari lahh !

"Uwwwwaaaaa !! " 

Lari sekuat-kuat hati sambil tarik troli menuju ke tempat Kak Mira kerja tu ..Dah sampai dekat depan kedai Giordano .. rehat sekejap .. lepaskan lelah penat melarikan diri . Jahat arrr hantu tuu .. benci !Pelancong dari Arab tu semua, tengokk je ..
#kalau Izzue Islam ke ? Shaheizy Sam ke, takpe jugak .. takdelah Wieya lari macam orang gila tadi ? .

Then, naik semula dekat Snow World .. waktu tengah jalan.. ternampak pulak ada maskot kartun harimau yang " Tabby " tuu ..

                                               Tuuu ! Yang maskot Tabby -Harimau tuhh !

Tapi nasib baik Wieya dekat belakang dia. Takdelah takut sangat . Wieya suruh Cik Lin berhenti sekejap. Tunggu dia pergi dulu .. Wieya takott ...

Bila nampak maskot Tabby tu dah hilang dari pandangan , Wiea jalan perlahan-lahan. tengok .. mana dia pergi ? Wieya tanya Cik Lin . "Cik Lin, mana dia ??"

Bila tengok sekeliling, tengok-tengok dia singgah dekat kaunter  pendaftaran, dia layan budak-budak..
 Wieya tak fikir panjang dahh ..
"Cik Lin, tepi Cik Lin ! Tepi .. "

Wieya pun cepat-cepat lari dengan sekuat-kuat hati lagi .. maka tinggal lah Cik Lin dekat belakang sorang-sorang.

Ok. akhirnya lepas jugak .. woihh ..! takut woo .. Wieya sendiri pun tak tau kenapa wieya takut dengan maskot tu .. bahaya betul Genting ni banyak gila maskot serupa itu .

Then, ada sorang kakak ni. Dia kerja dekat kedai Coklat Fidani . Dia panggil Cik Lin suruh singgah dekat dalam kedai dia sebab dia nak beli kuih. Ok, disebabkan aku nak lari dari maskot tadi .. aku pun cepat-cepatlah nak masuk dalam kedai coklat tu .. belum sempat pun Wieya masuk . tiba-tiba ternampak something yang besar . Kuning ... oh my ! ada sesunggut dekat  kepala dia!


Warghh !!!!!!
ada seekor lagi maskot !!

                                     tuu .. dua dari kiri .. tengah perasaan comel tuuu .. *menyampah !

Wieya terkejut gila.
Tetiba pulak .. time tu jugak dia ternampak Wieya . Huh! Lagi lah Wieya menggelabah gila . Patah balik keluar. tak jadi nak masuk ..  Pintu masuk yang Wieya nak melangkah masuk tu dekat dengan meja cashier. maknanya, dekat lah kan ? Dia tengah ngurat kakak cashier dekat tempat cashier tu ..bila dia toleh je dekat Wieya , bertambah panik ...

Wieya pergi dekat pintu masuk lain . Ingatkan dia dah keluar ? Sebab nampak tadi dia macam nak keluar ? Bila Wieya nak masuk ikut pintu lain, tetibe dia macam cari Wieya ?  Dia nampak Wieya, dia nak datang kat Wieya .. Hadoiyy , tak habis lari lah kiranya ni .. 

wargghh!  kenapalah nasib aku hari ni ! ..
wieya takut dengan custome and maskot ni semuaaaa ....

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...