Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Thursday, 3 May 2012

Apesal ni? Kenapa Henfon aku je yang tak boleh send message/call ??

   

 Haish ! Masalah ~ masalah .. 
melanda hati betul lah  ~ macam ombak melanda rindu = ombak rindu .. haha .. tetibe pulak buka topik fasal ombak rindu ni? .. ah ! Just forget it okey.. 


    Hurm .. hari selasa bersamaan dengan hari pekerja . 
    Wieya dapat mesej dari Shamine ( kawan ) .. pukul 8 kena datang ke sekolah. Ada latihan drama sketsa untuk hari guru. Laa ?? Bukan ke hari pekerja ? haha .. nak tumpang cuti jugak..


    Dah baca mesej tu ~ so, apa lagi? Nak reply mesej la kan ? .. Wieya pun send mesej ~

LOADING~


ERROR . Sending Failed !
    Eh? Apesal pulak nih ? Check kredit , kot-kot dah semput mintak kena topup ke?

Main Balance: RM 4.69.
Line Termination
Expiry Date : 05.07.2013. 
    Hah? Dah terlebih cukup dah? Ape masalahnyer ? Sangsi betul?  Nak kata tak dak line , ada je. Penuh lagi tu? Line kena sekat ke? Eh ? Telefon Wieya pakai topup ,bukan pakai bil ? Takkan disebabkan hari pekerja, ramai cuti.. tak boleh send mesej? Line busy sebab orang cuti, ramai bermesej ke? Eh ? Takkan lah?Arghh , stress nye ? Disebabkan tak dapat send mesej je dah jadi stress ?

    Try buat call pulak ~

FAILED ! 
    Oh tidakkkk ! Apa sudah jadi? Apa nak jadi sebenarnya? Seterusnya ? Kemudiannya ? Dilaluinya .. nya . nya . nya ? .. aiyoo .. dah tak betul dah? Wieya tanya family Wieya, henfon diorang boleh send mesej tak? Diorang kata boleh? Okey je .. Laa ?? Kene pakai public phone la jawabnye .. ambik satu , pacakkan depan rumah. hahaha . Ada sesiapa nak tumpang sekali buat call , sewa .. 1 Jam RM 10. Wahh ! Cekik darah ! Ok, tipu je.

    Sambung balik kisah tadi. Tergendala kejap.
    Eh? Apesal henfon aku sorang je tak boleh? Henfon rosak ke? Check punya check .. Okey je? Sim card ada problem ke ? Off henfon . Check ! Eh ? Pun ok je? Apa masalah nye? Haish ! Kena panggil Detective Conan nih? Temperature dah naik dah ni.. jangan sampai henfon ni dibaling ke dinding. Berkecai sudah ..

    Wieya tunggu sampai semalam ( Rabu ) . Bangun awal pagi, sebelum pergi sekolah . Tak puas hati. Check lagi . Eh ? Tak boleh jugak ? Adoiy .. risau nye . Kot-kot la nanti henfon Wieya kena masuk wad ICU ke? ( kene repair ).

    Wieya pun buat keputusan .. pergi kedai telefon HOTLINK .  Wieya pun tanya lah Ah Moi yang jaga kaunter tu ..

" Err . . henfon ni tak boleh send mesej and buat call la . Tolong check sama ada problem henfon atau sim kad. "
    Ah Moi tu pun check laa .. dia tanya.
" Sejak bila tak boleh send mesej and buat call ? "

Wieya pun jawab.  " Sejak hari selasa ~ "

Ah Moi tu tanya lagi . " Bila last topup? "

Wieya jawab . " Err ? Entahla ? Tak ingat la ? Minggu lepas kot? .. "

    Ah Moi tu tersengih pandang Wieya. "  Henfon dan sim card tak ada masalah . Hanya masalah kredit. Kalau topup .. nanti henfon dan sim card pun elok balik. "

    Glurp ! Alamakkkk .. baru teringattttt !! Wieya pakai sim pack hotlink biasa .. bukan youth club ! Adoiyy .. Lupa pulak diri ini dah tukar number .. number lama dulu sim pack youth club ~ Walaupun tak topup .. tarikh nye tak akan luput sampai 3 tahun lagi ~ so, tak perlu risau  nak topup just nak hidupkan tarikh topup yang dah luput tu . 

    Tapi, masalahnyer .. Wieya pakai number baru. Bukan number lama tuu .. Adoiy .. Cover malu je depan Ah Moi tuu .. 


"Oh ? yeke ? Oh .. okey . thankss .. " Pish ! Cepat - cepat keluar dari kedai tu .. Hoho ..




Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

5 comments:

♥ siKechekMessy ♥ said...

ahah! kadang2x saya pun hadapi masalah yang sama jugekk,kikiki,cover malu je lah ~

syakirah izwanie said...

Hahaha. Sumpah maluuuu! >.<

dhia adawiyah said...

@♥ siKechekMessy ♥ haha .. malu ~ pipi macam dah pakai blusher dah ..

dhia adawiyah said...

@syakirah izwanie a'ah . tak tahu nak sorok muka ni kat mana ? tak taulah nak datang lagi ke tak kat kedai tu..?

Sekeping Hati said...

err~ cmne bole lupe nih? aiseyy. bkn ke time check balance ade tulis skali expired? haha. pasni nk topup mst g kdai lain. xpe xpe. control. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...