Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Wednesday, 27 February 2013

Mama saya kecik, saya pun comel laa...

Assalamualaikum ~

#Huarrrgghh .. dah menggila dah aku harini....

Dari tadi dok tenung blog . Entah ape yang aku nak update? Kelip-kelip mata. Bukak, tutup. Bukak, tutup.
"Ape benda yang aku nak update ni?? Erghhh ! Tension! Tension !"

Kelmarin...
Macam biasa. Kerja, tolong Cik Lin *my neighbour , jual-menjual kuih dan makanan dekat Genting. manyak fenatt*penat laaa...

Time menjual kuih & makanan dekat staf, ada seorang pak cik staf penyambut tetamu di Hotel Highland itu bertanya kepadaku. *macam ayat cerpen je -.-"
#Pak cik tu tengok, badan Wieya yang sungguh kecil dan comel ..
Pak cik tu: "Kak Yong*me belajar tingkatan berapa?"
Tapi, Cik Lin yang jawab. 
"Nihh, tengah tunggu result SPM dia. Dia buat part time dengan Lin."
Wieya pun, meng-iyakan aje.


Then, pak cik tu kata lagi. "Lahh? Sebaya dengan anak aku?... Awat kemetot.? "
Bukan kemetot la. Normal la perempuan comel macam saya kecil begini . Tinggi 149cm. Ok ape? Lagi 1cm je tak cukup 150cm.

Ok. Serius, memang sentap sikit. Tapi, aku gelak je. Then, ada lagi soalan dia. "Dah ada boyfriend?"
Grrr .. soalan apakah itu? Wieya cakaplah. "Takde". Then die kate.."haa.. Ni abang-abang dekat sini .. bla .. bla..bla..." *dah? Wieya dah tak ingat ape pak cik tu cakap?

Then.. bila dah habis round tingkat 1&2 Hotel Highland tuu .. kitorang balik ke tempat parking kereta,and kemas-kemas barang untuk ke First World pulak. 

Ouh my gucci !
Bila dah kemas-kemas barang and nak masuk dalam kereta. Baru je nak tutup pintu .. tetiba ada orang panggil Cik Lin. 
"Kak!"    Lepastu Cik Lin pandang.
"Nak nasi."

Wieya pun cepat-cepat keluar kot-kot dia nak ape-ape? Then, macam slow motion tau!  
Keluar dari kereta.
Tengok lelaki tuu.
Oh my. Hensemnya ..
Wieya pun masuk balik dalam kereta.

Wieya ni, susah sikit, kalau melayan lelaki hennnsemmmm ni . Wieya asyik tersengih sorang-sorang je. *berangan. lepastu.. Lain yang orang mintak, lain yang Wieya bagi. -.-" *ish3. Geleng kepala.

And then, ada Le Tour De Langkawi berbasikal dekat Genting Highland. Hadoiyy ~ Kitorang terpakse berjalan kaki masuk balik ke Indoor Hotel Highland, semata-mata nak ke First World. Grrr.. selalunya, naik kereta. Ni? Jalan dah ditutup, dah nak kena ikut jalan lain pulak? But, at the same time ..
"I wish, i could see Anuar Manan and the other  participants riders of Le Tour de Langkawi cycling from far. *i mean, distance"

Tapi, takkk nampak pun? Kerja kan? Mana nak nampaknya? Bila dah habis kerja, Le Tour De Langkawi pun dah habis?.

#Tapi kan? ada ke orang nak dekat gegirl kecik macam eden? dahla kecik, kecik pulak tu?


Story untuk semalam pulak .. Klik sini ..

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...