Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Tuesday, 31 July 2012

Terkejut gila bila dapat tahu Najwa Latif dirompak !



Assalamualaikum ~

Fuuhhh !! .. Bila nampak je tajuk ni .. terus KLIK !


Siapa tak terkejut kan ? Siapa yang tak nak tahu kan ? Dan disebabkan perasaan ingin tahu , Wieya terus klik .. haha .. Rupanya Najwa Latif kena Prank ! ..

Serius , memang berdebar - debar walaupun situasi tersebut hanyalah lakonan untuk prank kan Najwa Latif. Lakonan Perompak tu betul - betul real walaupun ada yang kelakar ! Najwa pun ada gelak - gelak sebab , memang kelakar . ! .. nak tengok ?? .. KLIK 


haha .. terjumpa entri ni pun dekat blog Mr E'raz Fadli.
kredit to him .

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Syukur Alhamdulillah .



Assalamualaikum ~

Alhamdulillahhh .. Syukur Alhamdulillah ..




Berkat rezeki di bulan Ramadhan yang penuh bermakna. Bulan yang penuh dengan rezeki kepada hamba - hambanya.

" Ya Allah , Engkau murahkanlah rezeki orang - orang yang banyak membantu hambamu ini Ya Allah . Engkau murahkanlah rezeki seluruh umat islam di muka bumi ini Ya Allah . "


Hanya engkau yang Maha pemurah lagi mengasihani .

Amin ~

 

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Friday, 27 July 2012

Tempat tinggal roh



Assalamualaikum ~

 Selamat berpuasa di bulan ramadhan . Hari berpuasa yang ke 7 . Alhamdulillah,masih bernyawa lagi . Syukur kepada Allah . Di bulan yang mulia ini , tak salah kan untuk Wieya kongsikan tentang ilm islam . 

ehehehe .. Apa salahnya . Amal ibadah tambah puasa .

 Seram tak gambar ni ? Seram kan ? hahaha ..

| Tahukah kamu semua , di mana tempat tinggal roh ? |

Setelah roh kelar daripada jasad .. kemana ia pergi ?

Abu Bakar r.a telah ditanya tentang ke mana roh pergi setelah ia keluar dari jasad, maka berkata Abu Bakar r.a : "Roh itu menuju ke tujuh tempat" :-

1. Roh para nabi dan utusan menuju ke syurga Adnin.

2. Roh para ulama menuju ke syurga Firdaus.

3. Roh para mereka yang berbahagia menuju ke syurga Illiyyina.

4. Roh para syuhadaa berterbangan seperti burung disyurga sekehendak mereka.

5. Roh para mukmin yang berdosa akan tergantung di udara tidak di bumi dan tidak di langit sampai hari kiamat.

6. Roh anak-anak orang yang beriman akan berada di gunung dari minyak misik.

7. Roh orang-orang kafir akan berada dalam neraka Sijjin, mereka diseksa berserta jasadnya sampai hari kiamat.


 

Telah bersabda Rasulullah S.A.W bahawa : "Tiga kelompok manusia yang akan berjabat tangannya oleh para malaikat pada hari mereka keluar dari kuburnya ialah" :-

1. Orang-orang yang mati syahid.

2. Orang-orang yang mengerjakan solat malam dalam bulan Ramadhan.

3. Orang yang puasa hari Arafah.


Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Thursday, 26 July 2012

Nak pergi ! kenapa tak dapat pergi ??!



Assalamualaikum ~

Ok. Dalam entri ni ..

ni Wieya dah janji nak cerita berita buruk nya kan ?? .. Okay ..
Hm ~ Tadi Wieya check semakan PLKN untuk siri 10 tahun 2013 ..  Lepas tu .. pergilah ke laman web diaaaa ...

Lepas tuu .. masukkan no kad pengenalan .. dan lepas tuu ..


Klik untuk tembesaran gambar .

Bencinya !! Benci ! benci ..... Haaa .. kenapa tak dapattt ?? !! Kenapa ?? Kenapa ?? ...

