Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Thursday, 12 January 2012

Kejadian ketika merentas desa , ooww . ..

Wahhh ! esok merentas desa lahhh ! SMK SYED MASHOR . 
Wuu ..takot ! Agak-agak , ada tak peluang nak menang ? aiceh .. tetiba pulak .. Yela ! Pelajar pun nak dekat 1000 orang , kalau tak silap la ?
Waaaa ! Sedihnyer .. tahun ni tahun yang terakhir Wieya merentas desa .. 

" Akan ku lari dengan sepenuh jiwa dan ragaku " 

hahah ! Ayatttt .. tak boleh blah ! Hm , semalam dah training . so, esok yang REAL punyer ! 
Ada cerita ! Ada cerita !

Semalam kan kitaorang training merentas desa . Ikut laluan macam biasa . Tapi , ada yang berubah sikit lah .. sampai kat satu simpang tuhh .. tiba-tiba ada kekecohan terjadi ! nak tahu tak ? nak tak ? 



Tak pelah , esok je la sambung . Ok ! Gurau je . Rilek larr .. MEMEY AR  kene gurau-gurau . nak merapatkan silaturahim . hihi ..


mystory :

Ok, sambung ye . tetiba ada kecoh-kecoh ! 

" Eh ? apa kecoh- kecoh ni ? "


Huh ! rupanya , pelajar sekolah kitaorang telah bertembung dengan pelajar , eh ? BUDAK SEKOLAH RENDAH BANDAR BARU BATANG KALI . Diorang pun merentas desa jugakkk ~ Kebetulan jalan yang diorang merentas desa , sama dengan sekolah kitaorang .. kebetulan jugak buat hari yang sama . bila berselisih dengan diorang , eh ? Diorang boleh "BOO " kat kitaorang ?

" Hey budak ! Jangan kau berani berkata seperti itu . "
Macam ayat time zaman P Ramlee je .
Bila pelajar sekolah kitaorang tengok budak - budak sekolah rendah tu ~

" Ala! comey nyer .. kecit - kecit je .. " 


" Eii ~ pipi die tembam lah ... "

Masing - masing puji ~
Tapi , yang Wieya takot nyer?  .. Wieya  lemparkan senyuman yang amat manis bak gula, kat diorang. Wieya senyum tahap maksima , senyum sampai ke telinga ! Dah macam kerang busuk dah ..

                                    senyum kambeng

Tapi , diorang pandang Wieya macam SINGA KELAPARAN je ? Takot sehh .. Masam je muka diorang .. Tanak senyum langsung . 

" Err ? There something at my face ? or what ? 
why you looking to me with the lion face ?? "

                                         google /

" Campakkanlah senyumanmu itu padaku "
 
Tapi , agak kesian dekat budak - budak tuu .. ada yang merentas desa bawak beg besar - besar . ada isi ke kat dalam beg tu ? tak berat ke ?  
Diorang bawak beg sambil merentas desa , mengalahkan askar training masuk hutan je .

Haish , kenape laa kitaorang tak TERSEREMPAK dengan pelajar - pelajar sekolah menengah ? hakhak ! .. ni ? budak - budak ?

Haha.. ada lagi ! time Wieya and friends merentas desa nak naik bukit , tiba - tiba pulak bertembung lagi dengan budak - budak tu lagi ? Kitaorang nak naik bukit , diorang pulak nak turun bukit .. belum sempat lagi kitaorang sampai kat atas bukit tu , diorang dah serbu dah , nak turun dulu . 

Budak - budak ~ 
biasalah , berebut - rebut nak turun dulu . tapi , kesian , ada lah seorang hamba Allah ni terjatuh sebab kena tolak dengan kawan- kawan dia . Nasib baik tak tergolek ke bawah ! Pehh ! bahaya betol ! Cikgu pemimpin diorang yang ada kat depan tu siap jerit lagi . 


" Saya kata berhenti !! "


Haish , jangan harap la diorang nak berhenti . Biasalah , budak tak matang ~

Wieya dengan kawan - kawan takot lah nak naik bukit tu , sebab diorang ramai- ramai turun bukit tu macam " the animal get out fom the kandang " . haha .. merapek je speaking akou ! Diorang serbu dekat budak - budak sekolah kitaorang , macam serbu pasaraya bila ada jualan murah? Memang marabahaya.

Wieya jalan kat depan sekali , jalan perlahan - lahan . Kawan - kawan pulak follow kat belakang Wieya.  Bila naik bukit ,punyelah berhati - hati , tak nak jatuh ,Tetiba diorang datang serbu ramai- ramai kat Wieya . Sebab Wieya dah dijadikan target diorang kot ? Macam artis je . Ramai pulak peminat datang serbu . 

" Rilek ! Rilek .. semua orang dapat autograf akak , jangan berebut - rebut ... " hihi .. agak perasan sikit ye .

Haha .. Dah la Wieya ni kecik ! Bila diorang serbu tu , diorang tolak - tolak !
Dengan muka 50 sen nyer Wieya kate ..

" Waaa ! Adik , jangan tolak akak .. akak ni baik dikk ~ "

Huh ! Tak de ! Peduli ape diorang ?! Diorang tolak- tolak  sampai Wieya terundur ke belakang , nak terjatuh ! Nasib baik lah Shamine yang ada kat belakang Wieya tu ,  tolak/tahan badan Wieya dari belakang supaya tak terjatuh .. haish , kalau takk , dah masuk ICU dah . 

Time belajar math tadi , Cikgu math cerita lah pasal kes budak - budak tu tolak- tolak kat bukit tu .. Cikgu kate , cikgu pun kena tolak ?? Uissh ! Kuat betol diorang nih ?

Cikgu : " Sampai saya pun nak terjatuh bila diorang tolak - tolak tu "

haish , budak ~ budak ~ 
Akhirnya , Wieya n friends berjaya sampai ke perkarangan sekolah . itupun , ramai yang dah sampai . huh !

Apepun , sesiapa yang belum merentas desa tu , gud luck ! 

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

4 comments:

afina rahmat said...

dasat eh budak2 tuh..sian cikgu.. haha

nk mintak autograf?? sila beratur dgn tertib yeh ^^

dhia adawiyah said...

haha .. :) enjoy reading ye .

kakyong said...

alamak .. merentas desa... sellau jd org terkahir.. sebabnya tak larat nak lari laju2.. stamina x kuat..

dhia adawiyah said...

haha .. kena selalu berjoging .. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...