Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Sunday, 3 February 2013

someone who used to be the meaning in my life

Assalamualaikum ^^

Layan perasaan.
Semalam tidur awal sangat. Pukul 8 malam dah tidur dah. Aleh-aleh, terjaga pukul satu pagi. Ohmy! 6 jam wa tidur tak bangun-bangun. *Tidoq mati ka hang ni?

Hm.. tengok adik dah buat air liur basi dengan taik matanya, Wieya pun segeralah cilok laptop yang ditinggalkan kesepian. Mula-mula bukak blog. Blogwalking ke blog-blog .. daripada pukul 2 lebih sampai sekarang nak dekat pukul 5 pagi, tak tidor-tidor lagi.

Dok bersekang mata melayan semua entri dalam blog Kak Yuyu Zulaikha.. daripada entri terbaru, Kak Yuyu - Imperfections *credit too Kak Yuyu .. sampailah entri bertarikh 21 April 2011.  Dok tekan "older" je. Waaaa*air mata dah meleleh dah ni.. tengok jam di dinding yang tak henti-henti bergerak jarum jam nya, kecualilah kalau bateri habis. Pukul 5 pagi. Makk aii.. dah berapa jam Wieya menghadap laptop nih?  Yang lain pun semua dah tidur. Layan mimpi .

Actually, entri ni bukan nak cerita pasal tidur je. Cuma nak katakan tentang perasaan ini.Sedih.. sambil bukak blog, at the same time, bukak facebook. Baru sekejap tadi, tergerak hati ni nak stalk facebook crush. Seseorang yang kita...... since form 2 dulu hinggalah sekarang,
( tunggu result SPM 2012 )

Tengok je gambaq-gambaq dia. Wieya tersengih sorang-sorang layan perasaan bila tengok gambar-gambar dia tersenyum. Gelak ketawa. Wieya tak dapat bayangkan suatu ketika dahulu senyuman itu pernah diberi pada Wieya. dan kemudian, semakin menjauh lalu hilang dalam kesamaran.




Sedihh ja ..*memang sedih pun.
Rindu sampai menusuk kalbu.
Rindu nak tengok mata dia yang ikhlas tu.
Rindu nak tengok dia yang pemalu tu.
Rindu nak dengar suara dia yang sopan santun tu ..

Pernah juga Wieya asyik dok berangan . dok pikiaq pasaii dia . Namun, itu semua hanyalah angan-angan khayalan semata-mata? Tak mungkin jadi realiti..
Bak bait-bait lirik Lagu Be Mine - Tasha Manshahar feat Syed Shamim ..

"Dalam pada ku gembira, kadangkala sedih juga. Kau sudah berpunya. Tak mungkin jadi milikku, selamanya ..."



"Walaupun bukan sekarang, bahagia menjelang"
                                       - Mimie Harris - Sastera si kupu-kupu.
Bukan taknak terima, cuma, takut kehilangan. Biarlah ia berakhir dengan persahabatan yang bermakna penuh erti.



My heart Whisper : Doakan Wieya dapat result yang cemerlang dalam SPM ek? Aminnn !

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

1 comment:

Shafinaz Faizal said...

Shiyannye dia :) InshaAllah ada wildan terbaik untuk awak nanti :) Btw, dah follow sini :D hope sudi follow back .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...