Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Wednesday, 6 February 2013

Macam .. pelik?

Assalamualaikum ~

Kelmarin, birthday kawan Wieya. Nak kata rapat tuu.. taklah sangat. Biasa-biasa je.. Ala ~ yang kawan gitu-gitu tuu .. haha.. Jarang jumpa dia. Sebab kitorang memang lain kelas. Kalau terjumpa dekat mana-mana pun, dapat bersembang dengan  dia mesti macam pasar. Macam-macam yang kitorang borakkan . Memang best kalau dapat borak dengan dia. Tapi ! Kalau lepak sama-sama, tak ada story nak dibualkan, masing-masing memang diamm je .. *bunyi cengkerik .. krikk ..krikk .. krikk ..

Oryte, Wieya wish birthday dia dekat facebook. Macam-macam yang Wieya doakan kepada dia.

" Selamat hari lahir ! Heppy birthday .. Moga-moga dimurahkan rezeki selaluuu .. always smile okay, senyuman itu membawa berkat ~ :D "

Then, he reply .

" Thanx..Wiyah jgak...moge murah rezeki.. "

*Terkejut sekejap. Tapi, memang terkejut gila ! 
" Aikk? Bukan ke selama ni hang panggil aku "Raby" 
( Singkatan nama Rabi'atul Adawiyah ) "  - monolog dalaman.

Kawan-kawan sekolah tak ada yang panggil "Wiyah".. panggil "Raby"je sebab diorang kata itu yang senang.

But, why hah? Why ? why ? 

Tak adalah .. selama ni dia panggil Rabi'atul/ Raby .. Tapi .. kelmarin, dia panggil 'Wiyah" ..?  Kalau ada orang panggil korang dengan nama lain yang tak pernah diorang panggil .. mesti korang rasa pelik jugak kan? .. weird ~

Terasa diri ini perasan sekejap . Dahlah . tutup cerita .

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

2 comments:

Ridzwan Dean said...

Salam. hahaha .. taw xpe pelik je rase ..tetibe hati kita akan rase something like happy n dihargai bila nama yang jarang disebut ..kan3 ..

deanridzwan.blogspot.com

dhia adawiyah said...

@Ridzwan Dean haaaaa ... betul tuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...