Wieya nak sangat !! .. Nakkk ! tapi , kenapa tak dapat ? ? ? .. ... .
Wieya nak pergi  .. dah lama idam - idam kan .. Nak rasai pengalaman macam mana berada di PLKN .. Tapi .. rezeki tak memihak pada Wieya ..
Sampai sekarang masih terkejut .

" Kenapa tak dapat ?? kenapa ?? !!! "

Tak tergambar rasanya perasaan ini .. sedih yang melampau - lampau + gerammm sangat !   ..segala air mata hingus .. semua dah meleleh .. I Don't Believe it !!

" Kenapa tak dapat pergi ! nak pergi ! .. Nak pergi .. nak jugakkk ! "  



Wieya tak puas hati ! Wieya check melalui sms lagi .. uwaaa !!! sama jugakk ! Tak dapat ...

Eh ? Boleh mohon ke hah ? Macam mana nak mohon ek ? Ada kawan Wieya kata , boleh mohon .. tapi tak dapat elaun , betul ke ? .. kalau ada sesiapa yang tahu pasal maklumat ni .. tolong beritahu Wieya secepat mungkin ..

Wieya harap sanagat dapat pergi , dapat timba pengalaman .. kepada yang lahir tahun 1995 , korang boleh check melalui laman web mereka ..

Portal Rasmi Jabatan Latihan Khidmat Negara .

atau

boleh sms ..
PLKN semak <No KP anda> hantar ke 15888

nanti beritahu Wieya ye siapa yang dapat ke atau yang tak dapat .. kita kongsi perasaan sama - sama . tak kira sedih atau gembira okey ? . nampaknya bukan rezeki Wieya . Maybe rezeki wieya ada dekat tempat lain . patah seribu rasanya hati ini .


Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Yeay ! .. ada sesuatu yang baru ..



Assalamualaikum ~

Alhamdulillah .. 

Pertama , ada berita baik . 

Kedua , ada berita yang tak baik . 

Yang mana nak tahu dulu ? Ok lah .. Wieya bagi tahu berita baik dulu ea ..

Yuuuuhuuu !! .. Lawa tak ?


 Haha .. baruuuu .. ada bau kedai tak . ekeke ..

Inilah berita baik nya , tercapai juga hajat Wieya ni , nak kan menu bar comel - comel yang dah lama Wieya idam - idamkan. Maklumlah , orang tak reti nak buat .. haha .. hari tu pernah buat sekali , tapi ~ buruk bebenorrrr ... ! .. besar macam gajah ! ..


haha .. So , Wieya pun survey ke blog - blog yang ada ambil tempahan menu tab .. selepas tiu , jumpa ... BLOG NABILA MEDAN. BLOG NABILA MEDAN ni ada terima pelbagai  tempahan. Contohnya , edit full blog ( template denim only ) , header , banner , menu tab .. and more .. kalau nak tempah atau survey ke blog Nabila yang super duper cute ni .. boleh klik .. NABILA MEDAN : TEMPAHAN.

harganya pun murah ! .. Wieya puas hati .. Nabila ni macam tau -tau je Wieya ni jenis yang simple .. tak suka serabut - serabut. haha ... terima kasih banyak - banyak !

Oh ya ! kalau masuk ke blog Nabila .. memang lawa ! Freebies , comel - comel sangat ! Geram Wieya tengok !

Oklah .. Wieya nak beritahu berita tak baik pula .. tapi , next entri okay .. tangah sedih ni ..
next entri .. nak pergi ! kenapa tak dapat pergi ??!

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Dah mula gilakan Harry Potter



Assalamualaikum ~

Wahh !! Sejak TV2 siaran balik movie Harry Potter .. Wieya rasa .. wow ! "Tak boleh lepas tengok nih ! Mesti kena tengok ! " Ewahh !! .. Memang minat gila sangat !



 Kalau mengadap tv tengok movie ni .. memang tak berkedip mata .. kepala straightt pandang kaca tv tu selagi tak ada siaran iklan bersama kit kat. Haha ..




Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Kelebihan mereka yang pertama memberi salam kepada orang lain.



Assalamualaikum ~





Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Tuesday, 24 July 2012

Giveaway Rahmatnnya Ramadhan by Musical Xiao



Assalamualaikum ~

 Wahhhh !! > Give Away lagi laahhh .. haha .. Terima kasih kepada Muhd Zuhri a.k.a Xiao xandriabunk sebab sudi menjemput ~  hihi .. Wieya nak try join. Insyaallah , kalau ada rezeki .. dapat laa ..

Tampal banner dan ceritakan keistimewaan ramadhan .
 
Keistimewaan ramadhan ..

Berdasarkan pengetahuan Wieya .. Bulan Ramadhan istimewa kerana ..

- Adanya malam Lailatul Qadar.
- mula - mulanya turun Al Quran .
- Pintu Syurga dibuka seluas - luasnya manakala pintu neraka ditutup dan iblis serta syaitan diikat.
- Dapat lakukan amalam kebaikan .

nak tahu ? Sponsor kepada Giveaway ni ramai ! .. So ,kalau ramai , mesti banyak hadiah kan ? haha .. memang banyak pun .. rugi kalau tak join .

Giveaway ni bermula pada 13/7/2012 dan berakhir pada 20/8/2012.

Oh ya ! Pemenang akan dipilih berdasarkan Random.org dan TOP REFFERAL.



Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Padah buat kerja LAST MINUTE !



Assalamualaikum ~
Entri ni sekadar pengajaran dan peringatan buat semua

*Tepuk tangan ramai-ramai .. 

" Bagusss Wieya ! Baguss !! Lain kali buat lagi , buuaaaattt lagi kerja last minute ! .. " *Cakap dekat diri sendiri.

Waaaaaa !! * Nangis ~
Nyesal nya ! Tak nak  buat dahh ! . Tak nak ! ..

Nak tau cerita pasal ada sorang budak perempuan ni tak? .. Dulu dia rajinnn je . tapi sekarang ? Asyik buat kerja last minit ..



Ceritanya bermula di sini :

Di suatu pagi yang hening * Ok, abaikan intro ni ..

Hari ni hari ke 4 umat muslim berpuasa .Hari ni juga adalah hari yang tak disangka - sangka akan terjadi padakuuu ..
Lepas bersahur .. mata ni rasa berat sangat .. pandang jam dinding sekejap . Pukul 5 : 30 pagi. Monolog dalaman *cakap dalam hati.

"5:30 pagi ..ohh .. lambat lagi, maybe boleh tidur sekejap. Nak rehatkan mata dulu. " *banyaklah kau punya rehat !

Ok, Wieya pun tidurlaa ... oppss ! Sebelum tu Wieya dah set jam loceng henpong *telefon .. dah set kan jam pukul 6:10 pagi. And then .. Krooighhhh ...*berdengkur . eh? Wieya tidur tak berdengkur tau . Siap tidur macam Snow White lagi . Saje je buat contoh. -.-"

Tiba - tiba telinga ini terdengar satu suara yang ... " Seperti aku kenal suara ini , tapi di mana ya? " *buat suara ala - ala Yassin senario.
Bukak mata ..

"Oihhh .. Oihh ..." suara adik Wieya.


Laa .. budak kecit nih rupanya .. Ok. Suara adik Wieya yang paling kecit. Umur 1 tahun. Hobi, suka sepahkan bajunya sendiri dan kemudian tak reti nak kemas balik. Sangat suka main air masa mandi. Suka kacau orang masa tengah tidur . Perhatikan betul - betul hobi dia yang terakhir ni. Ya. Itulahh hobi dia yang paling fofular *Famous.

Dia masuk ke dalam bilik Wieya .. dan ~ " Oihh .. Oihh .. " suara dia lagi.

