Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Friday, 23 December 2011

Arrgghh ! Malunyer ...

23 Disember 2011

Story ni maybe amat memalukan aq sebagai seorang remaja perempuan yang sihat sejahtera , sihat yang terbilang , gemilang dan sihat satu Malaysia ... Ok , korang kene tipu .. adelah .. selsema sikit time tu ..

Minggu lepas , punya minggu lepas , punya minggu lepas lagi .. Wieya , adik and Mak su nak pegi KLCC naik bas . Bila bas dah sampai , kitaorang pun naik . Mak su suruh cari tempat duduk sebab Mak su nak bayar tiket dulu . Kitaorang cari punye cari , tak de langsung tempat duduk ? Semua penuh ! Boys yang ramai - ramai  kat belakang tu tengok je ..errgghh ?!! *duduk je ? taknak bagi tempat duduk ke ?

Kiter dengan adik , berdiri lah pegang tiang dalam bas tu . Tiang tu je la yang baik hatinya . Sudi bagi kitaorang pegang dia sambil berdiri . Haish .. dalam 20 minit kitaorang berdiri , tiba tiba ada orang tepuk tepuk - tepuk bahu kiter . Pandang la belakang , tengok - tengok ada Auntie berbangsa cina dalam lingkungan 50 or 60 an tunjuk-tunjuk kat kerusi kosong yang ada kat belakang kitaorang . Rupa - rupanya , Auntie tu bagi kitaorang duduk sebab kesian tengok kitaorang berdiri .. 

"wahh ! Auntie , you're so kind and sweet " * cakap dalam hati je ..


Kitaorang tak cakap ape ape pun .. terus duduk . sebab malu sehh ! mulut pun macam dah kene kunci je . And then , dalam 5 minit Auntie tu berdiri pegang tiang tu pulak .. bila bas berhenti, die pun turun kat depan sebuah kawasan perumahan .maybe dah sampai kat rumah dia kot ?


Walau ape pun ,malu and segan aq still ade . Patutnye aq yang bagi tempat duduk pada Auntie tu . Ni , Auntie tu yang bagi pulak ? Well , bak kata Datuk Seri Najib , Satu Malaysia Maaa ~ .. Wahhh ! terima kasih banyak - banyak yang terbanyak - banyakk kepada Auntie yang superb Da Bomb tu !
 
 Satu Malaysia Maaa ~

Semua ada .. Melayu , cina dan india ..

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...