Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Saturday, 2 February 2013

Posmen Hensemmmm ...

Assalamualaikum ^.^

Semalam ada surat tawaran dari Kolej **** sampai .. ^.^

Result SPM tak keluar lagi, surat dah sampai ?? . Mesti pakai result trial ni ...
Kolej ni, offer kursus kemahiran. Tapi, tak pergi pun .. temuduga kelayakannya, 30 Januari 2013. Suratnya baru sampai semalam . Haha.. kalau sampai awal bukan pergi pun . Ngeee ~

Bila adik dah balik dari sekolah.. dia pun story laa..
" Tadi ada posmen tu datang rumah bagi surat ni.." 

Ada posmen tu datang *naik moto le.. slow-slow bawak motor cari nombor rumah. Then, bagi surat tu dekat dia

Posmen : Nah ..( bagi surat )
Adik : Err ..? Kenapa lambat hantar? Selalu.. posmen cepat je?. Bawak motor pun lambat?
Posmen : Abang orang baru ~ Memanglah lambat sikit ~ Practise. Abang baru habis SPM. Tu keje posmen, nampak macam seronok ~

Adik : Ooo ..

Wahhh! Sebaya dengan Wieya laa. Ohmy! Ohmy! Nak tengok! nak tengok! hensem ke tak? haha. Semakin berminat nak tau nih! Then, Wieya tanya dia..

Wieya : Eh? ! Posmen tu hensem tak?
Adik : *Dengan semangatnya! Hensemmmmm ~ !.. 

Arghhhh ! Wieya dah tersengih-sengih dahhh ...

Wieya : *Separuh menjerit. Oh my! Yeke? Alaa.. rugi tak amik sendiri surat tadi ~ 
Adik : Kan posmen ada pakai spect hitam en?
Wieya : Entah? Akak tak pernah tengok muka posmen. Tak sempat nak tengok muka hensemmm diorang tu,diorang dah pecut motor dah.
Adik : Ahh! Ape-ape jela. Kan diorang pakai spect hitam, posmen tu tak nampak nak cari nombor rumah, dia bukak spect.. Hensemmmm ~~~
Wieya : Alamakkk ! Yeke?Yeke ?

Alamakkkk ! Rasa nak menjerittt je . Haha .. ituah kerja Wieya dengan adik-adik.

Wieya: Lepas tu?Lepas tu?
Adik: Lepas tu? dah habis ceritalah.. dia pergilah dekat rumah orang lain pulokk..? ha! Esok, pagi-pagi lagi, kau tunggu dia datang depan rumah. Kot-kotlah ada surat yang dia nak hantar.. hihi ..    

 

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

4 comments:

imantizz_truper said...

amboi2! hahaha...nanti wieya tunggu abg posmen tu..hehehe...

Rapunzeel Cikilolo said...

saje je kot adik mengusik wieya :)

dhia adawiyah said...

@imantizz_truper a'ah.. nak tunggu depan pagar rumah . haha ..

dhia adawiyah said...

@Rapunzeel Cikilolohaha .. takdelaa ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...