Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Tuesday, 5 June 2012

Panggil Kitew Mak Long tau ! Eh?

Assalamualaikum ! hehe ..

You allsszz !!
Nak tahu tak? *geleng kepala .. beberapa bulan lepas , Ah Long ada bawa balik ehem2 dia . Maybe isteri dia kot ? Entah .. Haha . Wieya laaa .. jahat sangat , asyik ejek dia "Pondan" jee .. Mana tak nya? Asal nampak kucing betina ,  dia lari . Dah tu , kadang - kadang menyorok dalam bilik stor , bawah meja , dalam bilik Wieya.  Hampeh betul ! 
Kalau gaduh dengan kucin lain, mesti dia lari dulu .. 

Ada suatu hari tu , Wieya tengah cari - cari jam kesayangan Wieya dalam almari baju .. tangan je yang masuk dalam almari tuu .. tercari - cari .. di manakah ?? Tiba - tiba ..

" Eh? benda apa yang bulu-bulu ni? Setahu aku, aku tak pernah beli sweater yang ada bulu-bulu macam ni .. usik punya usik ..eh? Apasal ada telinga ..? "

Tak puas hati lagik ni .. selak baju-baju yang bertimbun dalam almari tuu ..

" Argghhhh !! "  *Suspen jee ..

Siapa lagi yang boleh muat dalam almari baju tu .. of course la Ah Long kan?? memang penakut punya kucin .

Sambung balik story pasal dia bawak balik isteri dia tadi . Ok, dia bawak balik isteri dia yang tengah bunting . Tunggu masa je nak beranak .. Wieya masih sangsi dengan Ah Long tu .. Angin tak da , Ribut tak da .. tiba - tiba je bawak balik bini .. terkezuutt kitorang satu family . Ah Long ni bawak balik bini orang ke ?

 Wieya masih sangsi lagi . Ragu - ragu . Isteri dia tu ada sign contract perkahwinan palsu ke? hanya untuk berpura - pura depan kitorang dan menutup dirinya yang bujang terlajak?? Atau .. Ah Long jadi pak sanggup??

And then , beberapa hari lepas .. Isterinya itu .. beranak .. anaknya tak dapat dikesan . Tak tahu kat mana? Seminggu selepas itu , baru isteri dia bawak balik anak - anak diaa .. comel !

Yess !! Ada satu perkara yang terbongkar ! Yang berjaya dirungkaikan ..
Anak itu bukan anak Ah Long .. Warna anak-anaknnya berbeza dengan warna bulu Ah Long. Wieya dah agak , Diorang mesti sign contract punyerr .. 
Ala .. dah tak kisah la semua tu .. yang penting , anak - anak dia cute ! nak tengok ??




  
Warna oren ni ..pemaluu .. Wieya suruh pandang kamera , dia malu-malu pulak .. hm , dah nama pun Kucing . Malu - malu kucing laa..




Lain kan warna diorang ?? ..
Warna mak nye .. ni haa ..






 Ni warna Ah Long ,boleh tengok ENTRI INI


Ah Long dengan Isteri dia tuhh warna sama .. anakk pulak warna lain .. Playgirl betui kucin betina nih .. hahaa .. anak buah la katakan .. So , panggil Wieya Mak Long laa .. hehe ..

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...