Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Wednesday, 11 July 2012

Corat - coret Acara Kejohanan Sukan Tahunan 2012 - Part 2 - .



Assalamualaikum ~




Ok. peserta yang terakhir terima batten dari kawan lain merupakan peserta harapan. Sebab apa? Sebab mereka lah penentu bila sampai ke garisan penamat. Ya . Itu yang Wieya nantikan. Bila masing - masing dah nak dekat sampai ke garisan penamat .. Wieya berharap sangat agar rumah merah dapat menang tahun ni. Bila dah sampai ke garisan penamat .. 

Tiba - tiba ?? ..  

Wieya nampak dia ! ..

" Eh? Dia masuk acara larian ? . habis ? Yang aku dengar tadi ? Salah dengar la?  "

Hish ! .. penat je Wieya tunggu dekat tempat acara lompat tinggi tadi tengah panas semata - mata nak tengok dia. haha .. Sanggup tuu .Bila dia sampai ke garisan penamat .. ya ! Wieya nampak dia !  Pecutan demi pecutan berlaku. Dia sampai ke garisan penamat ! Yeay ! .. Merahh !! Menang ! *Wieya dengan dia sama-sama rumah merah.. ihik !

Ya Allah ! . masa tu rasa nak menjerit aje ! .. nak lompat -lompat ! . Gembira .  Hanya Allah saja yang tahu bagaimana  perasaan Wieya ni . Tak tergambar rasanya. Wahh .. cairnya hati ni bila  tengok dia. Ingatkan dia tak datang tadi ..

ehem ! Ehem . ! Ini adalah salah Seorang atlet yang bertungkus lumus menyumbangkan pingat dalam acara 4x400 . baru lepas habis berlari tu .Penat dan berpeluh .
Tahniah !!!

Pheww ! nasib baik la Wieya tak menjerit dekat tengah - tengah padang tuu .. haha .

- Ada abang ketua rumah kuning tu , lepas acara tarik tali .. tiba-tiba kaki dia sakit. so , ,PBSM tolong dia. Bila sampai ke khemah rumah sukan , kaki dia terus kejang. Sakit woo ..

- Ni .. atlet rumah merah dalam acara tarik tali . Ya ! Semangat azam yang kuat. Serasi dengan namanya Azam . Huh !



- Pheww ! Ending nya ? .. Rumah merah jadi juara !! .. Hehe .. Tahniah juga kepada dia sebab menyumbangkan pingat dan tenaga kepada rumah sukan. Happy sangat !

- Masa balik , tunggu kat pondok depan makmal komputer tu . Tunggu budak lain balik dulu , baru Wieya nak balik . haha . lagipun , balik awal - awal , buat apa ? . Tengah - tengah pandang sekeliling .. tibe- tiba ? ternampak dia !! tengah duduk dekat kerusi berdekatan dengan kerusi yang Wieya duduk .. Alamak ! * Weya terkedu ! tak terkata. telan air liur jela..  
" Kenapa dia duduk situ pulakk ?? Macam mana ni ? Takkan nak lari kot ? Nak menyorok dekat mana ni ? * Macam BUDAK - BUDAK ! Sikit - sikit nak menyorok !


"Jangan pandang mata dia .. jangan pandang mata dia ~ nanti CAIR ~ "


- Seriusly , Wieya menggelabah sangat masa tu . tapi, sembunyikannya. Buat tak tahu aje , pandang tempat lain.   Lepas tu kawan- kawan Wieya dan adik Wieya datang join duduk dengan Wieya . Alhamdulillah ! Pretending borak - borak dengan diorang walhal , memang berborak pun sebenarnya.

- And .. selama 5 minit Wieya duduk situ , Wieya pun bangun. Niat di hati nak ke tempat letak motosikal. Nak check , motosikal dalam keadaan sihat sejahtera atau pun tak. hehe. Dia pun bangun nak pergi ke moto yang dia parking kot? . Tiba - tiba ada kawan Wieya tegur.  


Kawan tu : Weyh Raby, kau rumah apa ?
Wieya      : Merah lah .. *sambil angkat ibu jari dan gerak-gerakkan nya. Bibir tersenyum sebab merah menjuarai kejohanan itu. Kawan Wieya ni pun rumah merah tau.
Kawan tu : *** * Wieya lupa dia cakap apa dah ?? 



Lepas kawan Wieya tegur tu , Wieya tak jadi nak ke tempat letak motor. patah balik duduk dengan kawan Wieya tadi. Memang tak dinafikan hampir setiap masa  Wieya teringin nak tengok dia .. Walapun dari jauh . Itu pun dah cukup .


 Khemah rumah merah yang dihiaskan dengan pelbagai idea hebatt !! no copycat !


 Sebelah kiri ni , Kak mira . ^ Sweet kan , orang nya ?? Boleh ke blog dia . KLIK SINI .

Ini Kakak - kakak yang bertungkus lumus menyiapkan segala persiapan . haha .. termasuk makanan . Terima Kasih .



Kakak - kakak dan abang - abang yang menjadi tonggak kejayaan dalam pasukan rumah merah .

Kesemua gambar di dalam ini adalah daripada google dan daripada FB Firdaus. TQ sebab menyumbangkan gambar. Maklumlah kiter ni  tak da kamera lagi . -.-" .

Merah rembat !


Merah merembat pingat !

Oklah ..

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

4 comments:

Sayidah Nafisah Ruslan said...

awak minat dia eh.. sweet lah awak ni :)

eyjalukman said...

hehe dulu time sekolah kita suka sngt tggu acara sukan . sbb boleh usha atlet2 hensem. #eh

dhia adawiyah said...

@Sayidah Nafisah Ruslan minat . tap , dia dah ada orang lain . diam-diam jela . takkan kiter nak kacau pulak kan ? hehe

dhia adawiyah said...

@eyjalukmanwahh !! samalahhh !! haha .. *gataiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...