Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Thursday, 29 March 2012

Perlu Ke Kita Jawab Panggilan Ibu Bapa Semasa Kita Sedang Solat ??

Yuuuuhuuuu ~ Assalamualaikum ... Ya Habibi Ya Maulana ~
Hehe ... Rindu pada Wieya tak .. dah lama tak update blog .. Well ~
Laptop ada problem beberapa hari ni .. Itu yang tak dapat nak update blog tuu ~

Okey . Okey . Ni Wieya nak kongsikan ilmu pengetahuan agama buat semua yang ingin mengetahuinya. Minggu lepas , Kawan Wieya ada tanya soalan pada ustazah yang mengajar subjek Tasawwur di kelas kami ..begini soalannya.

"Ustazah .. saya nak tanya, perlu ke kita  jawab panggilan ibu atau bapa kita yang memanggil kita semasa kita tengah  khusyuk bersembahyang  ??  "

Dan selepas itu,  ustazah kami pun menjawab soalan yang diajukan itu ..

"Tidak .. Teruskan solat kerana beribadah dengan Allah adalah lebih penting dan wajib kita tunaikan. Selepas solat, barulah kita jawab panggilan ibu atau bapa kita itu atau meminta maaf pada mereka.

Haa ... mesti perkara ni pernah terjadi pada you all kan ? kan ? Haha .. Dah tahu dah .. dan sekarang .. soalan telah terjawab. Wieya hanya kongsikan ilmu yang ustazah kami beritahu ..

huhu .. okeylah .. habis sudah . kalau ada ilmu lagi , Wieya tak akan lupa kongsikan dengan semua .. Assalamualaikum ..
 

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...