Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Thursday, 6 September 2012

Seminar Pemantapan Program Sahsiah Diri | Ehh ?? Siapa bagi ni ?



Assalamualaikum ~

Wahh .. tersangatlah rindu dekat blog ~ .. rindu dekat Wieya takkkk ?

Berhari - hari tak bukak blog ! Busy dengan peperiksaan percubaan SPM . Memang bergelut habih lah ! Lepas tu , bila Bukak je blog .. ramai yang dah mula berkunjung ke blog Wieya ni setelah blog ni dibaikpulih akibat DI HACK  bulan lepas .. Alhamdulillah ~ wahh .. terima kasih juga kepada yang sudi komen - komen .  Terima kasih juga kepada hacker tu . Baik loo ~

Dah .. 3 hari banyak hari tak buka blog sebab and ~  ada Program Seminar Pemantapan Sahsiah Diri Di Hotel Sri Malaysia, Bagan Lalang, Sepang . 10 Ogos 2012 - 12 Ogos 2012 . Entri ni dah berkurun lamanya tertulis .. tapi tak publish .. kesian je duk terperap dalam draft.

Tak terkata ! Memang best sangat !

12:30pm - Lepas balik sekolah , terus bersiap ! .. Segala baju and harta karun sumbatkan aje dalam beg. Sampai beg pun padat , macam nak terkoyak aje !

2:30pm - " Dari mana nak ke mana ?"  Ok. Bertolak dari rumah ke sekolah.

03:15 -  Mula memunggahkan beg ke dalam perut bas ! Ahahah .. Yeah ! Tak sabar nak memulakan perjalanan. Bertolak !!

Dalam bas ? Masing - masing happy la . Berdebar - debar pun ada.  Kami sampai di Hotel Sri Malaysia tu pun , pukul 6 lebih . Hampir - hampir nak masuk waktu berbuka. Daftar di kaunter reception and .. lepas dapat kunci bilik terus lari macam lipas kudung cari nombor bilik.  Wahhh ! tak sabar nak tengok bilik ! .... 

Masuk- masuk je dalam bilik , terus campak beg ! Lompat baring atas katil . Errkk ? agak jakun sedikit ye . Ok, terus siap-siap nak ke kafe . Berbuka puasa.

Bila makan , amik makanan dulu ... lepas amik makanan .. letak makanan atas meja . Muehehehe .. Ni kiranya cop tempat ar .. okay , patah balik ke dalam kafe , amek air pulak . kang tercekik pulak kalau tak amik air.

Bila datang balik ke meja tadi .. ehh ?? Ada ABC lahh ..dalam bekas comel pulak tu ! dekat sebelah pinggan yang Wieya letak tadi ! .. siapa punya ni .. ? Wieya pun, punya excited .. boleh pulak menjerit dekat situ.  Wieya cakap dekat kawan Wieya ..

" Yan !!!! " sambil jari wieya tunjuk2 ke arah ABC tu ..

Lepas tu Yan kata .. " Ehh ?? Asal Rabi sorang je dapat ? aku nak jugak ! .."

Yan pandang la group boys dekat sebelah meja kitorang . Boys tu senyum- senyum je . Yan kata .

" Untungla ada orang bagi ABC ~ "

Wieya fikir .
" Ehh ?? Untuk aku ke ? ABC ni siapa punya ? Bukan Masyitah punya ke ? .. "

Pada awalnya Wieya segan silu nak terima abc tu .. sebab tak tahu siapa pemberinya . tapi , orag dah bagi kan ?? amik jela . letak dekat sebelah pinggan . Wieya pun makan nasi cepat2 semata - mata nak merasai kelazatan abc yang " si dia " bagi . nanti cair pulak !

Warghh ! .. tetiba cikgu pengiring kitorang datang duduk jon makan dekat sebelah kitorang . masa tengah makan tu , anak dia nak abc , cikgu tu pun terpandang la abc yang ada dekat sebelah Wieya tuu . lepas tu cikgu tu kata ..

" Abc ni siapa punya ? adik punya eaa ? " dia tanya dekat anak dia .. lepas tu terus amik ! ... uwaa !! ... cikgu ~ tu saya punya ~ mampu cakap dalam hati jela .. hm .. nak buat macam mana , tak ada rezeki la tu .. tapi , terima kasih banyak - banya ksebab sudi bagi walaupun tak sempat nak merasa. Amik yang lain je .

                                 Boys dari sekolah Wieya yang join program ni ..




                                        My model a.k.a my new friendsss

                  Kawan - kawan yang lain .. haha .. Wieya tak de ! Jadi photographer !




Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

2 comments:

yuyu said...

bagus sekali skala join program2 sebegini. :)

Sayidah Nafisah Ruslan said...

dah lama tak join benda2 macam ni :)
seronoknya.. nanti ceritalah pengalaman ek.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...