Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Sunday, 3 February 2013

Birthday gift from someone | 12.12.2012

Assalamualaikum ^.^

Pemberian ikhlas dan istimewa dari seseorang *on my birthday! . Awww ~ . So swettt! Story ni dah lama terperuk dalam draft, cuma tak publish2 lagi . tunggu gambarnya .. tak best lah cerita kalau tak ada gambar konnnn .... 
*menyampah tak, tengok monyet dekat atas tuu ?? Rasa macam dia terlebih gedik kan ? -.-"

Pada awalnya, beliau sendiri bertanya pada Wieya hadiah apa yang Wieya inginkan sangat sempena hari lahir .  *Alaa .. kalau mintak, tak surprise lah. kalau tak surprise, tak best laaa ...
"Err .. taktaula? Tak boleh nak pikiaq nak hadiah ape? Bagi jela ape-ape . "

Wieya sendiri pun tak tahu. Dan, 100% Wieya serahkan pada beliau untuk beli ape yang beliau nak beli. Wieya nak kelainan untuk birthday 12.12.2012 . ^.^ *surprise la katakan ... 

25 Disember 2012. Baru lepas hang out dengan kengkawan setelah sekian lama tak jumpa lepas habis SPM 2012 baru-baru ni..*lama lah sangat. haha


"12" >> My favorite number !

Beliau datang secara tiba-tiba? Tak call atau mesej dulu? Lepas hang out dengan kawan, Wieya pun balik. Awww..ada kek! Kek coklat pulak tuuu..
" For me ?"
 Aww... ini baru surprise... 12.12.2012 yang lepas, tak sambut pun birthday.  Dan, Haritu baru Wieya sambut birthday dan terima hadiah daripada beliau. Happy~ sangat! ..  Mula-mula dapat tu, perkara wajib yang Wieya buat bila dapat hadiah. *goncang hadiah tu. Haha.
"Terasa berat.. Hmm.. dalam dia ada ape ek? Berat je ni? PSP? Iphone? Handphone? "
 haha .. *berangan tinggi menggunung ke langit je..

Adik-adik pun ada yang sampai merajuk sebab Wieya taknak bukak hadiah ni. Diorang nakkk sangat tengok isi dekat dalamnya. 
"Eh? Mana boleh bukak?Tuannya tak rasmi lagi. Tahun 2013 baru akak bukak." 
Haha ..*5 hari je lagi. susah ape nak tunggu?

Cara pembungkusan hadiah pun menarik sangat! Sampai Wieya decide nak bukak time awal tahun 2013.


Lawo betul cara balut hadiahnya. Sayang gila nak bukak! *tapi  bukak jugak. -.-" Then, 01.01.2013, detik je jarum jam pukul 12 tengah pagi bute. Wieya pun masuk dalam bilik, bukak hadiah tu sorang-sorang. Heee...Tak sangka! Rupanya, hadiah yang Wieya dapat, lebih indah daripada yang Wieya jangkakan. 
"Its a music box ! Arghhhh !" *my favorite gift dari dulu lagi!

Teringat pulak kisah dulu-dulu. Tak lapuk dek zaman, tak lekang dek panas. Deyy? apa punya peribahasa daaa~
Dulu, Wieya dulu kuat berangan.Wieya pernah ada music box.
 *tapi, cuma untuk beberapa jam aje -.-" 
Waktu darjah 3 atau 4 dekat sekolah cina, Wieya pernah mintak kawan baik Wieya belikan music box sebab Wieya teringin sangat nak ada music box satu. 
Ala, murah je, RM1.50 - satu. 

Keesokannya, kawan Wieya dah belikan, terasa sangatlah heppy hati ini sebab dapat memiliki music box yang Wieya nak. *Wieya nak sangat music box ni. Actually pengaruh dari drama tv inggeris dulu-dulu, entahapetajukdia? Wieya dah lupa. Then, tiap kali baik sekolah, mesti kena stay dulu dekat tempat kerja abah sementara tunggu abah habis kerja. Sebab dulu abah kerja Jurukimpal bas dengan sebuah syarikat. Rumah pun jauh. 

So, bila balik dari sekolah.Stay la kat situ. Wieya pun mainkan music box tu. Memang belek habeh ar..Terasa berbunga-bunga hati ini! Wieya imagine, ada Prince Charming bagi Wieya music box tu sebagai tanda cinta hatinya. Wakakaka! Padahal, beli sendiri. Perasan je lebih.. *Nampak sangat pengaruh drama tu kuat pada budak-budak. Memberi kesan yang mendalam betul. Sengih sampai ke telinga la jawabnya.

Tiba-tiba.
Abah found out that I bought a music box without asking his permission, he was so mad and angrybird with me. *yela. Ayah mana tak marah, anak dia beli benda yang bukan-bukan? Bapak bagi duit suruh simpan, ni.beli benda yang bukan-bukan. Tak ada faedah. Belum sempat Wieya bagitau harga music box tu pada abah, Abah hempas music box tu *macam raksaksa menjahanamkan bandar-bandar yang ingin ditaklukinya. 

Maka berjujuranlah air mata ini melihat music box yang dimiliki tak sampai beberapa jam berkecai begitu saja. Selalunya, abah tak macam tu. Abah akan cakap elok-elok and nasihat Wieya. Maybe angin abah tak berapa baik masa tu *datang b**an kot? Hihi, gurau.

Waktu tu kan kecik lagi, mentah, tak matang pulak tu. Mana tau ape-ape? Nangis jela. Sambil meratapi music box tu*macam dalam drama tv- terkena pengaruh drama lagi-budak-budak...
Sekarang, taktau music box tu ada dekat mana? dah buang, atau still simpan lagi dalam mana-mana kotak barang lama. Heee ...
  

From *** ** :
"Haha...nanti bila sunyi, rindu, pusing je kunci tu..."
Okay ! Bila rindu, Wieya mainkan music box ni.. melody dia indah sangat. Sedap didengar. mendayu-dayu. Sampai boleh buat orang menangis !  

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...