Wieya pun apelagi .. angkat dia, letak dia dekat ruang tamu. Masuk dalam bilik .. tidur balik. Inilah part yang paling disesali .

Indah dibuai mimpi .. tiba - tiba terdengar pintu dibuka. " Kak , sekolah ke tak hari ni? Dah pukul 7 ni .." Suara mama tercinta mengejutkan Wieya dari tidur .

Serta merta bangun ! .. "Hahhhh ?? !!!  Pukul 7 ?!!"


Mama : Laa .. ? Lepas letak adik kat bawah *ruang tamu tadi , Ingatkan terus bersiap ...

Jam berbunyi ke tak ni ?? tengok - tengok ..

"Alamakkk !! Bateri habis la pulakkk ... patutla tak bunyi ! "

Wieya pun Cepat - cepat bersiap . Alamak , baju seragam sekolah tak iron lagiiiii .. tiba - tiba teringat pasal malam semalam. imbas kembali .

"Arghh ~ ngantuknya .. hurm .. baju iron esok jela .. " Wieya pun tidur ...

Waa .. baju tak iron .. ! terpaksa iron juga , namun ada lagi kedut - kedut . Padulik hape . Pakai jela . Tapi rasa macam nak nangis je . tengok jam dah pukul 7:20. Tak sempat dahhh .. Wieya hanya mampu terduduk. Meratap pilu yang teramat sedih sekali.

Mama baru balik dari hantar adik ke sekolah. 

Mama : " Hah ? Tak pergi ke ? "
Me : Muka sedih . " Tak ~  7:20 dah tak boleh masuk sekolah dah. Motor tak boleh bawak masuk ~ "
Mama : Haa .. itulah .. suka buat kerja last minit .. Mama dah cakap dah .... * dan seterusnya.

Wieya pun naik ke bilik dengan air mata yang bercucuran sebab lambat ke sekolah. Selama ni tak pernah lambat okey .. Masuk bilik, tutup pintu . "Astgharafirullah . Salah aku juga . Suka sangat buat kerja last minit kenapa ~ " cakap kat diri sendiri.

Tok tok tok ! * Bunyi pintu diketuk . Buka pintu . Mama pun masuk . 

Mama : So, macam mana ni ? Kata hari ni last date hantar folio seni ?
Me : Macam mana apa .. pukul 12:30 nanti akak datang sekolah hantar la . Cikgu pun balik pukul 1.
Mama : Telefon cikgu tak boleh ? 
Me : Tak pelah ..
Mama : Itulah .. buat kerja last minit. kalau iron baju siap - siap .. sempat lagi ke sekolah. Ni ? Dah lambat , baju tak gosok lagi ? ..


Lihat. betapa sayangnya kasih seorang ibu terhadap anaknya... Sayang mama ! ..

Mama on the way nak keluar . " Hm .. tu .. jangan lupa bawa baju kotor turun bawah. nak basuh. "
Okay .. pengajaran

- Jangan buat kerja last minit . Iron baju siap - siap. Kalau lambat pun .. capai je dan pakai terus.

- Kalau adik - adik kecit anda kacau anda ketika anda sedang tidur di waktu pagi .. maknanya dia kejutkan korang la tu .. jangan sesekali pandang rendah pada budak kecit . Hari - hari dia tengok kita ke sekolah , so kalau dia tengok kita tak bangun lagi , dia tolong kejutkan lah.


- Jangan sesekali pandang rendah pada " LAST MINIT " .. dalam masa last minit tu ..
  macam   -macam boleh berlaku. Macam Wieya ni ..

Tak nak buat dahh .. nak jadi manusia berdisiplin lepas ni ..

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Kasih sayang mama ..



Assalamualaikum ~


Wahh ! Akhirnya siap juga Kerja Kursus ( Folio ) Pendidikan Seni Visual. Kesemua pelajar tingkatan 5 yang mengambil subjek pendidikan seni, wajib buat folio ni. Untuk tambah markah dalam peperiksaan SPM nanti. Ni kiranya , sebagai back up laa ..

