Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Friday, 6 January 2012

Minah Bunga ?? Eleh .. jiwang je tuu ...

Hai dan Assalamualaikum .... Wahh ! Rindunye kat you all ! Rindu kat Wieya takk ??

Haha .. tadi , Wieya n Mama pergi Pasaraya .. tengah jalan-jalan , ternampak pulak Fresh Flower .. tiba-tiba pulak rasa nak beli .. bila tengok je bunga tu .. rasa tenang .. hati , fikiran pun tenang je .. senang citer , rasa WOW  lah ! haha .. Sekuntum tu pun , murah je .. Bunga pun macam-macam warna , banyak pilihan yang boleh dipilih .. huh ! Rambang mata lahh .. tak tahu nak pilih mana satu ? Rasa macam nak beli semua je .. Biar satu bilik penuh dengan bunga . Tak pun , satu rumah ..

Kalau Fresh Flower ni , tahan lama taw .. dalam seminggu kot ? so , minggu yang seterusnya , kita just beli sekali , n tukar je laa dengan yang lama . Sebab yang lama dah layu kan ? Ok , siapa nak letak bunga dalam rumah or dalam bilik , dalam pasu/bekas nak letak bunga tu mesti letak air , n then baru letak bunga tuu .. one more thing ! tiap-tiap hari kene spray dengan air taw ! Kalau tak de benda alah tu , renjis-renjis je dengan tangan . Haa ~ Senang kan ? nak tengok tak ...

Lawa kan ? Ni yang real punyer taw , tak main lah tipu - tipu ni .. haha .. nama bunga ni , Bunga Pom Pom .. kalau nak simpan bunga dalam bilik or dalam rumah , bergantung kepada jenis bunga .. contohnya , Bunga Lily , Bunga Matahari , Bunga Orkid , Bunga Blossom ... n banyak lagi la .. Bagi penggemar Bunga Ros , kalau nak simpan bunga Ros .. boleh , tapi .. setahu Wieya , Ros tak lama sangat tahannya ..

Ok ! Berbalik kepada tajuk .. Minah bunga ?? Eleh .. jiwang je tuu .. haha .. ramai menganggap mana-mana girls yang suka bunga mesti seorang yang jiwang .. err ? jiwang ke ? Ada setengah , ye .. ada setengah , tak ..Rasanya ikut hati orang tu la kan ? Kita jarang boleh menilainya ..

Kalau dah perempuan minat bunga ? Lelaki pun minat ke ?? Who can believe it ? kalau betul lah ada lelaki yang suka pada bunga , kenapa ek ??
Hoho .. hanya lelaki sahaja yang boleh mengemukakan pendapat mereka .. ^^ 
so . gentlement ? Apa pendapat you all ?

Kepada para perempuan/wanita .. Kenapa you all minat bunga ? boleh kemukakan pendapat you all masing-masing ..


Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...