Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Wednesday, 4 January 2012

Suasana Form 5 di sekolah , 2012 ..



Hahaha ! Ada sesiapa nak baca entri Wieya tak ? nak tak ? haha . entri pasal first time kat sekolah pada tahun 2012 . * Err ? actually , second time . haha . sebab first time ary tuhh , g sekolah nak daftar je .. hikhik !

Yeay !kita bersekolah setelah lama menjadi bibik di rumah . * eh ? best taw ! 
OK ! Kita bermula dengan pagi .
Disebabkan terlampau takut , resah dan gelisah nak masuk form 5 , al kisahnye .. Wieya terbangun pagi dalam pukul 5. Sebab ape ? Sebab Nak g toilet . mak aiiyy ! resah dan gelisah sampai sakit perut pagi-pagi buta tuu .. lepas tu , terus la siap2  nak g sekolah . huhu . kiter g sekolah , my daddy antar .. haha .. *jangan jeles you all .. hikhik .
 " Suasana yang tenang , aman dan dingin di pagi hari , menyemarakkan semangat ku untuk memulakan pembelajaran" . Bila dah sampai sekolah , tudung pulak buat hal! Kembung sane , kembung sini .. senget sane , senget sini .. ergghh ! Bikin panas saja .. tiuplah berapa kali tiup pun ? tetap taknak jadi elok . so , macam budak skema pun ade jugak tady . 
Masa para pentadbir sekolah menyampaikan pesanan dan ceramah berkaitan dengan disiplin pelajar , boleh pulak tertido. Haha .. ada sesiapa nampak takk ? tak de kan ? 
n then , lepas ceramah tu dalam setengah jam kat dewan , terus berlari masuk kelas. Mcm kilat ! Haha , nak copp tempat duduk . *haish ! mcm budak2 kan ? 

Suasana yang biasa2 saja . Mengadap muka2 yang sama jer . hakhak .. Wieya duduk dengan bestfriends Wieya .. Shamine . Hoho . Banyak betol gosip kitorang. Hm , nak taw tak ? Masa masuk dalam kelas tu , Wieya berharap sangat lah budak kelas yang nak pindah tu dah pindah dah .. Tapi .. ternyata .. *ala ~ mesti korang dah tau kan ?
 Die tak pindah la pulak ! Aduh , sape2 yang percaya dia nak pindah tuu , cakap sikit ! "WAKENABEB !!" .. Aduuhh .. die kelentongnya semua orang . Geram betol .

Hahaha ! Lagi satu ! Team Mak cik Kantin kitorang yang lama , dah pindah dah .. ada team mak cik kantin yang baru . Cun-cun  belaka . * pewwiitt ! Aweks !
hihi .. habis kantin kitorang jadik cafe .. versatile sunggoh ! 

Hm .. Tak sangke ? pejam celik , pejam celik .. dah masuk form 5 . Of coz la busy lepas ni .. nak belajar rajin-rajin .. gembirakan mak ayah .. adik Wieya pulak masuk form 1 , tapi .. sekolah  petang .. hm , mesti Wieya busy lepas ni .. alamak ! Adik Wieya dah balik laa ? huhu .. k , nanti kalau ada cerita story lagi .. Wieya citer ek ..   

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

2 comments:

akuamir said...

ada,, ada yang nak baca,,haha..

good luck SPM buat baik2... jangan jadi cam aku trial teruk.. tapi SPM insyaALLAH 9A+ doakan taw.. amin..

jemput singgah blog sayaa.. :)

dhia adawiyah said...

haha ! thanx atas nasihat amir .. moga amir pun dapat result yang ok !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...