Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Thursday, 26 July 2012

Nak pergi ! kenapa tak dapat pergi ??!



Assalamualaikum ~

Ok. Dalam entri ni ..

ni Wieya dah janji nak cerita berita buruk nya kan ?? .. Okay ..
Hm ~ Tadi Wieya check semakan PLKN untuk siri 10 tahun 2013 ..  Lepas tu .. pergilah ke laman web diaaaa ...

Lepas tuu .. masukkan no kad pengenalan .. dan lepas tuu ..


Klik untuk tembesaran gambar .

Bencinya !! Benci ! benci ..... Haaa .. kenapa tak dapattt ?? !! Kenapa ?? Kenapa ?? ...

Wieya nak sangat !! .. Nakkk ! tapi , kenapa tak dapat ? ? ? .. ... .
Wieya nak pergi  .. dah lama idam - idam kan .. Nak rasai pengalaman macam mana berada di PLKN .. Tapi .. rezeki tak memihak pada Wieya ..
Sampai sekarang masih terkejut .

" Kenapa tak dapat ?? kenapa ?? !!! "

Tak tergambar rasanya perasaan ini .. sedih yang melampau - lampau + gerammm sangat !   ..segala air mata hingus .. semua dah meleleh .. I Don't Believe it !!

" Kenapa tak dapat pergi ! nak pergi ! .. Nak pergi .. nak jugakkk ! "  



Wieya tak puas hati ! Wieya check melalui sms lagi .. uwaaa !!! sama jugakk ! Tak dapat ...

Eh ? Boleh mohon ke hah ? Macam mana nak mohon ek ? Ada kawan Wieya kata , boleh mohon .. tapi tak dapat elaun , betul ke ? .. kalau ada sesiapa yang tahu pasal maklumat ni .. tolong beritahu Wieya secepat mungkin ..

Wieya harap sanagat dapat pergi , dapat timba pengalaman .. kepada yang lahir tahun 1995 , korang boleh check melalui laman web mereka ..

Portal Rasmi Jabatan Latihan Khidmat Negara .

atau

boleh sms ..
PLKN semak <No KP anda> hantar ke 15888

nanti beritahu Wieya ye siapa yang dapat ke atau yang tak dapat .. kita kongsi perasaan sama - sama . tak kira sedih atau gembira okey ? . nampaknya bukan rezeki Wieya . Maybe rezeki wieya ada dekat tempat lain . patah seribu rasanya hati ini .


Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

11 comments:

✿ MisZ FieQa ✿ said...

hai..ala..sian nye xdpt pergi..rugi lau xpergi..hehe..act,lau mohon..dapat elaun jugak..tapi akan dapat lebih drpd yang dah ada name nih.. sebab korang mohon nak masuk kan..try lah mohon..doa2 dptlah..hehe

Aku Penghibur said...

wahhhhhh bagusnya.... nk pergi plkn yer,.. x pe nk sgt blh buat rayuan.. awk ingt saya??

Aku Penghibur said...

hiihhihiihihih maksudnya ingt x blog... kalau ingt alhamdulilah :)

Sayidah Nafisah Ruslan said...

eh setahu saya kalau orang yang apply akan dapat elaun lebih..

kawan saya dulu dia yang apply sebab dia nak pergi sangat then dia dapat 2x ganda elaun.. tak tahulah sekarang..

cube kol plkn tu, mana tahu boleh selesaikan masalah awak ni ke :)

cik yuyu said...

sabar k dear. cubaan di bulan puasa..

imantizz_truper said...

sabar ya? wieya boleh keja nanti...hehehe... adik kakak dapat pergi...tapi dia pelik...gembira tak,sedih tak...haru2...

dhia adawiyah said...

@✿ MisZ FieQa ✿ Amin !

dhia adawiyah said...

@Aku Penghibur wieya tunggu siri 2 dulu . ihhihihi

dhia adawiyah said...

@Aku Penghibur oohh .. mesti ingatt

dhia adawiyah said...

@cik yuyu betul . sabarrr ~

dhia adawiyah said...

@imantizz_truper haha .. aikk ? tak da feeling ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...