Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Wednesday, 27 February 2013

Kan dah salah ?

Assalamualaikum ~

Sambungan dari entri ni.

Wieya rasa macam panjang sangat entri tu, Wieya sambung dekat sini. Lagipun, tu story kelmarin. Haa.. yang ni story untuk semalam.

- "Tolong ambikkan nasi lemak kerang untuk abang tu. "
Perghh! Dengan pantas dan gelojohnya, Wieya cepat-cepat amik. Wuhhhhuuu.. untuk abang Baskin Robbins lah tuuu. but at the same time, Wieya asyik terfikir pasal abang yang beli nasi last minute kelmarin .. Then, Wieya tanyalah .. "Ni, nak plastik ke tak nak?" *dengan penuh ayu dan sopan santunnya.

Then, abang Baskin Robbin tu macam terpinga-pinga, tak tau nak cakap ape? " Errr...??" 
 Lepastu, nasib baik lah Cik Lin bagi tau Wieya.
"Eyhhh? Bukan abang ni punya lahh .. abang dekat belakang tuu .."

Alamakkk.. Bukan abang hensem tuuuu punya lahh..
Aku pergi tanya abang Baskin Robbins tu kenape????! Alahaiii ..- See? Dah terserlah dah kegilaan dan angan-angan aku. Lain yang orang mintak, lain yang aku bagi.

Ouhh, kan dah dapat maluu.. Free je. *tebalkan muka ajelahh..

- Ouh, my pinggang .. muda-muda lagi dah sakit pinggang. Troli yang  kitorang bawak ke hulu hilir, kitorang kena angkat pulak naik tangga ke tingkat 3. Grrrr.. nak ke CIIMB Bank sebab ada yang order nasi. 15 anak tangga ! Perghh ! Giloss.. itu baru naik tangga. belum campur dengan yang angkat time turun tangga. Wieya yang kurus macam lidi ni pun boleh kurus lagi tau!

Then, dekat kedai kosmetik SASA pulak ..warghhh, macam-macam hadoo .. Barang make up, Barang-barang penjagaan kulit muka .. Senang cerita, barang-barang penjagaan wanita dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. Minyak wangi pun, of coz lah ada..
Tapi, semuanya branded punya. Haha .. Pelancong yang datang dan banyak duit, boleh la beli .. Wieya yang sekadar kerja part time jual kuih ni mane mampu?

Haha .. Tapi..dekat SASA. Staff kat situ dah kenal Wieya n Cik Lin. Dengan muka tak tau malu nya .. Habis segala tester minyak wangi kitorang pakai. Kemain menusuk kalbunya. Ok. Habis part yang ni ..

Part yang dekat Pizza pulak .. my favorite . Kalau nak cari calon suami yang hensem-hensem macam ala-ala  Korea, boleh ke Pizza di Genting Highland. Haha .. memang ramai .. tapi .. ada sorang tu je yang Wieya selalu tengok .. *tengok je okay !. bt,staff kat situ kebanyakannya, semua sporting .. !

Oh yaa .. waktu nak round dekat tempat bowling tuu .. ternampak ada sorang abang hensem ni .. alahaiii... haha .. terpegun tengok dia .. sampaikan aku tak perasan, dekat belakang dia ada yang mengekori ! ..

Ada dua ekor ? Err? Orang .. Eh ? .. Aaaa...
Ada dua maskot .. ! Grrr .. * Wieya memang takut gila dengan maskot ! Lemah lutut eden...Aaaaa... apelagi ? Pegang Cik Lin kuat-kuat, menyorok belakang dia. Ada maskot kartun Tabby tuu .. dia nak datang ke arah kitorang ... !

Arghhhh ... makin kuat lah aku pegang Cik Lin .. maskot tu siap hulurkan tangan dia lagi ...
"Ouhh , tidak. Tidakk .. "

Wa dah menggigil lutut ni ....

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...