Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Saturday, 16 July 2016

Hydrating and refreshing your skin with ROSEWATER + WITCH HAZEL FACE MIST or ALOE VERA + CUCUMBER FACE MIST

Assalamualaikum

HAI SEMUAAA and SELAMAT HARI RAYAAA ! So, macam mana raya? Well, to be truth 'myraya' biasa-biasa je. Nothing special. But the most important is myfamily ! Yes I know its kind a cliche answer. But yes, it is the truth. Phew, datang raya ke rumah kawan-kawan, sedara mara, datang raya kerumah orang yang tak kenal pun ada jugak ! Haahaaa tak salah kan? 

Janji raya. Cuci mata ( Ouh I mean, cuci mata tengok kuih raya)

Cuaca pulak, kadang-kadang tak menentu. Kejap panas, kejap hujan, kejap ribut. Eh serius tau ! First week raya dekat kampung, Sebelum hujan, angin bertiup kuat gila. Yang spoil nya, habis daun-daun pokok yang baru aku sapu dekat laman rumah habissss semua terbang berterabur merata. Tahutak, aku mampu berdiri je dekat tangga rumah sambil nengok daun-daun tu terbang dengan suka hatinya. Hmm ..

Kalau cuaca panas pulak, Pegi berapa dekat rumah orang, Kalau yang pakai makeup lawa-lawa mesti habis makeup bercapuk, ruined, cair and etc kan? Kesian we alls. 

By the way, ada sesiapa tak yang ada masalah kulit? Just any? Kulit kering, kulit berminyak, Kulit sensitif? even combination skin? 


"You know, If you have this kind of skin problem, you should do more research about it to know about your skin very well."

Because, it is important before you buy any beauty/ skincare/cosmetics product that suitable with your skin. If you choose the wrong product, then it will be a disaster for for skin and for your life! More worst, if the product have any chemical or mercury ingredient in it. Maybe you're not notice it because it wont show any side effect in short term. But it will show the bad of your skin when you use it in the long term. My advice, before you buy any product, please read the label and the ingredient. 

The safe product for your skin mostly are the organic product which made from natural and organic ingredients. Don't forget to check out its label and ingredient even it is organic. Maybe you want to find some safe product, that couldn't harm your skin,
- Alcohol free
- Paraben free
- Mercury free
- Chemical free

Have you watch the latest episode Korean Drama Uncontrollably Fond?? Please watch it because Shin Joon Young are using some face mist in his skincare too ! Korean people take a good care of their skin really well.


*Ouh I'm sorry. If I fade your attention away but please just focus when he doing some face mist skincare. Hahaha ~ I'm laughing like an evil
(Dont google any of this episode. I don't want to take of any resposibilities)





HEAD2TOEORGANIC (H2TM) ROSEWATER + WITCH HAZEL FACEMIST & ALOE VERA + CUCUMBER FACEMIST



Cool tak ? I bet you won't expect how much the price is. This face mist available in two size of spray bottle.
RM15 for 100ml
RM18 for 150ml


Add postage fees:
RM7 SM/ RM10 SS



ROSEWATER & WITCH HAZEL FACE MIST
( Suitable for NORMAL TO OILY SKIN. Recommended for acne prone skin too)




ALOE VERA + CUCUMBER FACE MIST
( Suitable for NORMAL TO SENSITIVE SKIN. Recommended for oily skin and acne prone too)

Helps to:
- Clear up and cure acne/pimples
- Tightening your pores
- Smoothen the skin
- Anti Aging
- Pigments
- Blemishes
- Reduce any inflammation
- Eyebag
- Fade away acne/pimples scar
- Redness
- Refreshing your skin
- Mouisturizing your skin
- Skin brightening
- Enlighting the skin
 
Can be use as 
- Before applied any makeup
- MAKEUP SPONGE (Spray on beauty blender)
- Makeup setting
- Face toner
NO SIDE EFFECT GUARANTEE !!

HOW TO USE IT?
- You can spray it all over your face anytime in the morning after shower OR at night before going to sleep.

