Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Monday, 30 April 2012

Best Projek Form 5 & Form 6 2012

   

Yess ! Dapat jugak tulis entri hari ni . Maklumlah ..sibuk memanjang ajerrr .. macam - macam aktiviti yang sekolah anjurkan . Tuisyen , seminar.. tak lama lagi ,perkemahan pulak . Pheww! Excited sangat !

Rabu ( 25.04.2012 )
Wieya dan kawan - kawan ada tolong kakak-kakak and abang-abang buat banner kain rentang sempena minggu kempen antidadah yang dianjurkan oleh Unit Bimbingan Dan Kaunseling sekolah. Ni kirenya , masuk pertandingan lah . Tapi ~ pertandingan buat projek antidadah ni antara rumah sukan aje. Kerjasama antara rumah sukan masing - masing . 


Mulanya , Wieya ingatkan diorang buat projek ni untuk hari sukan tak lama lagi ? tapi , bukan. hurm , petang tu lepas sesi persekolahan .. Wieya and the geng lepak dekat kelas MPV ( kelas pelajar landskap ) sebab nak practise sketsa. Tak tau dapat masuk ke tak ? . And then , Tiba - tiba Raihan panggil ... Eh ? Kenapa pulak en ?  So, ikutla .. bila sampai kat kantin .. tengok- tengok ramai student form 6 tengah bertungkus lumus nak siapkan projek kain rentang tuu ..


Shamine pun ada kat situ .. Hoho .. dapat tolong sikit - sikit . Memang Best ! Dapat kenal - kenal dengan ramai senior . Kak Anum , Kak Wani , Kak Nisha .. err ? Yang lain dah tak kenal dah .. Ramai lagi ahli rumah sukan lain yang buat jugak . haha . Macam - macam aksi yang ada . Kan kain rentang tu besar kan ? So , mesti nak kena lukis besar2 kan ? .. ada meniarap , ada yang tertonggeng .. ada yang bersila , duduk bersimpuh pun ada .  Sampai kebas kaki dibuatnya.  Semua tu kitorang lupakan sebab niat kitorang hanya nak siapkan projek tu sedaya upaya yang mungkin . Walaupun kitorang hanya menumpang rumah sukan  . Hikhik ..( diam-diam suda ~ )



                      Pedulikan manusia- manusia di atas itu , hanya fokus kepada kain rentang itu sahaja ya ..


Haa .. simple woo .. tak silap Wieya benda ni buat last minit kot ? Student Form 6 tak cukup kakitangan .. haha .. tak ada budak nak tolong diorang buat projek ni . Aloo .. nape tak panggil kitorang awak - awal ? Kalau tak , dah boleh bincang sama-sama dan buat persiapan secukupnya tau . Budak seni sememangnya diperlukan .. haha .. Tak sangka dihargai ..

Kalau buat persiapan awal , mungkin ada idea yang lebih kreatif dan menarik yang boleh kita buat kan ? Oh ya ? Baru Wieya ingat .. rumah sukan lain pun ada buat jugak tau ..



                                       Ni projek rumah Merah kot ..




                                             Ni pulak projek rumah kuning ..

Haa .. nak tengok tak projek rumah hijau ? Team rumah hijau best tau! Ada semangat kesukanan dan kerjasama .. diorang buat background hijau dulu ..lepas tu jemur kat tengah panas bagi kering .. Memang smart jugak laa .. 




                                    
 

 Ni la student2 yang bertungkus - lumus siapkan projek untuk rumah hijau . Kreatif !


Wieya dan kawan - kawan tolong team rumah biru ..






To all form 6 yang berusaha untuk menyiapkan segala projek ni .. Hope dapat capai kemenangan ye .. thanx juga sebab ajak kitorang budak seni yang tak seberapa ni .. Pheww .. Wieya takkan lupakan korang .



Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...