Untuk folio ni ada banyak pilihan yang boleh pelajar pilih. Yang Wieya ingat .. err .. kasut kanvas , beg ikat celup dan banyak lagi .. tapi Wieya pilih kasut kanvas.

Daripada hari Jumaat , bertapa dalam bilik nak siapkan folio ni .. memang meletihkan . Tapi BEST !
Masa tengah siapkan folio ni ..tiba - tiba, Mama ketuk pintu

Mama : Nak ikut tak?
Me : Pergi mana ?
Mama : Econsave .. release tension .
Me : Nak ! ..

Haha .. Econsave tu tak jauh pun .. dekat sebelah rumah je . haha . jalan kaki pun dah sampai .. Mama macam tau - tau je Wieya tengah stress gila sebab penat mewarna pada kasut. Leceh betuii.. Banyak kali tersilap warna . Tapi nasib baik la dapat fixed balik . Bak tahu tak ? Bila kita dah berjaya siapkan hasil kerja yang kita buat .. rasa puas sangat ! .. Kita bangga dapat siapkan ia sama ada cepat atau lambat. Macam mana kita berusaha , macam itulah hasil yang kita dapat .

Ok. Sampai econsave ..Jalan - jalan .. cari ilham .. tenangkan diri di hari yang mulia ini . Biasalah ~ macam - macam bau ada . Bau wafer , aiskrim , roti kaya dan bau yang paling best .. bau Roti Mexico . Wah ! bau diaa .. mencabar  keimanan . Pernah makan ? Sedap kan?


                                            credit gambar : Google .

" Eh ? Astgharafirullah .. Puasa ! Puasa ! .... " 

tak lama kemudian .. lepas beli barang , balik ..

Well ..
 Mama faham segalanya tentang aku. Wieya harap Wieya dapat jadi anak yang solehah dan dapat membalas jasa mama dan abah walaupun jasa mereka itu tak ternilai harganya. Amin ! Moga - moga Allah SWT kabulkan doa Wieya ini.

 Hoho .. hasil yang belum siap . Dalam erti kata lain .. kerja separuh jalan baruu .. Cuba tengok ~ kasut .. dan reka letak warna sebelah tu .. ikan nemo tu sama tak ? Haha .. Ok. Proses nak buat agak rumit skit. tapi kita kena berhati - hati agar tak tersilap langkah.


 Kajian reka letak warna pada kasut .. susah sikit . Sikit je. Anyway , lawa tak ?? Inilah yang rumit ! .. Juling mata nak mewarnanya .. banyak kali tersilap . tapi , harus pandai betul kan balik . Hoho . Cikgu seni dah ajarkan dah .. ilmu harus digunakan.

<<< Jangan la gelak !! Tau la tak lawa ! ..



Gambar tak de motif langsung !






Letihhh ... ketih .. rehat kejap .


Hoho .. lepas ni ... boleh bukak blog ! So , apa pendapat you allsszz ?? .. nak tahu tak ? Seni ni .. biasa - biasa aje. Tapi , bila kita dapat hasilnya . Memang gembira .. Susah ? Semua benda/perkara mesti ada susahnya kan ? Tapi dalam bentuk lain. Kena usaha.

Siapa yang tak ambil subjek  seni ni.. memang rugi sangat . Sebab macam - macam boleh kita buat. Cikgu pendidikan Seni Wieya memang best ! .. Memang Profesional dalam melukis , mewarna , melakar ..ahh .. ape - apa aja berkaitan dengan seni . kalau tengok hasil yang cikgu Wieya buat .. mesti rambang mata .. Lawa sangat ! ..

Semua tunjuk ajar daripada SIFU Cikgu , akan Wieya gunakan dengan sebaik - baiknya.  Ya ! * bersemangat !


Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Sunday, 22 July 2012

Review Blog : Bulan Ramadhan



Assalamualaikum ~

 Review blog ?? Alhamdulillah . Rezeki di bulan puasa . Ada juga insan yang ingin berkenalan dengan blogger macam Wieya ni . Alahai ~  malu lah . haha ..

