Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Wednesday, 11 July 2012

Corat - coret Acara Kejohanan Sukan Tahunan 2012 - Part 1 - .



Assalamualaikum ~

Yaaaa .. kenangan indah memang takkan dapat Wieya lupakan. Eh? kenangan indah ke? . Haha .. Sabtu , 07 Julai. 2012 , berlangsungnya acara Kejohanan Sukan Tahunan peringkat Sekolah SMK Syed Mashor. Fuhhh .. Memang penat !  Walaupun Wieya tak ambil bahagian. haha.

Cuaca memang panas , tapi .. peduli apa kan ? Just go on. Peluang macam ni, takkan nak lepaskan .. ye dak? Acara macam ni , biasalah .. ramai bawak kamera. Tangkap gambar ,   pose sana sini. huhu . Semuanya ada bakat jadi model sebab macam- macam pose yang diorang buat. Macam - macam jenis kamera pun ada ! Terutamanya kamera DSLR. Wahh ! Argghh ! Idamankuu ! Bertuahnya diorang. Rambang mata Wieya tengok macam - macam jenis DSLR. Teringin nak satu ~    *Buat muka kesian ni ..
Haha. 

Mula-mula niat suci dan murni di hati ni, nak join kawad kaki Persatuan Bulan Sabit Merah. Bila di - offer kan tawaran tu ..Memang excited sangat nak masuk ! Tapi ~ .. dibatalkan sebab tak cukup orang . Alaaa ! .. Hish, kalau Wieya jadi ketua , macam - macam yang Wieya dah plan supaya ramai yang masuk kawad kaki. Hehe, tapi , nak buat macam mana ? Dah tak terpilih ~

Ni budak - budak kecit yang menyertai acara perbarisan rumah merah . Comel kan?

- Nak tau tak? Setiap apa - apa acara pun , diorang mesti bersemangat dan bersorak bagi semangat untuk atlet - atlet lain . Memang tabik lah ! . Siap nyanyi lagu rumah merah lagi .! GO MERAH ! GO ! GO !

- Ok. Sebelum acara dimulakan, kitorang mulakan dengan senamrobik. Diketuai oleh pelajar kelas Sains Sukan. Selepas itu , ada acara perbarisan unit beruniform dan rumah sukan.


Rumah merah Weyhh !! .. *angkat - angkat kening ..

 Perbarisan rumah hijau. Tempat Kedua dalam acara kejohanan.

Perbarisan rumah biru. tempat ketiga .

Perbarisan rumah kuning . tempat ke Empat.


Yang ini pula .. perbarisan pengawas .


- Acara dimulakan. Wieya dan kawan - kawan Wieya duduk berteduh bawah pokok. Hehe , tengok pelbagai acara dari jauh. *Mata dah la rabun ! Ada hati nak tengok dari jauh .. hakk tuihh !


- Masa tengah bersantai bawah pokok sambil tengok acara bermula , tetiba terdengar pengacara majlis membacakan senarai nama pelajar yang masuk acara Lompat tinggi. 
Mula-mula .Nama peserta lain , lepas tu nama dia " Muhammad *a** .". Terkezuutt ar . eh ? dia masuk acara ke ? Rajin nye .. lepas tu ajak Musfirah pergi tengok dia masuk acara dekat tempat acara lompat tinggi .

- Wieya ajak kawan Wieya pergi tengok dia dekat tempat acara lompat tinggi tu .. cari punya cari ~ Tak ada pun ? So, kami decide nak patah balik, duduk bersantai di bawah pokok tu. Bila sampai situ, aiikk ? Kawan Wieya tadi dah hilang? Mana pula diorang pergi ni? ..Kami pun , carilaa .. Masa tengah kusut mencari dua orang kawan baik Wieya tuu ..  Penat Woo .. tiba-tiba tergerak hati ni nak tengok acara larian 4 x 400 meter yang akan bermula.

Berdiri dari tepi . Seorang demi seorang Wieya perhatikan. Wieya bermonolog dalam hati .

" Dah besar dah kawan - kawan aku sekarang. Dah tinggi tinggi . Hensem pulak . haha . *gataiii  Dulu masa sekolah rendah , masing - masing selenge je .. Aku ? Err .. ? Masih begini .. tiada perubahan . "

Wieya amik posisi tepi garisan penamat untuk tengok acara larian 4x400 meter tu. *Peserta yang pertama sekali akan memulakan larian dan pass batten. Bila hon dibunyikan , diorang mula berlari. Pehh ! Ni yang best bila tengok lelaki berlari ni .. Macam Formula one pun ada jugak ! Hoho , ada gaya Clark dalam cerita Smallville tu . kenal tak ? Ni haa ..



Bibir dia seksi kann ? ..Haha . 
Penuh bergaya walaupun tengah berlari. . << menggedik .  
Excited ! Cuci mata ~


Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

2 comments:

Misz Mieza said...

Hehe.. Sempat lagi tengok bibir Clark tu.. Nakal nih.. Haip! ;p

dhia adawiyah said...

haha .. >.<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...