Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Wednesday, 6 June 2012

Henset Ajaib Yang Banyak Kelebihannya.

Assalamualaikum . Heheheeee *Sengih ada makna ..

Err .. Actually .. Err ..Sebenarnya ~ Terus nyanyi .. Oohh ~ Dan Sebenarnya *Lagu Yuna ..

* Maaf, lukisan burukk itu ditempek sebagai penyeri blog

    Sebenarnya , Wieya tak dak idea nak tulis pasal apa? Wieya nak bercerita pulak ah .. dengar ye .. Eh ? Baca ye ..

Dua hari lepas , Wieya habiskan masa tengok tv je . Uishh ! Memang boring betul hari tu . Dah la tahap kepanasan global dah semakin melampau - lampau ! Mandi lah banyak kali pun , tetap terasa bahang kepanasannya.

Adik Wieya tegur .

Adik : Kak Yong , tukar telefon dengan Anyah nak ? Kau ambik henset CSL Bluberry tu ~

* Buat muka berkerut -.-

Wieya : Ah ! Tak nak la ~ Buat ape ? Menyusahkan orang je henset Bluberry tu . Dulu nak pakai sgt henset tu kan? Pakai la sampai hancur ... Ada henset lawa , canggih .. tapi nak pakai henset 5 kupang ? * Buang tabiat ke apa?

Adik : Alaaa ~ tukar laa ..

*Tak layan .. -_-

Adik : Tukar laa ..

Wieya : Tak nak !

Hishh ! Ada henset power tahap superman, cicakman .. nak jugak pakai henset 5 kupang . Henset Wieya ni boleh dikategorikan sebagai 2 seringgit tau ! *Mail ( upin ipin *Dua singgit , dua singgit , dua singgit ~ ! )

Walaupun henset ni tahap paling rendah , tak sehebat blackberry or iphone .. Tapi , henset ni manyak kelebihan woo ~

 Peneman tak kira susah atau senang 
 * Haa .. ni yang best ni .. henset ni , kecik je .. walaupun kecil , kecil - kecil cili api tau ! . Don't play-play ~ Boleh jadi macam-macam .. transformers je tak boleh .

1 | Boleh digigit - gigit . Barang mainan untuk adik kecik gigit-gigit . haha .. Kalau adik Wieya yang kecik tu nangis .. senang he . Wieya bagi je henset Wieya ni , terus senyap. Die gigit - gigit sampai melekat air liur kat henset tu . Eiiiuuuu ~

2 | Henset ni tahan lama . Kualiti tinggi .. kalau terrrrjatuh *Oppss , tak sengaja , tak rosak . Boleh pakai lagi.

3 | Henset ni kecil je , so . boleh muat dalam dompet .

4 | Tahan lasak . Boleh jadi bola baling sebab Boleh dibaling - baling secara sengaja ataupun tidak sengaja . Hee ..

5 | Jimat duit topup .  Sebab tak ada aplikasi untuk melayari internet.

6 | Selamat , suci dan murni - Tak perlu risau tentang virus , henset ini juga tiada aplikasi untuk blutooth .

7 | Kalau henset ni terjatuh , sampai baterinya pun tersembur keluar .. Tak pa ~ boleh pasang balik .. ON seperti biasa .

8 | Tak pakai banyak bateri . Contoh , kita cas bateri selama 1 jam sahaja . Bateri telefon ini boleh bertahan sehingga 1 - 2 minggu tanpa perlu risau untuk cas kan ia semula.

9 | Henset macam ni , kalau tolak kat kedai pun .Kedai tak nak terima tau !

" Aiyakkk ! Ini Henset sudah berapa zaman? Suda talak*Tak ada  nilai woo .. simpan sajalahhh atau , boleh letak di muzium . " -.-'

10 | Dari segi teknikal dan saintifik .. henset ni boleh call and sms . haha . Tak da kamera , tak da MP3 , tak da blutooth 


Sebab itulah Wieya tak nak tukar dengan henset adik Wieya tuu .. Lagipun , Wieya still belajar . Tak nak la henset - henset mahal ni .. haha . dah kerja nanti, ada duit sendiri .. baru beli henset lain . Itupun kalau henset ni rosak , kalau tak rosak .. pakai jelaa .. buat apa nak membazir kan?

 
 hehe .. comel je kan kan ?? 


My Heart Whispers : Seriusly .. henset ni memang tahan lasak dan tahan lama. !

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...