Wieya terjumpa segmen ni pun dekat Blog Kak Niera . Jadi Silent Readers beliau . Ekeke .. Oklah . tampal banner okay.

 
Nak review blog juga ?? Klik pada banner . okay ..

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Awaklah punca segalanya.



Assalamualaikum ~


Kenapa susah nak lupakan dia ? .. Dalam hati ni memang dah tekad nak lupakan dia ..
tapi ..
tak boleh ! " Kenapa ? Susah sangat ke hati dan fikiran ni nak lupakan dia ? Susah sangat ke nak buang dia jauh - jauh ? .. "

"Ya ! Memang susah .. Dulu .. dialah punca, dialah penyebab yang selalu membuatku tersenyum hampir setiap hari hanya dengan melihat senyumannya. Senyumnya dia, bahagialah aku. Sekarang, dia masih tersenyum dengan orang lain bersama dia, aku juga masih tersenyum. Namun, senyuman ini akusimpan di dalam hati. "

Dialah punca kedatangan rindu yang mengetuk pintu hati ini setiap hari. 
Dialah punca aku berada dalam dunia khayalan. Terbang di awangan.
Dialah punca aku lemah saat terlihat senyuman dan lirikan matanya.
Dialah punca segala - galanya.


Kadang - kadang, awak senyum bila terserempak dengan saya. Awak tak bagi saya lupakan awak ke? Nak bagi saya sengsara sebab 24 jam teringat pada awak ? ..

Bangun tidur , teringat awak
Pergi sekolah, teringat awak
Dalam kelas,  teringat awak
Nak makan,  teringat awak
Bawak motor,  teringat awak *nasib baik tak excident.
Nak pergi Jalan - jalan ,  teringat awak
Nak tidur ,  teringat awak. *Sampaikan saya alami mimpi buruk sebab asyik teringat pada awak. 

Semuanya awak !  




Saya pun tak tahu apa yang hati saya inginkan. Saya hanya harap untuk jadi kawan baik awak yang sudi menemani suka dan duka. Tak lebih dari itu. Saya pilih untuk awak jadi sahabat saya untuk selamanya.  Sebab, persahabatan akan kekal selamanya kan?



Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Rindu tak kesampaian



Assalamualaikum ~


Alhamdulillah ~ 
Selesai juga berpuasa pada ramadhan yang pertama . Tak terasa puasa pula. Maklumlah. Duduk bertapa dalam bilik semata - mata nak siapkan kerja kursus pendidikan seni visual. Tak keluar bilik pun. Kecuali lah kalau mama dengan abah panggil .

" Akak ..."
" Ye ."
" Mandikan adik ~ "

" Akak .. "
" Ye "
" Buat susu Nuha , tidurkan Nuha "
" Okey "

" Akak .. "
" Ye "
" Turun, dah berbuka "
" Yeay ! "

 Dulu .. kalau suruh buat something , apa apa pasal rumah or adik.. basuh kain , lipat kain , cuci pinggan .. haha . berat tulang. Tapi, sekarang. Bila buat semua tu . Rasa happy sangat ! Tak  tahu kenapa ?

Ramadhan datang menjenguk semua umat islam agar mengingatiNYA selalu. Aku, Walaupun terpancar kegembiraan , namun di hati masih terselit  rasa sayu dan sedih. Terkenangkan kisah lama. Kisah , yang kadang - kadang tak ingin aku imbas kembali.  Dulu .. beberapa hari sebelum ramadhan , kawan - kawan rajin hantar sms ramdhan . Haha .. Macam - macam sms ada. tak kiralah. Gembira ke , lawak ke , sedih ke .. semua adalah .

