Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Wednesday, 4 January 2012

#Petua/Nasihat Mama - cara mencuci muka dengan betul .

Ni  , ada lagi tips daripada mama tersayang . Wieya nak kongsikan dengan semua !

Semasa kita mencuci/membasuh muka dengan pencuci muka , basuh muka dengan air suam/ panas dahulu .. kemudian , cuci muka dengan pencuci muka you all  n then , lepas tu boleh bilas dengan air sejuk . 

Ini kerana , apabila kita mencuci muka dengan ais panas/suam , liang roma di muka kita akan ter buka . Pencuci muka bertindak sebagai pembersih dengan membersihakan kekotoran di liang roma.dan apabila kita mencuci dengan air sejuk .. liang roma di muka kita akan tertutup ..

Niat dalam hati tu jangan lupa ek .. " Aq nak membersihkan muka kerana ingin menghilangkan kekotoran yang ada pada muka kerana Allah SWT. " 

Wieya pakai produk ni . haha ..



Kalau nak reka niat sendiri pun boleh  , terpulanglah pada korang yep .
Lagi satu ! Kalau muka dah bersih , jangan takbur taw . Allah tak suka ..

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...