For more info, contact us at 0147238721 or reach us at instagram @tinyheart.co OR hit LIKE on our facebook page BIGHEART.CO & TINYHEART.CO





Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Wednesday, 8 June 2016

JIMAT MASA & JIMAT TENAGA ANDA DENGAN BELI BARANG ONLINE

Assalamualaikum

Haaa ... entry kali ni tak banyak beza dengan entry sebelum ni. ALL ABOUT ONLINE.
Maklumlah, semua dah maju sekarang. Internet semua dekat hujung jari.

Kalau bayangkan waktu zaman dulu-dulu nak beli baju raya, baju sekolah dengan family kena naik bas.  Bayangkan lagi kalau semua family bawak semua family memers diorang naik bas nak beli baju raya, betapa sesak tak bernafasnya dalam bas tu. Itulah untung  nya kids zaman sekarang. Semuanya maju. Lahir-lahir je dari perut mak dah pandai main tablet, swipe IPAD, scroll iphone. 
Fuh, Wieya tak  merasa semua tu dulu. Bdak hingusan yang just follow the flow of the live. Just menangis sebab tak dpat ice cream or gula-gula. Budak sekarang nangis ebab tak dapat. OKaylah, stop pertikaikan zaman sekarang. Zaman sekarang dah maju. 

Kita pun ikot jelah teknologi zaman sekarang sebab kebanyakannya memudahkan urusan kita dan kadang-kadang buat msalah jugak d samping buat manusia menjadi bertambah malas. Ahahaha ...

Ada suggestion nii . Kalau nak cari tudung baru ada tak yang pergi ke tempat-tempat sesak sebab tudung-tudung kat situ murah. Siap bersesak-sesak lagi dengan warga asing yang ada bertambah tension tapi bila balik, baru perasan tudung yang dah beli tak berkualiti. Ada yang tercabut benang and so on. Sedih kan?

Sini, nak memudahkan korang tak payah pegi ke tempat sesak semata nak pilih tudung. 

Memanglah price up sikit sebab campur dengan kos postage barang ke rumah korang lagi. Itulah gunanya you bayar mahal-mahal. Barang siap sampai depan rumah kot? Sementara barang sampai depan pintu rumah, macam-macam lagi yang korang boleh buat. Contohnya, buat susu anak, basuh baju, kemas rumah mop lantai , bersihkan rak-rak yang berhabuk. 

Yes, everyone ada pendapat sendiri. Ada yang suka beli barang tengo usik kutil depan mata baru puas hati. Tapi ada waktu-waktu jugak yang kita malas & tak ada masa kan ? 
Haaa, waktu itulah patutnya you guna untuk perkara macam ni. eh paham ke tidak?

I pun luahkan pendapat. Its up to you nak hadam ke tidak, I tak paksa. Baca entry ni dengan enjoy okay. Jangan stress-stress. 

Tapi berbaloi. 
Korang pilih jenis dan colour >> Dah siap, whatsapp to seller OR do some survey at instagram bigheart.co >> Place your order with us. Make your payment >>Lepastu tunggu van poslaju/penghantaran barang sampai ke rumah korang. 

*Depan rumah korang okey. So barang yang korang order dah sampai depan mata.

Sini ada Bawal BIDANG Crepe 45/50/55/60.

LIMITED QUANTITY / FEW COLOURS LEFT . SIAPA CEPAT DIA DAPAT !



BAWAL CREPE BIDANG 45

RM8/pcs exclude postage






BAWAL CREPE BIDANG 50/55/60

RM10/pcs exclude postage
















Harga postage SEMENANJUNG MALAYSIA:
1pc: RM6
2pcs: RM7
3pcs: RM8
4-9pcs: RM10
10-20pcs: RM15-RM20


Harga postage SABAH & SARAWAK:
1-5pcs: RM10
6-10pcs: RM15
11 keatas : Perlu check berat poslaju terlebih dahulu.


Ada jugak barang lain yang you all boleh survey from the previous post.

BELLA BLOUSE YANG ELEGANT



Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...