Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Thursday, 14 June 2012

UPDATE : Video Persembahan Aku dan Kawan - Kawan Di Hari Guru .. Dan .. Kisah Abang Misteri.

Assalamualaikum ...

Hehe .. hari ni dah masuk 24 Rejab 1433 . Ada sesiapa yang berniat nak berpuasa sunat tak? Banyak pahala nya tau kalau berpuasa di bulan rejab ni. Berlipat ganda pahalanya.

Oklah. Terima kasih kepada sudi meluangkan masa membaca entri ini.
Entri ni dah lama Wieya simpan dalam draft , hari ni baru nak update and publish. Actually, tunggu video. Video yang Wieya nak letak dalam entri ni ada pada kawan Wieya , so Wieya lambat ambil video tu . Entri ni pun lambat update la ..

Pheww .. bertungkus lumus kitorang practise untuk drama sketsa yang kitorang akan persembahkan untuk hari guru. And then ... Tibalah saat yang dinanti - nantikan .... !!

haha .. story je pun , tak perlu gempak sangat. Ok, masa hari guru tu , banyak persembahan yang student lain buat. Ada persembahan nasyid , tarian india , persembahan alat muzik cina ( Er Hu ) .  Banyak lagi ~ ada aktiviti untuk guru ..macam - macam lah . Cikgu yang aturkan majlis tu kata , kalau masa tak cukup .. kitorang tak dapat buat persembahan. Pasrah jela .. Masing - masing dah agak yang kitorang tak dapat buat persembahan dan ada jugak yang dah decide tak nak buat.

lepastu , sambung tengok persembahan yang pelajar lain buat. Tiba - tiba , pengacara majlis buat satu pengumuman yang membuatkan kitorang terpaku dan terkejut dan .. terr .. ter ... ala .. nakk terr pengsan la pulakk .. ! 

" Kepada pelajar 5A1 dan 5A2 yang buat persembahan , sila ke belakang pentas untuk buat persiapan sebagai persediaan."

Alamakk !! Kitorang lah tuu .. Alamak ! Dah gabra la . Nak buat jugak ke ? Nak atau tak nak .. pergi la jugak..

Hoho .. bila buat preparation kat belakang pentas .. masing - masing dah berketaq lutut ! Ada yang asyik ulang - alik pergi tandas. haha .. Wieya pulak .. berdiri bersandar pada dinding dan hanya tunduk memandang lantai yang kosong dan agak berhabuk. Actually , Wieya memang takut sangat. Berdebar - debar pun ada. First time buat persembahan selama 5 tahun Wieya bersekolah di situ . Haha .. Wieya diammm ~ je . Tak bercakap langsung. Wieya baik kan??

Walaupun tugas Wieya hanyalah sebagai suara latar di belakang pentas , perasaan tidak terkawal  tu ada juga tau. Rasa nak lari je dari situ ...Sementara tunggu persembahan lain habis, kitorang memang buat hal masing - masing. Cari cara untuk tenangkan diri sendiri. Ya , cara Wieya still sama . Macam patung. Berdiri dan bersandar di dinding dan hanya tunduk pandang ke bawah memandang lantai yang kosong. lagu Najwa Latif - kosong .. kosong ~ ohh ..

Seorang lelaki melintasi di hadapan Wieya , memegang sebuah kamera digital . Wahh !! kamera idamankuuu .. tapi , Wieya bukan nak bercerita pasal kamera yang abang tu pegang .. bila abang tu lalu je depan Wieya , Wieya terbau minyak wangi yang ... harum sangat . Bau nya menusuk kalbu. Memang wangi laa .. Entah la, yang penting Wieya suka bau minyak wangi tu . Wieya pandang lelaki tu .

" Eh? Abang form 6? " * sebab dia pakai seluar hitam. Form 6 di sekolah kitorang pakai seluar hitam. Tiba - tiba Wieya teringat something !


"Ehh ?? Macam kenal bau minyak wangi ni ?? "

Wieya cuba ingat balik. Rewind ! Rewind .. Reverse ..
Ha ! Ingat dah !  

" Minyak wangi ni ...  bau minyak wangi ni macam bau minyak wangi abang misteri masa perkhemahan tuu .. " Haa !! betull laa !!

*Sesiapa yang masih belum tahu tentang cerita abang misteri yang Wieya ceritakan ni .. boleh baca entri ni sampai habis tau.. KLIK SINI . ( Perkhemahan dengan fasilitator Form 6 memang terbaik ! )

Tapi .. betul ke dia ?? Tapi .. Bukan dia sorang je yang pakai minyak wangi bau macam tu kan ?? Mesti ada orang lain lagi kan? ..

Ok. tutup cerita pasal abang misteri tu . Lain kali kita siasat lagi. nak tengok video persembahan yang kitorang buat ...

Babak 1 :



Babak 2 :







Babak 3 :







Amacam ? amacam ? haha .. komen sikit ? .. Oh ya ! kalau Wieya ada pasang lagu kat blog ni .. PAUSE dulu tau sebelum tengok video ni .. TQ .

My heart Whispers : Hari ni .. pengetua sekolah kami bersara .. :( ..

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

2 comments:

imantizz_truper said...

alhamdulillah,dah dekat tu...hahaha...dhia,teruskan pencarian abg misteri tu...nak bagitau dkat kak imantizz_truper...haa,ingatan dhia memang kuat la...sampai ingat bau minyak wangi abang tu...

dhia adawiyah said...

@imantizz_truper haha ..maih ada ragu-ragu lagi .. tapi , pencarian detective conan tetap akan diteruskan. hehe .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...