Contohnya :

" Perkataan yg indah adalah ALLAH
Lagu yg merdu adalah AZAN
Media yg terbaik adalah AL-QURAN
Senam yg sihat adalah SOLAT
Diet yg sempurna adalah PUASA
Kebersihan yg menyegarkan adalah WUDHU
Perjalanan yg indah adalah HAJI
Khayalan yg baik adalah ingat akan  DOSA dan TAUBAT "


 " Indah malam kerana bintang
Indah taman kerana bunga
Indah cinta kerana kasih sayang
Indah hidup kerana silaturahim
Oleh itu mari indahkan bulan Ramadhan dengan ibadahNYA "




Terutamanya ada seorang kawan Wieya ni. Dulu, macam belangkas .. Ke mana aja , mesti berdua. Memang seronok sangat dapat jadi kawan dia. *seronok kena buli. Dia selalu tolong kita bila kita dalam kesusahan. Dia juga tolong kita simpan rahsia kalau kita suka dekat seseorang. Dia memang baik. Tapi, mungkin Wieya bukan kawan yang terbaik untuk dia.   Sampaikan Wieya rasa Wieya tak layak untuk kawan dengan dia.

Comel kan , dia ? Cuba cari Wieya dekat mana ??
Wieya rindu dia. Rindu nak bergurau dengan dia lagi . 
Tapi sekarang ..
Wieya sendiri pun tak tahu dia kat mana?. Lost contact.
2011, tahun lepas . dia pindah Shah  Alam . Sampai sekarang tak contact .. sedih nya . Agak - agak , dia ingat kat kita lagi tak ?

Farrah ..
Awak ingat lagi tak , janji - janji kita satu geng dulu? 
- Janji nak ke universiti yang sama.
- Duduk rumah sewa sama - sama.
- Buat kerja part time sama - sama.
- Pergi universiti , naik moto sama - sama ..

Farrah , kita dah dapat lesen motor. Tak sabar nak ajak awak naik motor dengan kita. Tapi , mana awak ? Apa yang kita janji nak buat sama - sama ..Tinggal janji aja . "Sama - sama " pun dah tak ada .

                   Henpong Wieya dan Farrah. haha .. Henpong dah pecah skrin. Ganas sangat bila guna.


Ingat tak? Dulu , lepas balik sekolah .. mesti beli ais blended sambil usha "si dia" .. tapi, sekarang .. kita dah tak usha dia dah .. sebab dia dah berpunya.

Farrah .. nak tahu tak ?
Sekarang ni kita rasa sunyi sangat . Rasa keseorangan . Susah betul nak cari seorang sahabat yang ngam dengan kita. Sehati dengan kita macam awak.

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Saturday, 21 July 2012

Segmen : Saya nak Kad Raya dari YUYU

Assalamualaikum ~

Nak kad raya ?? KLiK pada banner okay . Tq .



 " Saya nak kad raya dari YUYU  !! "

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Friday, 20 July 2012

Sambut ramadhan 2012 pertama kali dengan blog dan ... header ramadhan ! !

Assalamualaikum ~

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan ! .. 

Alhamdulillah .. Ini pertama kali Wieya sambut Ramdhan dengan Blog Wieya . Yela , Wieya bikin blog ni tak silap , november tahun lepas  .

Gembira sangat ! .. Dan ~ Bersempena dengan kali pertama Wieya sambut ramadhan dengan blog ni .. Wieya gatal tangan nak buat header bersempena dengan bulan ramadhan yang mulia ini . Hihi .. header ni hanya sementara di bulan ramadhan. Lepas ni akan ditukar kepada header yang asal. Upss ? Ada maksud tersirat ke ? haha ..


                                  Hak milik Wieya tau ! Jangan Cilok !

Ianya juga Untuk menaikkan semangat Wieya untuk terus berblogging. Lawa tak ? Cun tak ? gempak tak ? haha .. tak perlu nak gempak sangat .. photoscape je punss .. Saja nak rehatkan diri , minda dan otak selepas buat kerja kursus pendidikan seni visual. Memang letih. Wieya ambil kerja kursus folio kasut kanvas. Harap - harap , usaha Wieya berbaloi.

