Tuan Belog

My photo
Blogging since 18 November 2011. Heyyy, slowly I'm backk ! dhiaadawiyah@gmail.com

Wednesday, 8 June 2016

JIMAT MASA & JIMAT TENAGA ANDA DENGAN BELI BARANG ONLINE

Assalamualaikum

Haaa ... entry kali ni tak banyak beza dengan entry sebelum ni. ALL ABOUT ONLINE.
Maklumlah, semua dah maju sekarang. Internet semua dekat hujung jari.

Kalau bayangkan waktu zaman dulu-dulu nak beli baju raya, baju sekolah dengan family kena naik bas.  Bayangkan lagi kalau semua family bawak semua family memers diorang naik bas nak beli baju raya, betapa sesak tak bernafasnya dalam bas tu. Itulah untung  nya kids zaman sekarang. Semuanya maju. Lahir-lahir je dari perut mak dah pandai main tablet, swipe IPAD, scroll iphone. 
Fuh, Wieya tak  merasa semua tu dulu. Bdak hingusan yang just follow the flow of the live. Just menangis sebab tak dpat ice cream or gula-gula. Budak sekarang nangis ebab tak dapat. OKaylah, stop pertikaikan zaman sekarang. Zaman sekarang dah maju. 

Kita pun ikot jelah teknologi zaman sekarang sebab kebanyakannya memudahkan urusan kita dan kadang-kadang buat msalah jugak d samping buat manusia menjadi bertambah malas. Ahahaha ...

Ada suggestion nii . Kalau nak cari tudung baru ada tak yang pergi ke tempat-tempat sesak sebab tudung-tudung kat situ murah. Siap bersesak-sesak lagi dengan warga asing yang ada bertambah tension tapi bila balik, baru perasan tudung yang dah beli tak berkualiti. Ada yang tercabut benang and so on. Sedih kan?

Sini, nak memudahkan korang tak payah pegi ke tempat sesak semata nak pilih tudung. 

Memanglah price up sikit sebab campur dengan kos postage barang ke rumah korang lagi. Itulah gunanya you bayar mahal-mahal. Barang siap sampai depan rumah kot? Sementara barang sampai depan pintu rumah, macam-macam lagi yang korang boleh buat. Contohnya, buat susu anak, basuh baju, kemas rumah mop lantai , bersihkan rak-rak yang berhabuk. 

Yes, everyone ada pendapat sendiri. Ada yang suka beli barang tengo usik kutil depan mata baru puas hati. Tapi ada waktu-waktu jugak yang kita malas & tak ada masa kan ? 
Haaa, waktu itulah patutnya you guna untuk perkara macam ni. eh paham ke tidak?

I pun luahkan pendapat. Its up to you nak hadam ke tidak, I tak paksa. Baca entry ni dengan enjoy okay. Jangan stress-stress. 

Tapi berbaloi. 
Korang pilih jenis dan colour >> Dah siap, whatsapp to seller OR do some survey at instagram bigheart.co >> Place your order with us. Make your payment >>Lepastu tunggu van poslaju/penghantaran barang sampai ke rumah korang. 

*Depan rumah korang okey. So barang yang korang order dah sampai depan mata.

Sini ada Bawal BIDANG Crepe 45/50/55/60.

LIMITED QUANTITY / FEW COLOURS LEFT . SIAPA CEPAT DIA DAPAT !



BAWAL CREPE BIDANG 45

RM8/pcs exclude postage






BAWAL CREPE BIDANG 50/55/60

RM10/pcs exclude postage
















Harga postage SEMENANJUNG MALAYSIA:
1pc: RM6
2pcs: RM7
3pcs: RM8
4-9pcs: RM10
10-20pcs: RM15-RM20


Harga postage SABAH & SARAWAK:
1-5pcs: RM10
6-10pcs: RM15
11 keatas : Perlu check berat poslaju terlebih dahulu.


Ada jugak barang lain yang you all boleh survey from the previous post.

BELLA BLOUSE YANG ELEGANT



Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

BELLA BLOUSE YANG ELEGANT !

Assalamualaikum

Baru lepas scroll instagram ke tadi? Jumpa tak instagram bigheart.co ?? Alaaaa .. takpe. stay with this post dulu. At the end nanti boleh scroll instagram balik untuk cari bigheart.co okay. takpe. tak lari kemana .. hihi. 

Ahah ! ada sesiapa yan tengah mencari blouse ? Ye blouse? Blouse yang labuh, mentup aurat, Untuk dipakai ke pejabat atau tempat kerja, blouse jalan-jalan, lagi-lagi blouse untuk raya. *Kalau-kalau ada yang malas nak pakai baju kurung kan sebab nak kena cuci pinggan pastu tetiba baju kurung kotor. Okay, menangis tak berlagu. Sini ada blouse yang korang cari. *insha allah, yang korang cari. :) (letak smiley sikit)



BELLA BLOUSE

RM39 exclude postage

FREE SIZE fit from S until XL

Material: Poly Crepe
Measurement:
Length: 28.5 inch
Shoulder: 15 inch
Armwhole: 16 inch
Bust: 40 inch
Waist: 48 inch
Sleeves: 23.5 inch
Hem: 72 inch

COLLECTION OF BELLA BLOUSE COLOUR










Cantik kan semua warna ni. Unfortunately, warna yang tinggal sekarang sangat limited ! Some colours are available while stock last !
You all boleh do some survey , nak tengok warna apa yang available, ada baju baru ke, blouse baru ke skirt baru ke tudung baru ke Ha dekat instagram bigheart.co. 

Kitorang cadangkan you all follow our instagram untuk memudahkan lagi hidup you all dapat notice through our instagram. 




Terima Kasih kerana sudi membaca entri ni, datang lagi . :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...