Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Saturday, 14 July 2012

Butterfly - Melly Goeslow feat Andhika Pratama



Assalamualaikum ~

Hoho . Sesiapa yang tengah cari lagu Butterfly ni mesti tengah angau tengok drama Dejavu Di Kinabalu kan ?? .. Alaa ..



Tak perlu senyum - senyum .. dah tahu dahh ..

Pada mulanya , Wieya tak berapa suka dengan lagu ni .. tak tau kenapa ? Tapi , betul lah kata orang .. "Tak kenal , maka tak cinta" . rentak dia pun best !


Sampaikan terjadinya situasi - situasi ini ..

Situasi 1 : Dalam bilik air 

"Oo.. ketika waktu , mendatangkan cinta . Aku putuskan . memilih dirimu .. Oooo ~ Buterfly .. terbanglah tinggi ..... " *sambil syampu rambut . tiba - tiba terdiam ! Uwaa !! .. syampu masuk mata ! pedihhh ..


Situasi 2 : Menunggang motorsikal

*kepala lenggok ke kiri kanan sambil feeling nyanyi " Butterfly , terbanglah tingi .. setinggi angankuuu untuk meraihmu ~ " jangan tiru aksi ini di rumah ye .

Setelah dihayati betul - betul lirik lagu ni .. memang enjoy sangat ! . hehe .. Here ! Ost dejavu Di Kinabalu .



Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu

Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu

Korus :

Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu

Butterfly fly away so high

As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
That previous messed up false me and you

Jalan ini jauh

Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua

Biar ku berlebihan

Mendekatimu
Namun ku tunggu


credit lirik :  anizyn.blogspot.com




My Heart Whispers : Ada lagi satu versi lagu Butterfly ni yang Wieya suka sangat ! KLIK SINI ..

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

3 comments:

imantizz_truper said...

lgu nie memang super duper best...bila letak dalm hnst,selalu dgar ja tapi tak la sampai nyanyi atas motor..takut nganga mulut ja,ada yg masuk dalam mulut..

dhia adawiyah said...

A'ah kak @imantizz_truper .. Wieya pernah terkena .. Wieya nyanyi lagu ni masa atas moto en , lepas tu ada something kat mulut . eeiiuuuu .. haha . serik . taknak nyanyi dah ..

Sayidah Nafisah Ruslan said...

cerita ni best ke?
dah lama saya tak tengok tv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...