Sedih juga la .. :( sambut ramadhan tanpa insan tersayang. Tanpa kita sedar juga masa jugaberlalu dengan pantas.

Wieya juga nak mohon maaf andai ada salah silap atau kesilapan yang telah Wieya lakukan kepada sesiapa sama ada sedar ataupun tidak. Kepada semua yang rajin baca entri Wieya malam ni .. Terima kasih banyak - banyak . Jangan lupa tinggalkan jejak di shoutbox supaya Wieya boleh buat lawatan tak rasmi ke blog korang .

Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri * puasa pun baru mula  Bulan Ramadhan Al Mubarak kepada semua. Puasa , terawih jangan tinggal. Jangan lupa doakan Wieya berjaya dengan cemerlang dalam SPM tahun 2012 ni .. 

Wasalam ~ 

My Heart Whispers : Esok sahur dengan sambal hitam .. sedappppp ! Pernah makan ?? haha ..


Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Doa putus cinta



Assalamualaikum ~

jangan nangis - nangis .. terima kasih kepada yang men-sudikan diri mencari DOA PUTUS CINTA. Ya .. begitulah , jangan pernah putus harapan untuk berharap pertolongan daripada Allah . Setiap masa dan setiap ketika DIA ada bersama dengan kita.

Bacalah berulang kali ..

Dapat tenangkan hati para mukmin .

 

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Thursday, 19 July 2012

" Anugerah Terindah " best ! menyentuh jiwa dan perasan lahh !



Assalamualaikum ~

*kesat air mata dengan hingus duluu ..

Tadi .. saja - saja laa tengok videoklip lagu dekat you tube .. tiba - tiba .. terjumpa videoklip lagu ni ..

[ MTV ] Aril AF7.
Anugerah Terindah.

Nampak tak ? Haa ..  Hati ni terdetik dan jari jemari Wieya ni pula gataiii nak clik dekat videoklip tuu ..

Masa kali pertama tengok .. memang best ! .. Cara Aril layan baby tu .. Alolo ~ nampak sweet sangat .. Like father like son . Lagu ni memang sedap bagi pendapat Wieya laa walaupun ada yang kata tak sedap dimakan didengar .. Hoho , pendapat orang berbeza - bezakan ? Tak semuanya sama. Wieya just kongsikan kepada semua. Mana tahu , ada yang suka ke ?? Hihi ..

- Tapi , bila nak sampai ending dia .. rupanya baby tu ...
- masa dia sampaikan lagu dan menyanyi dekat atas pentas .. tiba - tiba ?? Aril ..

Banyak persoalan dan suspen  yang Wieya bagi kan ? haa .. tengok laa .. tapi kaann .. tak tahu la kalau Wieya yang terlebih feeling sedih ke hapee kann .. walau apa pun , WAJIB tengok ! .. mesti korang nak nangis . One more thing , haha .. tak tahu la kalau wieya adalah manusia yang sudah ketinggalan zaman baru nak tengok video ni .. haha

Wieya pun banyak kali ulang tengok video ni .. nak tahu tak ? Wieya tengok wajah Aril dalam videoklip ni .. macam berseri - seri je ..  terlebih make up ? tak pe ... I LIKE !! Sebelum ni Wieya memang tak berapa nak minat Aril ni .. Tapi , sekarang ... Adalah sikittt .. Wieya suka dia buat gaya macam ni .. hikhik .


senyuman mu menawan ~ kau buat hatiku tertawan .. *lagu " untuk dia "

Nak tahu ? Jom layan Videoklip ni .. memang menyentuh hati , menyentuh jiwa , perasaan , limpa , paru - paru .. jantung ..

My Heart Whispers : Kalau Wieya ada pasang lagu dekat blog ni .. jangan lupa PAUSE dulu baru tengok video ni .. Tempat nak pause tuada dekat sidebar sebelah kanan. cari je ek .


Siapa yang dah tengok , bagi tahu Wieya tau kalau korang nak nangis ke hape .. Wieya pun nak join sekali ..

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...