Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Monday, 30 January 2012

Kenapa putus cinta ??


# Hanya satu sebab aje kenapa pasangan itu membuat keputusan untuk "break ! " . Semua ini berlaku sebab tiada lagi cinta dalam hati dia. If this happens to you  .. seeloknya lupakan kisah cinta you all tu .

Jadikannya sebagai cerita dongeng atau sejarah walaupun kisah cinta you all tu tak ada dalam mana-mana buku teks sejarah.

Come on laa ~
Jangan buang masa nak fikir semua tu ...

"Kenapa semua ni terjadi pada aku? "


"Kenapa semua ni harus terjadi? "


"kenapa dia tinggalkan aku? "


OK . Senang cerita, JUST FORGET ABOUT IT !
Semua tu ketentuan Tuhan, jangan nak pertikaikannya. Siapa kita sebagai hambanya nak mempersoalkan ketentuannya? Fikir yang positif ! Banyak lagi lelaki/perempuan kat luar sana, walaupun tak sama dengan bekas kekasih you all tuu, tapi cubalah beri peluang kepada orang lain untuk bertapak di hati you all tu . 

Give they another chance to know you . Maybe, lelaki/perempuan lain lebih baik daripada bekas kekasih you all tuu? Itu pun , kalau you all dah bersedia untuk menerima cinta lain laa ..


Kalau belum bersedia, maknanya you all perlukan ruang dan masa untuk menerima kenyataan. Terimalah kenyataan yang dia dan you all tak ada apa - apa lagi ..


Jangan buang masa, bazirkan air mata semata - mata untuk mereka yang meninggalkan kita kalau mereka  tak dapat nak mengingati you all .

WARNING !
To boys : Please lahh.. kalau strees pasal cinta pun, jangan sesekali you all sentuh ROKOK ! Tahu tak? Tapi, buat-buat tak tahu? Rokok tu merbahaya ! Marabahaya . Boleh menempah maut ! Terutama sekali ia membahayakan nyawa orang di sekeliling kita. Tolong jangan pentingkan diri sendiri .
One more thing! Jangan ambil benda yang boleh melibatkan kita dalam gejala sosial.  Motor tu,  jangan jadikan ia sebagai mangsa keganasan you all. Motor tu tak bersalah ! 

Kalau tengah strees, jangan pandu apa-apa kenderaan ! Even kereta or motor. Akan membahayakan nyawa you all sebab maybe time you all bawak kenderaan tu, fikiran you all melayang ke tempat lain. Tak fokus kepada pemanduan.

Bukan mengurangkan penyakit, menambahkan penyakit lagi, adalah .. Apa kata you all pegi lakukan aktiviti yang sihat dan  berfaedah, main bola ? main futsal, badminton dan lain-lain . Nak senang? Perapkan diri dalam bilik, TIDUR ! Just think positive !

To Girls : Sememangnya you all mampu berfikir jauh lebih baik. So, gunakan akal fikiran you all tu untuk berfikiran positif . Kalau tak, apa gunanya diberi otak yang cerdas tapi tak manfaatkannya ? 

Kalau you all rasa nak mengamuk jadi The Incredible Hulk tuu, bawa mengucap ..

ataupun, ambil air sembahyang ..

Untuk yang masih bersekolah, atau secara umumnya umur di bawah 18 tahun, jangan nak fikirkan sangat pasal cinta. Pelajaran lebih penting. Tak ada ilmu? Korang takkan kemana .. Perjalanan korang masih jauh. banyak lagi cabaran dunia yang harus korang tempuhi

Psstt! ( berbisik ni ) : siapa yang suka orang merokok? Wieya pun tak suka ! 

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

4 comments:

akuamir said...

tak perlu bercinte dalam2,, :)

dhia adawiyah said...

haha .. betul ...

Rapunzel Cikilolo said...

kalo aku putus cinta dari aku fikir benda bodoh baek aku kerja dan jadi terbaik dari orang yang break dengan aku. sebab aku nak orang yang break dengan aku tu menyesal. aku totally bagus dari die.

dhia adawiyah said...

yess ! betul tuu .. contohilah RAPUNZEL CIKILOLO ... semangat yang kuat !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...