Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Wednesday, 20 June 2012

Terjumpa Yuyu Zulaikha dekat ...

Yeayyy !! Alhamdulillah ! Alhamdulillah !! ...

Itu aje yang mampu Wieya lafazkan bila lepas sahaja dari TEST JPJ tadi ! .. Perghh !! .. Motor je pun .. -.-"  Takut sangat ! .. Memang tak boleh tidor la malam tadi ..


" Aku boleh buat ke? "
" Aku boleh lulus ke? "
" Aku boleh lepas ke bahagian  menunggang atas titi tu? "
" Itupun kalau bahagian titi lepas ? Kalau bahagian kon pulak tak lepas ? macam mana? Arghh !! " 


"Kalau tak lulus , macam mana? Tak pasal - pasal kena bayar . And then, repeat balik. "


Ahh ! Semua tu bermain di mindakuuuu .. Serabut. haha ...

Sebelum , pegawai JPJ datang nak makan kitorang buat test motor kitorang .. Tenaga pengajar ( cikgu-cikgu ) kat situ bagi taklimat dulu. Peringatan buat kali terakhir supaya jangan buat silap. kalau tak ?? GAGAL DENGAN CEMERLANG .* cikgu tu yang kata.

Cikgu tu kata ada berita buruk . Oh ! Alamakkk .. kenapa ? kenapa ? kenapa ? .. kenapa waktu aku nak test niiii lah ada berita buruk ?? Hari lain tak boleh ke ? Okey, Cikgu tu kata , ada Pengarah JPJ ada sekali. Isteri dia , adik .. tah apa tah lagi cikgu tu cakap ? Oh ya ? da jugak VVVVVVVIP datang. And .. that things makes us very very very very afraid  !

Nak tau ? Ada pak cik tuu .. dia orang yang Firsssttttt sekali test JPJ tu so , nombor giliran dia .. no . 01 la kan ? .. bila dia naik je , menunggang atas titi .. tup - tup ?  Tayar moto dia jatuh dari titi tuhh ? ALAMAKKK ! .. masing - masing yang tengok tu semua terkezuutt ! .. Yess ! make us afraid again , again .. and again . 
Terpancar rasa kesal di wajah pak cik itu . Mungkin bukan rezeki nya untuk lulus.

Sementara tunggu no giliran dipanggil .. Tunggu .. tunggu .. tunggu dan tunggu .. seorang diri . Dup dap . dup dap .. berdebarr ..Lepas tu .. Wieya macam ada ternampak Yuyu Zulaikha . Eh ? Yuyu ke tu ? Eh ? Takkan laa ?

Bila tengok balik ..
 eh ? Bukan laa ..


Tapi , seriusly ! .. muka nak dekat sama macam Yuyu Zulaikha. Comel dan cute je . haha . Tak sempat nak tangkap gambar. Oh ya ! Kakak yang macam Yuyu Zulaikha tu lulus jugak . Cool je masa test JPJ tuhh ..

Masa tengah tunggu tu , tiba - tiba dengar orang menjerit . eh ? apahal pulak en ? Kitorang pun tengok lah dari mana datangnya jeritan itu. haha. rupenya datang dari sebelah pondok test jpj motor .

 
 Masing - masing pandanglah ..
Rupanya , ada student yang test JPJ tu tak dapat naik bukit dengan cemerlang.





Fuh ! Memang mendebarkan .
Setelah lama menunggu dengan lama .. 

" Okey ! No .. 70 , 71 , 72 , 73 , 74 , 75 ! .. bersiap sedia untuk test JPJ . Pakai helmat dan baju hijau.*baju keselamatan .

Bila Wieya pakai .. " Alaamak ! Besar nya ? ..Ah ! besar pun , besar laa .. janji aku lulus ! "
 Yess ! Tolak motor , beratur ikut giliran. Tunggu .. memang berdebar sangat ! NAmun ! Wieya tepiss segala debaran itu . haha .! Sementara tunggu tu .. ada seorang lelaki india yang peramah ni tegur Wieya .
  
Wieya dapat no 73 , ada seorang lelaki india ni no 72 .. dia ada kat depan Wieya. Dia nampak Wieya macam nervous je , dia terus tegur Wieya. 


Lelaki india tu : " Dapat motor macam mana? Okey?"


Wieya : " Owh .. okey je .. " *melemparkan senyuman.


Lelaki india tu : "Jangan takut la . Relax . Chill je . "


Wieya : "Owh .. Good luck tau ! " *melemparkan senyuman lagi ..

berdebar  ! Lagi - lagi masa test menunggang motor di atas titi tu .. macam - macam yang Wieya fikir. 

"Jangan la jatuh .. jangan la jatuh . Poket aku kering ni , merana pulak nak repeat balik . "

Lepas je bahagian titi tu .. Wieya macam orang giler dah. tersenyum dengan meleret - leret .. tapi ! Relax ! Bahagian kon tak lepas lagi .. 
OK. buat bahagian kon.



Lepas aje bahagian kon tuuhh ! Memang gembira lah !. lepas tu kena buat ..
Brek kecemasan
Pusingan 8
Selekoh tajam

`And then bahagian jalan raya.
 Bahagian jalan raya dah tentu - tentunya lulus. hakhak ! *berlagak sikit
Bila dah habis tuu .. parking motor , terus ke pondok kawalan JPJ. sign beberapa borang ..

Masa on the way nak pergi ke kaunter JPJ .. yang dah lepas test awal - awal tadi semua patah balik. kenapa? 

"akak kat kaunter suruh pergi ke tapak test balik ". 

And then ada sorang pegawai JPJ tegur kenapa datang balik ? Lepas tu pegawai tu cakap apa tah ? Wieya tanyalah kat akak sorang ni , Pegawai JPJ tu cakap apa ? lepas tu akak tu cakapla .. ada anak VVVVVIP nak test JPJ motor. dia nak PRIVACY ~. maybe tak nak orang tengok kot? mula - mula kitorang tak tau siapa VVVVVIP tu ? Rupa - rupanya .. anak sultan selangor nak test JPJ motor jugak ..laa ..?

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

12 comments:

Sherwieyna Muzzawer said...

Salam kenal.hai si comel.i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;)

Sam'sDaughter • said...

Hihi . ingatkan kenapa pergi tapak test . :D

Uncle Jonni said...

tahniah... anda telah lulus dgn cemerlang... huhuhuuhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha,sbr jelaaa..

dhia adawiyah said...

@Sherwieyna Muzzawer Tq .

dhia adawiyah said...

@Sam'sDaughter • haha

dhia adawiyah said...

@Uncle Jonni yeahh !! terima kasih ! .

dhia adawiyah said...

@nuyui a.k.a miss YUI haha . tulaa .

Mr.Lidi Kepala Putih said...

Mr.Lidi dulu tak pernah bawak motor( budak baik).. belajar pun kat tempat ambil lesen. Yang powernya, mr.Lidi tak pernah fail...semua lulus dengan warna warni terbang. Sampaikan uncle yang jaga mr.Lidi pun cakap "wa ingat lu misti fail" :D

dhia adawiyah said...

@Mr.Lidi Kepala Putih wahhh !!! ... tak pernah bawak moto ekk ? bawak kereta la ni ?? haha

my eyes for shine said...

tahniah ye^^ hehehe

dhia adawiyah said...

@my eyes for shine terima kasih ye .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...