Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Saturday, 3 December 2011

Langkawi - Pulau Lagenda Mahsuri Part 3



04 November 2011

Haluuuu readers ... ! rindu dkat dhia adawiyah tak ? kahkah . mesti bengang kan , entry pasal Langkawi ni sampai part 3 ? *ok2 ! rilek .. jgn mrh2 . nanti cepat tua ..
Semangat sikit nak tulis entry ! sebab baru lepas makan nasi goreng .. *abah masak ! haha .. 

Me : Resepi ape yang abah pakai ni ?
Abah : Campak2 je ..
Me : ???
whatever it is .. sedappp ~ tapi ! tak boleh tandingi masakan sedap akak(me) ! haha .. 

Eh ? Dah melencong ke ceriter lain pulak dahhh ~  rilek .. berehat sebentar bersama kit kat . hehe ..
Oklah .. oklah ...
Betul kan posisi duduk korang .. jangan ada yang senget .. nanti saket2 badan sape yang susah ? korang jugak .. hehe .. exercise kelopak mate .. kelip kelip mate .. ok. boleh bace skrang ..

 
Kitorang balik chalet kejapp .. mandi2 bagi wangi sikit .. and then keluar makan malam dekat restoran yang berdekatan . Lepas makan2 , kenyang ..teruskan travel . Jalan2 tengok keindahan malam dekat Pekan Kuah , Beras Terbakar , airport , shopping.. n banyak lagi laa .. 
Antara souviner yang aq beli ..


                                 tempah .. orang tu buat gune dawai .. lawa tak ?
                                                      murahhh .. cehh ~ murah sajew ..


One more thing ! Kat Langkawi ni .. agak terkenal dengan bermacam2 jenis coklat , macam2 perisa , macam2 bentuk .. nak taw takk ??ada perisa kopi , tiramitsu , strawberi , oren .. haish ! banyak lah ! pastu .. ada lolipop sebesar bola sepak ! wahhh .. ! Agak2 sebulan tak habis makan .. tp, aq beli yang biase2 je ..

   Kucing kter pulak jadi model coklat .. name die Ah Long *mak su bg name tuu ..

 Lepas puas jalan2 .. balik chalet .. ternampak pulak ada show tarian api kat tepi pantai .. try2 tengok .. tgk dari jauh je . sebab gelap. tak berani nak pegi dekat ..

                                       lawa kan ??

 5 minit je kitorang ada kat situ .. tak nak lame2 . scared ! kitorang terus balik chalet
                       
                                    Adik Nuha demam .. rindu nak balik rumah ..

Keesokannya .. prepared nak balik .. ooopppssss ! sarapan dulu ~

                                 hehe .. abang buat roti canai tuu pandang jeww ..

Sarapan kat sini jew .. ala2 kampung , sebab masakan kampung lagi sedap.. Kitorang sampai berebut - rebut nak makan nasi kuning .. depa bungkuih dengan daun pisang..sedappp .. and then ,makan roti canai .. pekena teh tarik , milo .. perrghh .. maii la singgahhh ..

Sob ! Sob ! *nangis niey .. sebab dah nak balik dahhh ~


 dalam feri .. tengok tuuu .. sedih betui depa .. termenung .. ku sendiri ...*lagu raya Aishah

            eh?eh? budak2 ni ? dok bisik apa tuu ? mengumpat akak ye , wahai adik2 ku ?

                                   ( mintak izin letak dalam blog yee .. ) stylish la korang !


 Huh ! huh ! penatnyer  dhia adawiyah jadi pemandu pelancong, bawak korang pegi travel satu langkawi .. haha ..
Para readers ...
sekian sahaja perjalanan di sekitar Pulau Langkawi .. maafkan dhia adawiyah andai ada kesalahan yang tak diperasan kan sepanjang menulis entry ni .. blogger baru ..
So , macam mane dengan gambar2 yang dhia adawiyah dah tangkap ni ? ok tak ? ada ciri2 fotografer profesional tak ?? eh ? kalau korang ada pegi Langkawi jugak .. stoey - stoey la eh .. nak taw jugak .. haha .

 Wahhahahaha !! gelak jahat !

                                      gambar extra . hehe ..

  

Setinggi penghargaan terima kaseh kepada yang sudi bace blog ni ..
Dan setinggi penghargaan dan terime kaseh kepada My family yang sudi bawak pegi jalan2 .. tahun depan ( 2012 ) nak SPM dahh ..  kepada mak su yang sudi belanja bajet ke Langkawi/bantuan kamera .. jasa semua takkan ku lupakan ..

 




                                   

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...